Notebookcheck Logo

Cybertruck handgeschakelde versnellingspook en noodontgrendelingshendels krijgen interactieve preview

Cybertruck heeft een versnellingspook in de hoofdconsole (afbeelding: Tesla)
Cybertruck heeft een versnellingspook in de hoofdconsole (afbeelding: Tesla)
Het interieur van de Tesla Cybertruck is aangepast aan de hoekige buitenkant en biedt een aantal functies die andere Tesla's niet hebben. Hij heeft een handmatige versnellingspook en handmatige deurgrepen voor noodgevallen, zij het op een andere plaats dan gebruikelijk.

Het grote 18-inch display op de middenconsole van Tesla's onlangs uitgebrachte Cybertruck is het belangrijkste en schijnbaar enige punt van interactie met de elektrische terreinauto. Tesla heeft een nieuwe Cybertruck UI met een 3D-replica van het voertuig op het startscherm, waarmee interactief kan worden gewerkt om dingen te openen en te sluiten, waarbij de veranderingen in realtime op het display worden weergegeven.

Het feit dat alle bedieningselementen in de cabine toegankelijk zijn vanaf het display op de middenconsole kan in geval van storingen of vandalisme de wenkbrauwen doen fronsen, maar Tesla is verplicht om ook redundanties aan te brengen. De ruitenwisser kan bijvoorbeeld bediend worden vanaf het stuurwiel, terwijl de Cybertruck ook bestuurd kan worden met een kapot scherm of zonder stroom. Toegegeven, andere Teslas bieden deze redundanties ook, maar ze lijken gemakkelijker toegankelijk op de Cybertruck.

Plaats handmatige deuropener noodhendel Cybertruck

  • Boven de raamschakelaars

Zoals enkele huurders van een Tesla EV kunnen beamen, hebben ze problemen ondervonden bij het verlaten van het voertuig wanneer om de een of andere reden de stroom van de auto volledig is uitgeschakeld. Tesla heeft een interactieve reviewvideo van de Cybertruck-functies uitgegeven om de locatie van de nooddeurgrepen, de kofferbakknop, de handmatige versnellingspook en dergelijke te laten zien.

De noodhendels voor handmatige deuropening van de Cybertruck bevinden zich zoals gewoonlijk recht boven de raamschakelaars. Door aan de hendel te trekken wordt het slot ontgrendeld, hoewel Tesla adviseert om dit niet regelmatig te doen om schade aan het deurmechanisme te voorkomen.

De Cybertruck's achter de handmatige deuropenerhendel of -knop van de Cybertruck bevindt zich waarschijnlijk nog steeds onder de voering van de zak, omdat Tesla deze om veiligheidsredenen bewust moeilijker toegankelijk maakt.

Plaats van de handmatige versnellingspook van de Cybertruck

  • Op de hoofdconsole

Tesla heeft een deel van de nieuwe handmatige Cybertruck video gewijd aan de hoofdconsole. In plaats van een vrij nutteloze achteruitkijkspiegel, vooral met de tonneaukap gesloten, gebruikt Tesla deze voor de camera's van Autopilot voorin, evenals de handmatige versnellingspook.

Net als op andere Tesla-voertuigen heeft de Cybertruck redundante schakelknoppen voor het geval het touchscreen beschadigd raakt of defect raakt, maar de locatie ervan lijkt meer op de Model 3 Highland dan op oudere Tesla-modellen.

Wanneer een schermstoring wordt gedetecteerd, licht de handmatige versnellingspook in de bovenconsole van de Cybertruck op en kan deze worden gebruikt om weg te rijden, achteruit te rijden of te parkeren, net zoals een veeg op het touchscreen. U kunt ook gewoon op een van de knoppen voor handmatig schakelen op de bovenconsole van de Cybertruck drukken om de versnellingspook te activeren.

Andere Tesla-modellen hebben ook handmatige versnellingskeuzeschakelaars, maar die bevinden zich op de stuurknuppels of in de middenconsole, behalve bij de Model 3 Highland.

Koop de 48A Tesla Muurconnector met 24" kabel op Amazon

De handmatige nooddeurgreep van de Cybertruck is gemakkelijker bereikbaar dan op andere Teslas
De handmatige nooddeurgreep van de Cybertruck is gemakkelijker bereikbaar dan op andere Teslas

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > Cybertruck handgeschakelde versnellingspook en noodontgrendelingshendels krijgen interactieve preview
Daniel Zlatev, 2023-12- 6 (Update: 2023-12- 6)