Notebookcheck Logo

Eerste fysieke detail van Nintendo Switch 2 mogelijk onthuld in YouTubers kleurrijke Super Switch-theorie

Het eerste fysieke detail over de Nintendo Switch 2/Switch-opvolger is naar voren gebracht in een kleurrijke theorie. (Afbeelding bron: GameXplain/Nintendo - bewerkt)
Het eerste fysieke detail over de Nintendo Switch 2/Switch-opvolger is naar voren gebracht in een kleurrijke theorie. (Afbeelding bron: GameXplain/Nintendo - bewerkt)
Een YouTuber denkt dat hij mogelijk het eerste fysieke detail van de Nintendo Switch 2 heeft gespot. Het lijkt erop dat er aanwijzingen zijn achtergelaten in de recente Nintendo Direct-uitzending die zinspelen op verschillen tussen een Switch-opvolger en de huidige Switch. De videopresentator bestempelt de Switch 2 zelfs als een Super Switch vanwege de waargenomen hints.

Een nieuwe video van het zeer populaire GameXplain kanaal is gericht op een over het hoofd gezien detail van Nintendo's recente Direct-show. Presentator Jake Steinberg houdt zich niet in en beweert een fysiek detail te hebben gespot over de Nintendo Switch 2, die hij ook wel de Super Switch noemt. Blijkbaar komt het allemaal neer op de kleurkeuzes van de knoppen die te zien zijn in de clips voor aankomende remakes die werden getoond in de laatste Nintendo Direct uitzending.

Om te beginnen worden er clips van Super Mario RPG getoond als bewijs. Een opname uit de Japanse Super Famicom-versie toont een rode A-knop, een gele B-knop, een groene Y-knop en een blauwe X-knop. De Amerikaanse versie van de console, het Super Nintendo Entertainment System, heeft paarse en lavendelkleurige knoppen, zoals te zien is in een ander fragment (het is de moeite waard om hier aan te geven dat PAL-regio's, zoals het Verenigd Koninkrijk, het Japanse SNES-ontwerp volgden en dus meerkleurige knoppen hadden). Maar de remake van Super Mario RPG voor de Nintendo Switch toont een rode A-knop voor aanvallen, hoewel de huidige Switch geen meerkleurige A-, B-, X- en Y-knoppen heeft.

Steinberg probeert zijn theorie verder te bewijzen door te wijzen op een soortgelijk knopenthema dat te vinden is in Paper Mario: The Thousand-Year Door. Deze titel kwam oorspronkelijk uit voor de GameCube en de kleuren van de knoppen in het spel kwamen overeen met de controller van de console. Een demo van de remake die in 2024 naar de Switch komt, toont echter een rode A-knop, gele B-knop en groene Y-knop voor de besturing. De presentator gelooft niet dat het gewoon een willekeurige keuze van Nintendo is en dat het eerder zo is dat de kleuren van de knopuiteinden in de remakes overeenkomen met die van een nog uit te brengen console.

Aangezien deze remakes bestemd zijn voor de OG Switch, is er ook een indicatie van Switch 2 achterwaartse compatibiliteit, hoewel dit sowieso algemeen wordt verwacht voor de volgende generatie console. Wat de naam "Super Switch" betreft, is het interessant dat Nintendo de kleuren van de knoppen op de controller tussen de NES en SNES veranderde van eenkleurig naar meerkleurig en dat hetzelfde gebeurde tussen de 3DS en NEW 3DS. Terwijl "NEW Nintendo Switch" waarschijnlijk een verwarrende naam zou zijn voor de Switch-opvolger, zou "Super Nintendo Switch" zeker helpen om onderscheid te maken tussen de twee modelgeneraties.

Koop de Nintendo Switch OLED op Amazon

Super Mario RPG voor Switch. (Afbeeldingsbron: Nintendo)
Super Mario RPG voor Switch
Paper Mario voor Switch. (Afbeeldingsbron: Nintendo)
Paper Mario voor Switch

Bron(nen)

GameXplain Nintendo

Teaserafbeelding (bewerkt): GameXplain & Nintendo

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Eerste fysieke detail van Nintendo Switch 2 mogelijk onthuld in YouTubers kleurrijke Super Switch-theorie
Daniel R Deakin, 2023-09-18 (Update: 2023-09-18)