Notebookcheck Logo

Audio-Technica ATH-TWX7: Vlaggenschipdrivers, ANC en LDAC verpakt in betaalbare draadloze oordopjes

De Audio-Technica ATH-TWX7 biedt Sony LDAC en ANC voor een middenklasse prijs. (Afbeelding: Audio-Technica)
De Audio-Technica ATH-TWX7 biedt Sony LDAC en ANC voor een middenklasse prijs. (Afbeelding: Audio-Technica)
Audio-Technica introduceert volledig draadloze oordopjes, de ATH-TWX7, die gepositioneerd zijn in het hogere middensegment en de drivers bieden van Audio-Technica's TWS vlaggenschip tegen een aanzienlijk lagere prijs. Met ANC, LDAC en een relatief lange batterijlevensduur bieden de oordopjes sterke functies.

De Audio-Technica ATH-TWX7 oordopjes worden gepositioneerd als een goedkoper alternatief voor de ATH-TWX9. De fabrikant heeft slechts kleine aanpassingen gemaakt aan het ontwerp en de dynamische 5,8 mm drivers rechtstreeks overgenomen van de vlaggenschepen. Voor de lagere prijs moeten kopers vooral twee functies opgeven: ondersteuning voor Qualcomm aptX Adaptive en 3D Audio.

Niettemin ondersteunt de ATH-TWX7 Bluetooth Multipoint om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten, evenals Sony LDAC om draadloos muziek te streamen tot 24-bit bij 96 kHz, gecomprimeerd tot 990 kbit/s, zolang de codec ook wordt ondersteund door de aangesloten smartphone. Verder ondersteunen de volledig draadloze oortelefoons actieve ruisonderdrukking (ANC), inclusief transparantiemodus, MEMS voor een betere spraakkwaliteit tijdens telefoongesprekken, en een doorhoorfunctie die stemmen versterkt maar ruis toch onderdrukt.


Het geluid kan naar eigen wens worden aangepast met een equalizer via de bijbehorende smartphone app. Via een aanraakgevoelig oppervlak kunt u het afspelen regelen en de microfoons dempen. De oortelefoons zijn IPX4-gecertificeerd en dus beschermd tegen regen en zweet. De batterij gaat ongeveer 6,5 uur mee met geactiveerde ruisonderdrukking, of 20 uur in combinatie met het oplaadetui, dat zowel via USB-C als draadloos kan worden opgeladen.

Prijs en beschikbaarheid

De Audio-Technica ATH-TWX7 is verkrijgbaar in de online winkel van de fabrikant voor $199in Ash Black, Rich White of Stone Grey. Audio-Technica levert twee sets oordopjes in vier verschillende maten, met een keuze uit siliconen oordopjes voor een betere pasvorm en zachtere versies voor meer comfort.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Audio-Technica ATH-TWX7: Vlaggenschipdrivers, ANC en LDAC verpakt in betaalbare draadloze oordopjes
Hannes Brecher, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)