Notebookcheck Logo

Beats Pill levert teleurstellende resultaten in eerste beoordelingen

Beats Pill in rode afwerking (Beeldbron: Apple)
Beats Pill in rode afwerking (Beeldbron: Apple)
De Beats Pill belooft een indrukwekkende autonomie van 24 uur bij het afspelen van muziek op 50% volume, maar voldoet niet aan de verwachtingen als het gaat om een luidere ervaring. Het zal u niet verbazen dat de basweergave over het algemeen erg goed is, maar meer pretentieuze gebruikers zullen een hekel hebben aan het ontbreken van een equalizer en het vermogen om hoge en middentonen te reproduceren.

Gelanceerd door Beats in 2012, twee jaar voordat een dochteronderneming van Applewerd, kwam de Pill-lijn van draagbare luidsprekers vorige maand terug met verbeterde hardware, lossless audio-invoer via USB-C en meer, maar voor een lagere prijs dan het vorige model. Voor $150 is het volgens veel reviews een uitstekende keuze, maar audiofielen en nog minder pretentieuze gebruikers die toevallig van minder mainstream muziekgenres houden, zouden zich wel twee keer kunnen bedenken voordat ze dit stukje audiohardware aanschaffen, concluderen de reviews die onlangs door SoundGuys en The Verge zijn gepubliceerd.

De recensie van SoundGuys prijst de heropleving van de Beats Pill luidspreker van dit jaar voor zijn water- en stofbestendigheid, basweergave voor zijn grootte, royale autonomie en snelle koppeling met zowel iOS als Android apparaten. Aan de andere kant zijn de nadelen moeilijk over het hoofd te zien, vooral als u op zoek bent naar iets dat u kunt gebruiken om te genieten van klassieke werken, jazz of progressieve rock/metal: vervorming boven 50% volume, met een merkbare daling in geluidskwaliteit rond 80%, geen equalizer, en glansloze middentonen ongeacht het volume. Er moet ook worden opgemerkt dat sommige van deze problemen kunnen worden opgelost via toekomstige firmware-updates, en SoundGuys heeft de Beats Pill getest met versie 2C289. Helaas staan er naast de eindscore van 7,6/10 nog geen gebruikersbeoordelingen.

Hoewel The Verge concludeerde dat de nieuwe Beats Pill een 8/10 verdient, zijn de belangrijkste punten hetzelfde. De sterke punten in hun beoordeling zijn de native functies voor iOS en Android, de ondersteuning voor USB-C audio via een kabel, de mogelijkheden voor speakerphone, evenals de duurzame constructie en het draagkoord dat in het pakket zit. Helaas zijn de vervorming van het volume en de beperkingen van het monogeluid opnieuw de zwakke punten. Uiteraard kan het tweede probleem dat hier genoemd wordt opgelost worden door er nog een te kopen en ze in stereomodus te koppelen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Op Amazon heeft de Beats Pill tot nu toe 30 gebruikerswaarderingen gekregen, en de resulterende score is een goede 4,5/5 (ongeveer 9/10, om overeen te komen met het hierboven genoemde rangordesysteem). De meeste klachten zijn gericht op het ontbreken van een EQ (die waarschijnlijk zal worden toegevoegd via een firmware-update of in een begeleidende app op een bepaald punt in de toekomst) en de focus op basrespons terwijl de midden- en hoge tonen ontbreken, tenzij het volume wordt opgeduwd, wanneer de dingen veranderen en de bas elektronisch lijkt te worden beperkt en uiteindelijk wordt bedekt door de rest van het audiospectrum.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Beats Pill levert teleurstellende resultaten in eerste beoordelingen
Codrut Nistor, 2024-07- 9 (Update: 2024-07- 9)