Notebookcheck Logo

Beepberry lanceert als mini Linux-computer met Raspberry Pi boards en een BlackBerry-toetsenbord

De BeepBerry begint bij 79,99 dollar. (Beeldbron: SQFMI)
De BeepBerry begint bij 79,99 dollar. (Beeldbron: SQFMI)
SQFMI verkoopt nu de BeepBerry, zijn nieuwste open-source gadget. De BeepBerry is gebaseerd op een Raspberry Pi Zero W en een Raspberry Pi RP2040 microcontroller en heeft een van de BlackBerry Q20 afgeleid toetsenbord en een 2,7 inch scherm.

SQFMI heeft een ander open-source apparaat geïntroduceerd, nadat het meer dan twee jaar geleden al Watchy had uitgebracht. Zoals de afbeelding hieronder laat zien, heeft SQFMI een Raspberry Pi Zero genomen en gekoppeld aan een draagkaart met een display en een toetsenbord aan de andere kant. De kleine Linux computer heet de BeepBerry, meet 104 x 74 x 15 mm en voedt de Raspberry Pi Zero met een 2.000 mAh LiPo batterij.

Daarnaast heeft SQFMI een 2,7-inch LCD-scherm met 400 x 200 pixels geïntegreerd, evenals een drie-rijig toetsenbord met achtergrondverlichting en een klein touchpad. Hoewel het lijkt alsof SQFMI een toetsenbord rechtstreeks uit een oude BlackBerry heeft gehaald, is het eigenlijk het Solder Party BB Q20 Toetsenbord, afgeleid van een BlackBerry Classic. Ter referentie, de BeepBerry maakt gebruik van Raspberry Pi OS Lite en heeft een Raspberry Pi RP2040 voor het interpreteren van toetsenbordinputs.

Verder heeft de BeepBerry een MicroSD kaartslot, 3x onbezette 10-pin GPIO headers, plus een programmeerbare RGB LED en zijknop. De BeepBerry is te bestellen vanaf US$79.99 zonder een Raspberry Pi Zero W maar met montageschroeven en zijn LiPo batterij. Als alternatief verkoopt SQFMI de BeepBerry met zijn single-board computer (SBC) gebundeld voor US$99,99. SQFMI hoopt in augustus te beginnen met de verzending van BeepBerry-bestellingen voor degenen zonder een Raspberry Pi Zero W en een maand later met de SBC inbegrepen.

(Beeldbron: SQFMI)
(Beeldbron: SQFMI)
(Beeldbron: SQFMI)
(Beeldbron: SQFMI)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Beepberry lanceert als mini Linux-computer met Raspberry Pi boards en een BlackBerry-toetsenbord
Alex Alderson, 2023-05-25 (Update: 2023-05-25)