Notebookcheck Logo

Apple HomePod: tweede generatie model lanceert binnenkort met lager prijskaartje

De Apple HomePod maakt mogelijk een terugkeer met kleine wijzigingen. (Beeldbron: Korie Cull)
De Apple HomePod maakt mogelijk een terugkeer met kleine wijzigingen. (Beeldbron: Korie Cull)
Naar verluidt is de lancering van een tweede generatie HomePod aanstaande. Volgens een typisch goed geïnformeerde bron zal de vernieuwde HomePod beschikbaar zijn met hardware-upgrades en een goedkopere lanceringsprijs.

Momenteel biedt Apple slechts één slimme luidspreker aan, waarbij het bedrijf het oorspronkelijke model in 2021 heeft stopgezet. In zijn plaats zit de HomePod mini, die het in oktober van hetzelfde jaar heeft opgefrist met nieuwe kleuropties. Ongetwijfeld is de HomePod mini geen vervanging voor de gewone HomePod, met een enkele driver in de eerste vergeleken met de acht in de laatste.

Volgens Mark Gurman is Apple van plan de volgende HomePod 'vrij snel' te lanceren. Helaas heeft de Apple analist geen details over de lanceerdatum gegeven. Op basis van productreleases uit het verleden zou Apple een tweede generatie HomePod kunnen introduceren in maart of in de zomer tijdens WWDC 2023. We zouden echter een andere persberichtintroductie niet uitsluiten, zoals vandaag gebeurde met de nieuwe Mac mini, MacBook Pro 14 en MacBook Pro 16. Hoe dan ook, Gurman beweert dat de tweede generatie HomePod op zijn voorganger zal lijken, zij het met een paar interne updates.

Vermoedelijk zal de slimme speaker vertrouwen op de Apple S8-chipset, die al beschikbaar is in de Apple Watch Series 8. Hoewel de Apple S8 slechts incrementele verbeteringen biedt ten opzichte van de oudere Apple S6, zou het een behoorlijke upgrade moeten zijn ten opzichte van de Apple A8 die de eerste generatie HomePod aandreef. De volgende HomePod zou ook een verbeterd aanraakgevoelig bovenpaneel bevatten, hoewel details over eventuele veranderingen in dit stadium onduidelijk zijn. De tweede generatie HomePod belooft ook goedkoper te worden dan zijn voorganger, een schijnbaar knelpunt met de eerste HomePod.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Apple HomePod: tweede generatie model lanceert binnenkort met lager prijskaartje
Alex Alderson, 2023-01-18 (Update: 2023-01-18)