Notebookcheck

Flexispot Pro Series elektrisch sta bureau hands-on

Het Pro Series elektrische sta bureau van Flexispot. Afbeelding via Flexispot
Het Pro Series elektrische sta bureau van Flexispot. Afbeelding via Flexispot
Het Flexispot Pro Series elektrische sta bureau is een solide gebouwd en gemakkelijk te gebruiken sta bureau. Een veelheid aan opties voor zowel de afwerking van het bureaublad als de kleuren van de steunen bieden potentiële kopers de mogelijkheid een bureau te kiezen dat past bij hun kantooresthetiek.
Sam Medley (vertaald door DepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇮🇹 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Inleiding

Het middelpunt van elke thuiskantoor setup is het bureau, en met een groot deel van de beroepsbevolking overgang naar een werk-at-home omgeving in het afgelopen jaar en een half, hebben veel werknemers waarschijnlijk overwogen het upgraden van hun kantoor aan huis en dus hun bureaus. Hoewel er geen tekort aan opties is, is er een goede kans dat een soort staand bureau bovenaan het verlanglijstje van veel thuiskantoren staat (misschien zelfs het uwe).

Daar is een goede reden voor; onderzoek heeft aangetoond talrijke voordelen voor de gezondheid staande bureaus brengen over de standaard stijl van de werkplek. Een groeiende stijl van staand bureau is de elektrische smaak, die is voorzien van een elektrische motor die het bureau kan verhogen of verlagen met een druk op de knop.

Flexispot, een groeiend kantoormeubelbedrijf, stuurde me een van hun meest populaire elektrische sta-bureaus: het Pro Series verstelbare sta-bureau. Ik heb hem nu zo'n drie maanden en in twee huizen gebruikt. Ik werk meerdere uren per dag in een thuiskantoor om nieuws te schrijven, geschreven content te bewerken en thuis les te geven aan drie van mijn kinderen, en dat gebeurt allemaal aan dit bureau. Dit zijn mijn gedachten.

Ontwerp, bouw en assemblage

Flexispot stuurde me hun "Special Walnut" bureaublad, samen met de verstelbare poten en het elektrische motorsysteem. Het bureau heeft een groot oppervlak van ~183 x 76 cm (72 x 30 inch). Het bureau zelf is solide gebouwd en heeft een bevredigend (hoewel volumineus) gewicht. Het voelt zeer degelijk aan en heeft nog geen tekenen van kromtrekken of buigen vertoond, ondanks het feit dat het een printer, twee monitoren, een kleine desktop PC, een kleine bibliotheek van 15 boeken (met boekensteunen) en af en toe een peuter (~25 pond of 11 kg) ondersteunt

De esthetiek van het bureau is strak, met duidelijke randen en afgeronde hoeken. De randen zijn te scherp naar mijn smaak. Ze prikken vaak in mijn polsen als ik aan het typen ben, waardoor ik langzaam mijn toetsenbord verder van de rand van het bureau af moet duwen dan ik gewend ben. Flexispot zou dit kunnen verbeteren met afgeronde of afgeschuinde randen om te voorkomen dat de randen de polsen van gebruikers bedreigen. Voor de rest is er weinig om over te klagen

Flexispot biedt negen verschillende kleuren/afwerkingen voor het bureaublad: esdoorn, mahonie, zwart, wit, grijze houtnerf, witte houtnerf, speciale walnoot, ebbenhout en bamboe. Het bedrijf stuurde me de speciale walnoot afwerking, en het ziet er opvallend uit. De nootbruine kleur past goed in de meeste kantooromgevingen en geeft het bureau genoeg pop zonder te opzichtig te zijn. De metalen poten en het frame zijn verkrijgbaar in zwart of grijs. Ik zou graag meer kleuropties zien voor de poten om het bureau meer karakter te geven, maar dat is een muggenzifterij

Speciaal notenhout met zwarte poten en frame. (Afbeelding via Flexispot)
Speciaal notenhout met zwarte poten en frame. (Afbeelding via Flexispot)
De walnootnerf geeft het bureau voldoende karakter zonder overdadig te zijn. (Afbeelding: eigen)
De walnootnerf geeft het bureau voldoende karakter zonder overdadig te zijn. (Afbeelding: eigen)

De montage is vrij eenvoudig. Het bureau kwam als twee afzonderlijke zendingen aan: de poten en het frame zaten in één doos, en het bureaublad in een tweede pakket. De poten en het frame hoefden niet in elkaar gezet te worden, behalve het vastschroeven van een ondersteunende dwarsbalk. Het bureaublad werd geleverd met voorgeboorde gaten die perfect overeenkwamen met de schroefgaten in het frame. Zo kon ik het frame snel en zonder veel moeite aan het bureaublad vastschroeven. Er waren ook voorgeboorde gaten voor het bedieningspaneel en de motor, dus die gingen er gemakkelijk op. Nadat deze onderdelen op het hout waren geschroefd, heb ik de drie kabels aan de motor bevestigd (één voor het bedieningspaneel, één voor elke poot), de motor in het stopcontact gestoken, en achter het nu in elkaar gezette bureau gaan staan. De totale assemblagetijd bedroeg ongeveer 10 minuten

Voorgeboorde gaten maken de montage veel eenvoudiger. (Afbeeldingen: eigen)
Voorgeboorde gaten maken de montage veel eenvoudiger. (Afbeeldingen: eigen)
Gaten in het frame zullen slijtage helpen verminderen.
Gaten in het frame zullen slijtage helpen verminderen.

