Notebookcheck Logo

iPhone 16-serie vermoedelijk een van de eerste smartphones met een upgrade naar Wi-Fi 7

Is de lancering van Wi-Fi 7 mobiele apparaten op schema? (Bron: Qualcomm)
Is de lancering van Wi-Fi 7 mobiele apparaten op schema? (Bron: Qualcomm)
Wi-Fi 7 is de nieuwste standaard in conventionele draadloze datatechnologie voor consumenten, en als zodanig kan het zijn 6/6E voorgangers gaan inhalen als het nieuwste in marketing buzzwords naast zinnen als 'cutting-edge'. Nu beweert een prominente industrieblog te hebben vastgesteld wanneer deze specificaties op smartphones zullen worden toegepast, wat op zijn beurt de generatie vlaggenschepen van prominente OEM's kan bepalen die ermee zullen debuteren.

Nu de nieuwste Qualcomm RFFE modules uit zijn, zou men kunnen verwachten dat smartphones die gebruik kunnen maken van zowel 5G en Wi-Fi 7 snel zullen volgen. De Taiwanese media DigiTimes.. beweert nu wat enigszins slecht nieuws te hebben voor wie wacht op een mobiel toestel met beide specificaties.

De blog beweert nu dat ze er misschien pas in de tweede helft van 2024 zullen zijn. Volgens bronnen die werken in"IC backend en inspection " faciliteiten, is dit het dichtstbijzijnde venster voor de lancering van Wi-Fi 7-geschikte smartphones.

Dit heeft geleid tot schattingen dat Samsung de Galaxy S24-serie zal aankondigen als zijn eerste-gen vlaggenschepen met de technologie...die, aangezien deze smartphones gewoonlijk in de eerder deel van het jaar, kan een beetje off-kilter voor hen. (Het zou niet ondenkbaar zijn dat de OEM de upgrade reserveert voor de opvouwbare vlaggenschip van dat jaar.)

In ieder geval, als DigiTimes correct is, Apple zou hij wel eens klaar kunnen zijn om de snelste iPhones op Wi-Fi in 2024 - dat zou de 16 serie, ervan uitgaande dat de gigant uit Cupertino het huidige naamgevingsschema aanhoudt.

Afgezien van de veronderstelde generatie, zouden Wi-Fi 7-smartphones tot wel 2.4 keer de niet-mobiele datasnelheden als die met 6/6E. Het zal interessant zijn om te zien of deze potentiële upgrades wat zendtijd kunnen afsnoepen van andere voorspelde spec-bumps, zoals die van de meer mainstream onder-display camera en satelliet connectiviteit.

Koop een Linksys Hydra 6 router op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 09 > iPhone 16-serie vermoedelijk een van de eerste smartphones met een upgrade naar Wi-Fi 7
Deirdre O'Donnell, 2022-09-22 (Update: 2022-09-22)