Notebookcheck

Coolpo AI Huddle Pana slimme vergadercamera hands-on: Goed uitziende en gebruiksvriendelijke oplossing voor videoconferenties

Coolpo AI Huddle Pana videoconferentie camera hands-on review (Bron: Own)
Coolpo AI Huddle Pana videoconferentie camera (Bron: Eigen)
Vanwege de aanhoudende pandemie is er veel vraag naar oplossingen zoals de Coolpo AI Huddle Pana slimme conferentiecamera. Hoewel de prijs en functies van dit accessoire meer op bedrijven zijn gericht, kan het in verschillende scenario's worden gebruikt, waaronder thuisonderwijs en virtuele familiebijeenkomsten.
Codrut Nistor (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇨🇳 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

De aanhoudende COVID-19 pandemie heeft veel mensen doen beseffen dat ingebouwde laptopcamera's en traditionele webcams vaak niet genoeg zijn. Als het gaat om groepen die moeten interacteren in virtuele vergaderingen, zijn meer geavanceerde oplossingen nodig. Virtuele vergaderingen zijn nu immers de norm in veel bedrijven waar vóór 2019 nooit gebruik werd gemaakt van werken op afstand. Wanneer echter een zekere mate van controle nodig is, zijn panoramische videocamera's de beste keuze, vooral wanneer AI-gestuurde software die erbij betrokken is, kan zorgen voor de behoefte aan huddling.

Vandaag zullen we proberen ons te concentreren op hoe goed de Coolpo AI Huddle Pana is voor groepsvergaderingen, maar we zullen ook een paar minder conventionele gebruiksscenario's bekijken die zijn gebruikers misschien over het hoofd zien.

Inhoud doos, ontwerp, bouwkwaliteit

Hoewel ik niet onder de indruk was van de dikte van de doos zelf, die gemaakt is van nogal doorsnee kartonnen materiaal, is de Coolpo AI Huddle Pana goed verpakt en beschermd tegen schade die zou kunnen ontstaan als gevolg van ruw gebruik. Afgezien van het beschermende materiaal, bevat de doos het volgende: een gebruikershandleiding en een garantiekaart, USB-kabel, voedingsadapter met een niet-afneembare kabel, en de panoramische videocamera.

Het gewicht van de Coolpo AI Huddle Pana maakt het vrij gemakkelijk om mee te nemen, hoewel de totale afmetingen het niet toelaten om het zelfs in grote zakken van een jas of normale laptoptassen te laten passen. De camera bevindt zich bovenop de grijze behuizing die is bedekt met een stofachtig materiaal in het onderste deel waar de omnidirectionele luidspreker is geplaatst. Er is een enkele aan/uit-knop en capacitieve knoppen voor volume en microfoonbediening. Aan de onderkant is er ook een LED-lampje dat het apparaat omringt en laat zien wanneer de camera live is.

De Coolpo AI Huddle Pana camera ziet er goed uit en de gebruikte materialen - hoewel niet van topklasse - zorgen ervoor dat deze hardware accessoire in de meeste kantoren past. Sterker nog, hij zal ook niet misstaan in de meeste huishoudens. De voedingsadapter ziet er vrij goedkoop uit en voelt ook zo aan, maar het is heel gemakkelijk om er vervangende onderdelen voor te vinden. Veel draadloze routers gebruiken bijvoorbeeld dezelfde connector en hun voedingsadapters hebben dezelfde uitgang (ik had er een liggen, ik heb hem geprobeerd en hij werkte als een zonnetje).

Specs, functies, gebruik in de praktijk

Zonder verdere omhaal, dit zijn de technische hoogtepunten van de Coolpo AI Huddle Pana

  • Camera's en sensoren: enkele camera, 1/1,7 inch CMOS
  • Camera details: 3840 X 2160 pixels @ 30 fps, f/2.4 diafragma
  • Gezichtsveld: 360˚ horizontaal, 60˚ verticaal
  • Microfoonbereik: 5 m (15 ft)
  • Afmetingen: 304 X 75 X 75 mm (11,97 X 2,95 X 2,95 in)
  • Gewicht: 1180 g (2.6 lb)

Als iemand geïnteresseerd is in de stroombehoefte van deze slimme conferentiecamera, zal ik alleen vermelden dat de voedingsadapter is gewaardeerd op 12 V en 1,5 A, dus de theoretische maximale stroomopname is 18 W. Zelfs met de stijgende elektriciteitsprijzen zou het gebruik van de Coolpo AI Huddle Pana voor langere vergaderingen geen probleem moeten zijn

De camera kan gemakkelijk worden gebruikt als een gewone webcam of zelfs voor alleen voice chats, maar zijn belangrijkste doel is om groepen die eromheen zitten in staat te stellen om te communiceren met andere groepen of individuen via apps zoals Skype, Google Meet, Zoom, en anderen. Wanneer de camera wordt gebruikt in een multi-user scenario, gebruikt hij AI-gestuurde gezichtsherkenning en positionele audio-input om actieve individuen te scheiden, waarbij het scherm in meer dan één venster wordt verdeeld (de software biedt een zekere mate van flexibiliteit in de keuze van wat en hoe wordt weergegeven, met drie beschikbare modi en ook een automatische selectie)

