Notebookcheck Logo

GTA VI trailer breekt YouTube-records: 100 miljoen keer bekeken in 34 uur

GTA VI trailer breekt YouTube-records: 100 miljoen keer bekeken in 34 uur
GTA VI trailer breekt YouTube-records: 100 miljoen keer bekeken in 34 uur
Het spreekt voor zich dat de trailer voor het langverwachte zesde deel van de Grand Theft Auto-serie veel bekeken zou worden. Maar dat de trailer zo'n impact heeft gemaakt en bijna alle records heeft gebroken, is nog steeds een verrassing. Slechts één lanceringsrecord is nog niet gebroken.

Ontwikkelaar en uitgever Rockstar Games heeft onlangs de eerste volledige trailer voor GTA VI en de reacties waren enorm. In slechts 34 uur werd de trailer video meer dan 100 miljoen keer bekeken.

Geen enkele andere content in het Westen heeft dit ooit eerder bereikt. Dit verslaat vrijwel alle lanceringsdagrecords voor video's met slechts één uitzondering, of eigenlijk twee: De Zuid-Koreaanse boyband "Bangtan Sonyeondan" ("Bulletproof Boy Scouts" in het Engels) heeft in het verleden twee nummers uitgebracht en de GTA VI trailer moet hun lanceringsrecord nog breken. Hun nummer "Dynamite" oogstte ongeveer 101,1 miljoen views 24 uur na de lancering in augustus 2020. De band wist dit aantal een jaar later te overtreffen met "Butter", waarbij 108 miljoen views werden bereikt.

Dit betekent dat de GTA-trailer nu de derde plaats inneemt, die eerder werd ingenomen door een andere K-pop band, Blackpink, die in juni 2020 86,3 miljoen keer bekeken werd

Sommigen zeggen dat Rockstar zelfs de top van YouTube had kunnen bereiken, want er waren wat problemen die de trailer misschien wat views hebben gekost. Enerzijds moest de uitgever de trailer op een ongelegen moment lanceren vanwege een lek. Aan de andere kant zijn de muziekvideo's van de bands alleen op YouTube te vinden, terwijl kijkers van de GTA-trailer alternatieve kijkmogelijkheden hebben op andere platforms, zoals Gamespot (17 miljoen keer bekeken) en IGN (3 miljoen keer bekeken).

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > GTA VI trailer breekt YouTube-records: 100 miljoen keer bekeken in 34 uur
Christian Hintze, 2023-12- 7 (Update: 2023-12- 7)