Notebookcheck Logo

Duurzaamheid Huawei Kunlun Glass 2 lijkt die van Gorilla Glass rivalen te vernietigen in valtest

De Mate 60 Pro pre-drop test. (Bron: PBKReviews via YouTube)
De Mate 60 Pro pre-drop test. (Bron: PBKReviews via YouTube)
Huawei's Mate 60 Pro is een nieuwe vlaggenschip smartphone met een display dat is versterkt door eigen Kunlun Glass van de tweede generatie. Het bleek het toestel te helpen om een nieuwe online marteltest te overleven waarbij het onder andere overreden werd door een auto. De 60 Pro zou daarmee het Corning Gorilla Glass van rivalen zoals de Samsung Galaxy S23 Ultra in het stof laten verdwijnen als het gaat om duurzaamheid.

Huawei heeft duidelijk gemaakt dat het de nieuwe Mate 60 Pro beschikbaar zal stellen via officiële kanalen - maar dat weerhoudt vloggers zoalsPBKReviews om er een te importeren - gewoon om hem keer op keer op beton te laten vallen.

Dit protocol resulteerde blijkbaar in de bevindingen dat Huawei's eigen Kunlun Glass 2 - een alternatief voor het Gorilla Glass dat in de meeste andere high-end mobiele apparaten - opmerkelijk bestand leek tegen barsten, versplinteren of zelfs krassen nadat het een grondig gritbad in een zip-lock zak.

De kenmerkende drievoudig perforatiegat scherm bleef ook aan en volledig functioneel gedurende de video, zelfs nadat het over overreden met een autoband (zij het op lage snelheid en niet herhaaldelijk). Al met al verklaarde PBKReviews dat de nieuwste versie van Kunlun Glass genoeg is om de techwereld" Gorilla Glass" te doen vergeten als het gaat om veerkracht en stevigheid.

Koop een Samsung Galaxy S23 Ultra op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 09 > Duurzaamheid Huawei Kunlun Glass 2 lijkt die van Gorilla Glass rivalen te vernietigen in valtest
Deirdre O'Donnell, 2023-09-16 (Update: 2023-09-16)