Notebookcheck Logo

Fitbit belooft problemen met connectiviteit Charge 5 fitnesstracker op te lossen

Op dit moment hebben veel Charge 5-toestellen connectiviteitsproblemen. (Afbeelding bron: Fitbit)
Op dit moment hebben veel Charge 5-toestellen connectiviteitsproblemen. (Afbeelding bron: Fitbit)
Fitbit heeft erkend dat zijn Charge 5-fitnesstracker een connectiviteitsprobleem heeft, althans voor verschillende toestellen. Om de een of andere reden verliezen de getroffen apparaten de verbinding met gekoppelde Android - of iOS-apparaten, waardoor de synchronisatie van gegevens met de Fitbit-app wordt verbroken. Er zijn ook geen duidelijke workarounds voor alle problematische apparaten.

Fitbit heeft eindelijk erkend dat sommige Charge 5 fitnesstrackers connectiviteitsproblemen ondervinden. Voor het eerst vermeld op Fitbit forums al in januari, lijkt het erop dat er geen verklaring is voor deze problemen; geen software-update lijkt de oorzaak, bijvoorbeeld.

Op dit moment zijn er meer dan 40 reacties één thread, waarin sommige mensen melden dat ze al maanden leven met connectiviteitsproblemen. Ook doet het probleem zich voor wanneer eenCharge 5wordt gekoppeld met een Android - of iOS-apparaat. Soms kan een herstart het verbindingsprobleem oplossen, maar de synchronisatie van live en historische gegevens met de Fitbit-app wordt telkens onderbroken wanneer dit gebeurt. Het is de moeite waard om te benadrukken dat niet alleCharge 5apparaten zijn getroffen.

Hoe dan ook, een forum moderator stelt dat Fitbit 'werkt om een fix te brengen naar al onze getroffen leden'. Helaas heeft de moderator niet bevestigd wanneer de fix zal beginnen uit te rollen. Connectiviteitsproblemen zijn niet de enige problemen met deCharge 5, dat wel. Blijkbaar staat Fitbit niet toe dat mensen niet-Amerikaanse data instellen op deCharge 5, wat nogal basaal lijkt. Vermoedelijk zal het bedrijf mensen niet langer dan volgende maand laten wachten op een connectiviteitsfix, hoewel het nog te bezien valt hoe mensen hun apparaten kunnen updaten als ze niet opnieuw verbinding zullen maken met een gekoppelde smartphone.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 06 > Fitbit belooft problemen met connectiviteit Charge 5 fitnesstracker op te lossen
Alex Alderson, 2022-06-22 (Update: 2022-06-22)