Notebookcheck Logo

Apple Mac mini krijgt Apple M2 en M2 Pro chipsets met quad Thunderbolt 4 connectiviteit

De nieuwe Mac mini verschijnt naast vernieuwde MacBook Pro-modellen. (Beeldbron: Apple)
De nieuwe Mac mini verschijnt naast vernieuwde MacBook Pro-modellen. (Beeldbron: Apple)
Apple heeft de Mac mini opgefrist. De Mac mini is nu gebaseerd op de Apple M2-generatie en is nu verkrijgbaar met de Apple M2 Pro die ook vier Thunderbolt 4-poorten biedt. Andere upgrades zijn Bluetooth 5.3 en Wi-Fi 6E-connectiviteit.

Apple heeft de Mac mini opgefrist, de eerste update voor de mini-pc-serie in twee jaar. Niet verrassend vervangt de nieuwste Mac mini de Apple M1-aangedreven Mac mini, die een van de eerste productlijnen was met Apple silicium. Apple heeft echter eindelijk de Intel-aangedreven editie die het naast deApple M1-aangedreven versies.

Zoals verwacht is de Mac mini nu beschikbaar met Apple M2 en Apple M2 Pro processors, details over deze laatste hebben we apart behandeld. Kortom, Apple heeft twee efficiency cores toegevoegd, hoewel het niet heeft bevestigd of de 10-core CPU versies van de M2 Pro 6 of 8 performance cores bevatten. Hoe dan ook, door de overname van de Apple M2-serie kan de Mac mini worden geconfigureerd met 24 GB of 32 GB geünificeerd geheugen en 4 TB of 8 TB aan opslagruimte.

(Beeldbron: Apple)
(Beeldbron: Apple)

In tegenstelling tot de geruchten heeft de nieuwe Mac mini het ontwerp van zijn voorganger behouden. Het nieuwste model is zelfs iets zwaarder als je kiest voor een M2 Pro-editie: 1,28 kg tegenover 1,2 kg voor de oudere Mac mini. Omgekeerd zijn de Apple M2-modellen 20 g lichter, mogelijk omdat ze twee Thunderbolt 4-poorten hebben, de helft minder dan de M2 Pro-versies. De twee USB Type-A-poorten, de enkele HDMI-aansluiting en de Ethernet-poort keren terug, zij het met een 10 Gbit Ethernet-optie.

Door de overstap naar Apple M2 beschikt de Mac mini bovendien over Bluetooth 5.3 en Wi-Fi 6E. De nieuwe Mac mini is nu in meerdere landen te bestellen en wordt vanaf volgende week verzonden. Bij de introductie wordt de Mac mini geleverd in drie vooraf geconfigureerde SKU's, maar er zijn tal van configuratieopties beschikbaar. Apple de voorgeconfigureerde opties zijn als volgt:

  • 599 US$ - Apple M2 (8-core CPU/10-core CPU), 8 GB unified memory, 256 GB SSD
  • US$799 - Apple M2 (8-core CPU/10-core CPU), 8 GB gecombineerd geheugen, 512 GB SSD
  • US$1,299 - Apple M2 Pro (10-core CPU/16-core CPU), 16 GB gemeenschappelijk geheugen, 512 GB SSD
(Beeldbron: Apple)
(Beeldbron: Apple)
(Beeldbron: Apple)
(Beeldbron: Apple)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Apple Mac mini krijgt Apple M2 en M2 Pro chipsets met quad Thunderbolt 4 connectiviteit
Alex Alderson, 2023-01-18 (Update: 2023-01-18)