Notebookcheck

EPOS GTW 270 Hybrid in de praktijk: Meer dan alleen een uitstekende oplossing voor gaming on the go

EPOS GTW 270 Hybrid TWS in de praktijk (Bron: Eigen)
EPOS GTW 270 Hybrid TWS in de praktijk (Bron: Eigen)
Hoewel EPOS de GTW 270 Hybrid adverteert als een oplossing voor low-latency mobile gaming, komt er meer bij kijken dan alleen dat. De EPOS GTW 270 Hybrid is ook compatibel met de Nintendo Switch en de PlayStation 4 en 5 en schittert ook op pc's, maar is hij goed genoeg om het prijskaartje van 199 dollar te rechtvaardigen?
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇫🇷 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Zelfs in 2021 denken veel gamers nog steeds dat oordopjes en gamen niet veel met elkaar gemeen hebben. Tot voor kort konden de meeste digitale sporters en zelfs casual gamers zich niet eens voorstellen dat ze draadloze audio-oplossingen zouden gebruiken. Gelukkig is de EPOS GTW 270 Hybrid een van de producten die draadloze oordopjes op meerdere platforms in het gaming-rijk kan brengen. Hoewel het niet als goedkoop kan worden beschouwd, komt het ook niet met een schrikbarend prijskaartje.

Vandaag nemen we een kijkje bij dit audioaccessoire dat een uitstekende audio-ervaring belooft voor gamers op Nintendo Switch, PlayStation 4 en PlayStation 5, mobiele telefoons, maar ook desktop pc's en laptops. Helaas is de EPOS GTW 270 Hybrid niet compatibel met de Xbox One of Xbox Series X|S consoles en is de microfoon niet actief bij gebruik van de USB-C dongle. Gelukkig zijn er heel wat sterke punten om deze problemen goed te maken, zoals we zullen zien in de hands-on review van vandaag.

Inhoud doos, ontwerp, bouwkwaliteit

Zoals ik al verwachtte, wordt de EPOS GTW 270 Hybrid goed beschermd geleverd in een doos die er goed uitziet en solide aanvoelt. Deze doos bevat alle essentiële informatie en bevat aan de binnenkant alles wat nodig is voor langdurig gebruik in elk scenario. Naast de oordopjes en het oplaadetui is er ook een USB-C dongle (en zelfs een beschermhoesje ervoor), een adapterkabel om de GTW 270 met een pc te gebruiken, een oplaadkabel voor het etui, drie extra sets siliconen oordopjes, evenals een paar gedrukte gidsen.

Het ontwerp van de oordopjes is misschien niet werelds, maar het doet zijn werk naar behoren en ze vallen niet van mijn oren als ik push-ups doe - een ergernis waar ik bij veel andere oordopjes wel mee te maken had. Sommigen zullen misschien niet blij zijn met het ontbreken van touchbediening, maar ik denk dat een enkele bedieningsknop die iets buiten bereik is geplaatst in dit geval een uitstekende keuze is. Dit zijn tenslotte draadloze oordopjes die gericht zijn op gamen, niet op het bedienen van de muziek die misschien op de achtergrond speelt. De behuizing is misschien wat groot, maar voelt stevig aan en ziet er goed uit (tenminste als je net zo van een goede matzwarte metalen afwerking houdt als ik).

Voor mij kan het af en toe vervelend zijn om de oordopjes uit het hoesje te halen, maar dat is waarschijnlijk vooral te wijten aan mijn onhandigheid. Het etui, de oordopjes en de accessoires voelen premium aan, misschien met uitzondering van de siliconen beschermhoes voor de dongle. Ik zie het nut er gewoon niet van in en ik zou liever een draagtasje voor de oplaadhoes willen hebben.

Voordat we verder gaan, moet ik de vijf blauwe LED's op de behuizing noemen die er geweldig uitzien en zeer nuttig zijn om het batterijniveau nauwkeurig aan te geven, terwijl veel andere merken een enkele meerkleurige LED gebruiken of zelfs een enkele witte LED die knippert wanneer het batterijniveau onder een bepaalde drempel zakt.

Specs, functies, gebruik in de praktijk

In dit geval durf ik te stellen dat cijfers er niet toe doen, omdat de eigen geminiaturiseerde EPOS audiodrivers in vrijwel alle scenario's het juiste geluid leveren. Wie echter op zoek is naar kunstmatig versterkte lage frequenties, moet maar iets anders kiezen. Voordat we verder gaan, wil ik nog een paar hoogtepunten noemen, zoals IPX 5 waterbestendigheidBluetooth 5.1 connectiviteit voor dual-channel en aptX via de USB-C dongle voor single-channel, low-latency audio, tot vijf uur autonomie op een enkele lading, en een totaal van 20 uur met de oplaadcase.