Wat veel gebruikers over het hoofd zien, is het feit dat de Coolpo AI Huddle Pana, wanneer aangesloten op een laptop, een behoorlijk goede audiokwaliteit levert en de klus aardig kan klaren bij het luisteren naar lo-fi afspeellijsten of podcasts, hoewel hij het moeilijk zal hebben met complexe muziek of games waarbij positionele audiosignalen een rol spelen

De beeldkwaliteit is goed genoeg in de meeste scenario's, hoewel weinig omgevingslicht het moeilijk kan maken voor deze camera. Dit zou echter geen probleem moeten zijn voor virtuele conferenties, aangezien dit soort vergaderingen op afstand niet in het donker plaatsvinden. De microfoons zijn misschien niet van professionele kwaliteit, maar ze pikken geluiden op zoals typen of zachtjes tikken op een plastic fles (ik deed dat om te zien of ik de camera kon laten focussen op de fles alleen op basis van de geluidsbron, aangezien de fles niets gemeen heeft met een menselijk gezicht, en het werkte)

Over het algemeen doet de AI zijn werk goed, maar het is niet perfect. Gelukkig heeft de Coolpo AI Huddle Pana upgradebare firmware, dus ik twijfel er niet aan dat dit onderdeel in de toekomst nog verder verbeterd zal worden.

Software en probleemoplossing

Voordat ik het ga hebben over de Coolpo Tools software, die beschikbaar is voor zowel Windows als macOS, moet ik vermelden dat de AI Huddle Pana goed werkt zonder deze app te installeren. Dit stukje code biedt echter een manier om verschillende instellingen aan te passen die anders misschien niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de software die wordt gebruikt voor videobellen/conferencing.

Op dit moment is de laatste versie van de eerder genoemde software metgezel voor de Coolpo AI Huddle Pana 1.0.17 en de firmware versie is 2.1.0. De lijst met beschikbare aanpassingen omvat helderheid, tint, verzadiging, contrast en belichtingstijd, maar er is geen handmatige scherpstelling. Andere instellingen omvatten de mogelijkheid om gebieden in te stellen waarop moet worden scherpgesteld en die moeten worden weergegeven, evenals de mogelijkheid om in en uit te zoomen voor de beste resultaten. Aan de andere kant is er ook de mogelijkheid om bepaalde gebieden te verbergen voor weergave.

De lijst van talen die wordt ondersteund door de Coolpo Tools suite is vrij kort, met op dit moment alleen Duits, Engels, vereenvoudigd Chinees en Japans beschikbaar. Uiteraard zullen er in de toekomst meer talen worden toegevoegd.

Er valt niet veel te zeggen over de problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van de Coolpo AI Huddle Pana, dus controleer altijd of de stroom- en datakabel goed zijn aangesloten, zorg voor de juiste verlichting in de kamer, en als zelfs het updaten van de firmware naar de nieuwste versie de problemen niet oplost, kan het gebruik van de camera met een andere computer misschien de truc zijn.

Het goede, het slechte, en de waarheid

De Coolpo AI Huddle Pana kan worden gebruikt voor meer dan alleen zakelijke groepsvergaderingen, thuisonderwijs, of virtuele familiebijeenkomsten. Sommigen zijn het misschien niet met me eens, maar ik denk dat het een fatsoenlijke USB speaker/microfoon combo kan zijn. In vergelijking met de luidsprekers die bijvoorbeeld in de meeste monitoren zijn ingebouwd, is de luidspreker van deze slimme camera veel beter en ik zeg dit zonder enig spoor van twijfel. De software tool is goed en zal in de toekomst zeker nog beter worden. De toevoeging van een siliconen lens cover in het pakket is een geweldig idee.

Helaas is er geen officiële Linux app of ondersteuning. Hoewel het mogelijk is om de Coolpo AI Huddle Pana aan te sluiten op een Linux computer en sommige functies werkend te krijgen, heb ik geen Linux machines in de buurt en was ik niet in staat om dit onderdeel te testen. Als jij toevallig een van degenen bent die dat wel heeft gedaan, voel je dan vrij om je ervaring met de rest van ons te delen in de commentaar sectie.

Wat ik echt graag veranderd zou zien in een toekomstige revisie van dit product is de plaatsing van de voedings- en USB-connectoren, evenals het stoffen materiaal op de luidsprekers dat vervangen zou kunnen worden door een metalen (of op zijn minst plastic) gaas. De toevoeging van een beschermende/draagtas voor het hele apparaat en zijn accessoires zou geweldig zijn.

Hoewel de normale prijs van US$699 hoog lijkt voor veel potentiële kopers, is de Coolpo AI Huddle Pana slimme conferentie camera vaak afgeprijsd met ten minste US$100. Hoewel US$599 geen goede prijs is voor iemand die een basis webcam voor een enkele gebruiker wil en ook niets meer, maakt het huddling gedeelte het een interessante keuze voor zakelijk gebruik en familiebijeenkomsten in groepsverband. Op dit moment biedt Coolpo ook nog eens US$42 extra korting aan voor geïnteresseerden. Om er gebruik van te maken gaat u naar deze Amazon pagina en voer de code NE6F9R42 in voor een eindprijs van US$557.

Disclaimer: De auteur van deze review heeft de Coolpo AI Huddle Pana smart conference camera gratis ontvangen om te testen.

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senior Tech Writer - 5520 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 214214 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Coolpo AI Huddle Pana slimme vergadercamera hands-on: Goed uitziende en gebruiksvriendelijke oplossing voor videoconferenties
Codrut Nistor, 2021-12-15 (Update: 2021-12-15)