Eigenschappen, tekortkomingen, en persoonlijke indruk

Op het bedieningspaneel kunnen gebruikers drie vooringestelde hoogtes opslaan en een timer instellen.
Op het bedieningspaneel kunnen gebruikers drie vooringestelde hoogtes opslaan en een timer instellen.

Het belangrijkste kenmerk van de Flexispot Pro Series, een gemotoriseerd sta bureau, is de elektrische motor die de poten van het bureau uitschuift of inkort tot een groot aantal hoogtes. Flexispot verkoopt drie verschillende modellen uitschuifbare poten die het bureau kunnen verhogen van 58-127 cm (22,8 tot 50 inch) vanaf de vloer en die tussen 100-125 kg (220 en 275 lbs) kunnen dragen.

Flexispot stuurde me het Pro 3-fase frame, dat van 58-123 cm (22,8 tot 48,4 inch) kan worden uitgetrokken en tot 125 kg (275 lbs) kan dragen. Voor zover elektrische verstelbare bureaus gaan, is de Pro-serie vrij eenvoudig met een aantal leuke functies. Het bedieningspaneel kan het bureau met vrij grote precisie omhoog of omlaag verstellen (minder dan 1/10 in of 1/4 cm). Het kan ook 3 vooringestelde hoogtes opslaan; wanneer een vooringestelde knop wordt ingedrukt, past het bureau zich automatisch aan de opgeslagen hoogte aan. Ik heb het mijne zo ingesteld dat het op een goede zithoogte staat, op stahoogte en volledig uitschuifbaar zodat ik er na de werkdag spullen onder kan opbergen (dit voorkomt ook dat mijn kinderen met spullen bovenop het bureau kunnen rommelen, wat mijn computerspullen al een paar keer heeft gered)

Het bureau zelf is wat groot, maar Flexispot verkoopt kleinere maten in bepaalde afwerkingen. Ik ben onlangs verhuisd naar een nieuw huis, en het ruime bureau vormde een uitdaging voor het veel kleinere thuiskantoor. Zoals hierboven al vermeld, is de vrij hoge uitschuifhoogte een mooie ruimtebespaarder; na de werkdag past mijn bureaustoel zelfs onder het bureau, zodat het niet in de weg staat.

Het bedieningspaneel heeft ook een timer die kan worden ingesteld tussen 1 en 99 minuten. Flexispot adverteert deze timer als een "activiteitentimer" om werknemers eraan te herinneren om op bepaalde tijdstippen te bewegen. Het nut van deze timer is beperkt in vergelijking met de timer die in elke telefoon en de meeste horloges zit, maar hij is redelijk onopvallend. Ik wil wel opmerken dat het geluid van de timer vrij zacht is en waarschijnlijk zou worden overstemd in een open kantooromgeving. Er is ook geen indicatie dat de timer actief is, waardoor sommigen zich kunnen afvragen wat dat zachte piepende geluid dan wel maakt.

Tot slot is de motor zelf vrij luid voor een elektrisch bureau. Ik heb twee elektrische bureaus gebruikt vóór de Flexispot Pro Series, en de Flexispot is merkbaar luider dan die twee. Het is niet schurend, maar het is hoorbaar vanuit een aangrenzende kamer

Conclusie

Het beste compliment dat ik de Flexispot Pro Series elektrische lessenaar kan geven is dat de nieuwigheid er ongeveer 20 minuten na montage al af was. Hij paste snel in mijn werkruimte nadat ik alles had geïnstalleerd. In mijn kantoor komen en de voorkeursinstelling voor zitten of staan indrukken werd een tweede natuur dankzij de eenvoudige bediening. Nadat ik verhuisd was naar een kleinere ruimte, werd de grote uitschuifhoogte een enorm pluspunt, omdat alles op het bureau zo buiten bereik van nieuwsgierige handen bleef en er voldoende opbergruimte overbleef.

De meeste mensen denken niet te veel na over het bureau waar ze elke dag aan zitten. Het is tenslotte maar een plat stuk hout. Als u echter een staand bureau overweegt en iets eenvoudigs wilt dat uitblinkt in wat een staand bureau moet doen, dan zou de Flexispot Pro Series bovenaan de lijst moeten staan.

Houd er rekening mee dat elektrische bureaus relatief duur zijn in vergelijking met hun standaard tegenhangers, en de Flexispot is niet anders. Vergeleken met andere elektrische, verstelbare bureaus is de Flexispot echter zeer concurrerend geprijsd, vanaf een kleine 400 dollar. Het bureau dat Flexispot me stuurde (speciaal notenhout, 72x30 inch, 3-fasen frame) kost $ 579,99.

Het Flexispot Pro Series verstelbaar staand bureau is verkrijgbaar bij Flexispot vanaf 399,99 dollar bij het ter perse gaan.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft het Flexispot Pro Series elektrische sta bureau gratis ontvangen voor testdoeleinden

Sam Medley
Editor of the original article: Sam Medley - Senior Tech Writer - 1125 articles published on Notebookcheck since 2016
contact me via: @samuel_medley
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 186362 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Flexispot Pro Series elektrisch sta bureau hands-on
Sam Medley, 2021-07-20 (Update: 2021-07-20)