Notebookcheck Logo

CheckMag | De Mig Switch lijkt die ene killerfunctie te missen die het meer dan een hulpmiddel voor piraterij zou kunnen maken

Levert de Mig Switch meer op dan alleen back-ups en piraterij? (Bron: Mig Switch)
Levert de Mig Switch meer op dan alleen back-ups en piraterij? (Bron: Mig Switch)
De Mig Switch bestaat echt en hij werkt. Of in ieder geval volgens de YouTubers die allemaal een pre-release versie hebben ontvangen. Hoewel de Mig Switch momenteel voorbesteld kan worden en nog niet in de handen van het grote publiek is gekomen, is de grote onbeantwoorde vraag over dit apparaat of het nog iets anders doet dan spellen illegaal maken.
Opinie door David Devey
De meningen, gedachten en opinies in de tekst behoren uitsluitend toe aan de auteur.

Hoewel de makers van de Mig Switch waarschijnlijk zouden beweren dat het apparaat bedoeld is om back-ups te maken van de spellen die u bezit, weten we allemaal dat dit historisch gezien niet is waar deze apparaten voor bedoeld zijn. Natuurlijk zullen er mensen zijn met grote spelbibliotheken die al hun spellen vanaf een enkele cartridge willen draaien, of mensen die hun spellen gewoon voor eeuwig willen bewaren, maar laten we realistisch zijn: de meeste mensen die de Mig Switch kopen, zullen het voor piraterij gebruiken.

Elke Nintendo-console vanaf de GameBoy en nieuwer heeft een versie van flash cart waarmee u illegaal van het internet gedownloade spellen kon spelen. Deze hadden echter allemaal één functie die bij de Mig Switch lijkt te ontbreken.

Sinds werd ontdekt dat de eerste Switch-versie een exploit had die niet gepatchd kon worden https://arstechnica.com/gaming/2018/04/the-unpatchable-exploit-that-makes-every-current-nintendo-switch-hackable/ is de homebrew-scene op de Switch geëxplodeerd. Er zijn emulators voor bijna elke console vanaf de Dreamcast en eerder, Moonlight voor het streamen van spellen vanaf een desktop PC, Half-Life 2, u kunt er zelfs Android erop installeren als u dat echt zou willen. Nieuwere versies van de Switch, waaronder de Switch Lite (verkrijgbaar op Amazon*) kunnen worden aangepast om al deze software te draaien, maar het proces vereist enkele vrij technische soldeervaardigheden en de bereidheid om uw Switch in een baksteen te veranderen, waardoor dit voor een groot deel van de mensen onbereikbaar is. In tegenstelling tot de flash carts van vroeger, lijken er niet veel meldingen te zijn van homebrew die met een Mig Switch werkt.

Misschien verandert dit als deze cartridges in de handen van het publiek komen, maar het uitwerpen en opnieuw plaatsen van de cartridge om door de emulator te bladeren die u vervolgens wilt gebruiken, is op zijn best vervelend en zal in het slechtste geval leiden tot een heleboel kapotte cartridgesleuven. De Nintendo Switch is voor mij altijd een apparaat geweest met meer aantrekkingskracht voor wat het niet zou moeten doen dan voor wat het wel zou moeten doen. Een Mig Switch die de backcatalogus van zelfgemaakte Switch-software kan draaien, zou geweldig zijn homebrew Switch-software kan draaien, zou een doorslaggevende factor zijn en waarschijnlijk de nieuwe en tweedehandsmarkt voor Nintendo's ouder wordende console stimuleren.

Maar zoals het er nu voor staat, is het maken van een back-up van uw spellen een legitiem gebruik, maar de legaliteiten in een ietwat grijs gebied en ongeacht het beoogde doel is de Mig Switch een apparaat dat piraterij mogelijk maakt. Zonder het argument van homebrew, is het moeilijk voor te stellen dat het lang buiten het vizier van het juridische team van de grote N blijft met zo'n korte lijst met functies.

Hopelijk kan een ondernemend persoon een manier vinden om homebrew op een onaangepaste console te laten werken en kunnen we ons allemaal koesteren in de glorie van het kunnen gebruiken van een onaangepaste Switch voor meer dan alleen het spelen van Animal Crossing (beschikbaar op Amazon*)). Maar gezien Nintendo's neiging voor iedereen aan te klagen iedereen aan te klagenzien de vooruitzichten er niet goed uit.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > De Mig Switch lijkt die ene killerfunctie te missen die het meer dan een hulpmiddel voor piraterij zou kunnen maken
David Devey, 2024-02-10 (Update: 2024-02-10)