Hoewel de USB-C dongle een vertragingsvrije ervaring biedt, kan ik na een paar weken gebruik zeggen dat de Bluetooth-ervaring ook (bijna) vrij is van enige vertraging, want Asphalt 9 voelt in beide gevallen ongelooflijk snel aan. Wat PC-gaming betreft, hielpen deze draadloze oordopjes me volledig te genieten van meerdere War Thunder en World of Warships gevechten zonder vertraging. Wat ik het prettigst vind, is dat explosies en schoten niet zinloos worden versterkt, iets wat tegenwoordig nogal vaak gebeurt met audioapparatuur die is afgestemd op gaming.

Voor mij zijn de meest interessante onderdelen van de audio-ervaring die de EPOS GTW 270 Hybrid biedt, het luisteren naar muziek en virtuele surroundscenario's. Alle genres klinken geweldig, hoewel EDM- en hiphopfans misschien behoefte hebben aan diepere en punchier lage tonen. Als ik het geluid van deze oordopjes in één woord zou moeten beschrijven, dan is dat woord "accuraat" en ik denk dat dit alles zou moeten zeggen. De virtuele surround-ervaring kan daarentegen hit or miss zijn, maar in de meeste gevallen ontdekte ik dat het inschakelen van 7.1-audio bij gebruik van de GTW 270 Hybrid op mijn PC een aangename sensatie van diepte toevoegde, waardoor ik me nog meer kon onderdompelen in muziek, games of films.

Ik had geen problemen met de autonomie of de standaard audiotuning, maar beide kunnen in de toekomst nog worden verbeterd via firmware-updates. De EPOS GTW 270 Hybrid werkt met de Gaming Suite software voor Windows die ik tot nu toe met andere EPOS-apparaten heb gebruikt, dus ik kon profiteren van de EQ-voorinstellingen die ik in het verleden al had afgesteld.

Voor het geval u het zich afvroeg, de connectiviteit is rotsvast en ik heb nooit te maken gehad met willekeurige verbrekingen van de verbinding of krakende geluiden (dit lijkt een vrij vaak voorkomend probleem te zijn met Bluetooth-oordopjes, of misschien had ik tot nu toe pech). De levensduur van de batterij kan nu al de waarde overschrijden die in de technische fiche wordt vermeld (ik gebruik nu de headset met firmware 7.3.55 en de dongle met versie 3.3.43). Nu is het tijd voor mijn laatste woorden.

 

Het goede, het slechte, en de waarheid

Hoewel ik er zeker van was dat ik op zijn minst een goed stuk audioapparatuur zou krijgen voor gamen op mobiel en PC, overtrof de EPOS GTW 270 Hybrid mijn verwachtingen ruimschoots. Er is geen vertraging bij gebruik van de USB-C dongle en zelfs de Bluetooth connectiviteit is merkbaar sneller in vergelijking met de meeste andere draadloze oplossingen die ik tot nu toe heb gebruikt. Zoals ik al zei, is de geluidskwaliteit uitstekend in alle scenario's, vooral voor degenen die houden van een meer neutrale benadering in plaats van audio tuning gericht op lage tonen. Het gebruik van upgradebare firmware in zowel de oordopjes als de dongle is ook een groot pluspunt in mijn boek. Voordat ik overga naar de zwakke punten van de EPOS GTW 270 Hybrid, moet ik nog een laatste keer vermelden dat de kwaliteit van de bouw en de materialen uitstekend is.

De EPOS Gaming Suite software lijkt niet in staat te zijn om de waarde van de Reverberation instelling op te slaan bij het overschakelen van 2.0 naar 7.1 en terug, en deze staat altijd standaard op 0. Dit is geen groot probleem en ik ben er zeker van dat het team achter het programma dit vroeg of laat zal aanpakken. Ik weet niet hoe het met anderen zit, maar ik heb er vaak moeite mee om de oordopjes uit het oplaaddoosje te halen. Een toekomstige versie van dit product zou een eenvoudiger te hanteren ontwerp kunnen hebben, of misschien moet ik gewoon meer oefenen in het hanteren van oordopjes. Het gebrek aan Xbox connectiviteit en het feit dat een PC gebruiker een aparte microfoon nodig heeft voor in-game voice chat zijn de laatste twee zwakke punten die ik heb kunnen ontdekken.

De EPOS GTW 270 Hybrid is momenteel in de VS verkrijgbaar voor US$149, een lagere prijs dan de normale US$199. Het is een stukje hardware dat geen enkele mobiele gamer zou mogen missen, maar PC- en consolegebruikers zouden moeten overwegen het ook een kans te geven, zelfs als ze alleen op zoek zijn naar draadloze audio van hoge kwaliteit voor muziek, podcasts of films in een compact pakket.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft de EPOS GTW 270 Hybrid gesloten akoestische draadloze oordopjes gratis ontvangen van EPOS voor testdoeleinden.

Bron(nen)

EPOS (officiële productpagina, US Engels)

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senior Tech Writer - 5464 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 201485 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > EPOS GTW 270 Hybrid in de praktijk: Meer dan alleen een uitstekende oplossing voor gaming on the go
Codrut Nistor, 2021-09-29 (Update: 2021-09-29)