Notebookcheck Logo

Acer Chromebox Mini debuteert als ventilatorloze mini-pc met ChromeOS

Acer presenteert de Chromebox Mini als mini-PC-oplossing voor digital signage (Beeldbron: ChromebookLive)
Acer presenteert de Chromebox Mini als mini-PC-oplossing voor digital signage (Beeldbron: ChromebookLive)
De Acer Chromebox Mini is de nieuwste mini-pc van het merk. Hij wordt geleverd met 6W Intel Jasper Lake-processors, ondersteunt tot 16 GB RAM en 128 GB opslag, en kan drie 4K-schermen tegelijk weergeven. Het bedrijf moet nog details geven over de prijs en beschikbaarheid.

Acer heeft tijdens Integrated Systems Europe (ISE) 2024 een gloednieuwe mini PC gepresenteerd. Het systeem, dat de Acer Chromebox Mini wordt genoemd, is bedoeld als oplossing voor digital signage, een snel evoluerende sector die naar verwachting tegen 2030 een waarde van $45,94 miljard zal bereiken.

Om aan de groeiende eisen van deze sector te voldoen, draait de Acer Chromebox Mini op ChromeOS, dat gericht is op vereenvoudigd IT-beheer, geavanceerde beveiligingscontroles en schaalbare bewaking. Met een ventilatorloos en stil ontwerpwil het bedrijf ervoor zorgen dat de mini-pc betrouwbare en onderhoudsvrije prestaties levert.

Daarnaast is de ChromeOS minicomputer geoptimaliseerd voor uitgangen met meerdere schermen. Hij wordt geleverd met twee HDMI 1.4b en één USB Type-C met DisplayPort Alt-modus. Dankzij deze poortkeuze kan het systeem tot drie 4K-schermen aan (Sceptre 32-inch 4K-monitor curr. $199,97 op Amazon).

Andere poorten van de Chromebox Mini zijn een combinatie van microfoon en audiojack, vijf USB 3.2 Gen 1 Type-A poorten en Gigabit Ethernet. Voor draadloze connectiviteit heeft de mini PC WiFi 6 en Bluetooth 5.2.

Wat betreft de CPU, deze kleine ChromeOS computer geleverd met een dual-core of four-core 6-watt Intel Jasper Lake processor. Deze wordt gekoppeld aan maximaal 16 GB RAM en 128 GB opslagruimte.

Andere hoogtepunten zijn de MIL-STD 810H-classificatie, waardoor het energiezuinige systeem verschillende omgevingsomstandigheden aankan. Acer moet nog prijs- en beschikbaarheidsinformatie over de mini-pc bekendmaken.

Zij- en vooraanzicht van Chromebox Mini (Afbeelding bron: Liliputing)
Zij- en vooraanzicht van Chromebox Mini (Afbeelding bron: Liliputing)

Bron(nen)

HWupgrade (machinaal uit het Italiaans vertaald), ChromebookLive (machinaal vertaald) via: Liliputing

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Acer Chromebox Mini debuteert als ventilatorloze mini-pc met ChromeOS
Abid Ahsan Shanto, 2024-02- 9 (Update: 2024-02- 9)