Notebookcheck Logo

BMAX B8 Power: Mini PC met Core i9 nu beschikbaar voor bestelling

BMAX B8 Power: Compact systeem met Core i9.
BMAX B8 Power: Compact systeem met Core i9.
De BMAX B8 Power is een nieuwe mini PC met een krachtige Intel-processor die gebruikt kan worden met meerdere schermen met een hoge resolutie. Er kan ook een klassiek apparaat voor massaopslag worden geïnstalleerd.

BMAX biedt een nieuwe mini PC, de B8 Power, die wordt geleverd met een Intel Core i9-12900H. Deze processor werd in 2022 geïntroduceerd en bestaat uit 12 rekenkernen met een maximale klokfrequentie van 5 GHz. Hoewel het niet meer hypermodern is, is het nog steeds een krachtige chip die vrijwel elke taak aankan. De B8 Power staat momenteel alleen vermeld in een enkele configuratie met 24 GB RAM en een SSD met een capaciteit van 1 TB. Er kan ook een harde schijf of SSD in 2,5-inch formaat worden geïnstalleerd.

Er is uitgebreide koeling aan boord dankzij twee heat pipes en een ventilator. Hoe efficiënt dit is in het koelen van de processor tijdens veeleisende werklasten is echter onduidelijk. Verschillende schermen, waaronder schermen met een hoge resolutie, kunnen tegelijkertijd gebruikt worden, waardoor de BMAX B8 Power ook geschikt is voor productief gebruik. Er zijn met name twee HDMI 2.1-poorten en een USB-C poort, die 4K materiaal naar een scherm kunnen uitvoeren.

Zoals nu gebruikelijk is, zijn netwerkverbindingen mogelijk via WiFi, waarbij WiFi 6 ondersteund wordt. Gigabit Ethernet is ook beschikbaar. Tot slot heeft de 12,5 x 11,5 x 4,4 cm PC twee USB 3.2 en twee USB 2.0 poorten en een audio-aansluiting.

De PC kan nu voorbesteld worden bij Geekbuying voor een prijs van €489. Hoewel hij momenteel alleen verkrijgbaar is op het Europese vasteland, zal hij later waarschijnlijk ook in andere landen verkrijgbaar zijn. Andere modellen, zoals de BMAX B6 Power, zijn al verkrijgbaar bij Amazon.

Gebruik met meerdere monitoren wordt ondersteund.
Gebruik met meerdere monitoren wordt ondersteund.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > BMAX B8 Power: Mini PC met Core i9 nu beschikbaar voor bestelling
Silvio Werner, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)