Notebookcheck Logo

3D-geprinte batterijproducent Sakuu tekent Porsche voor de bouw van zijn Gigafactories

3D-geprinte solid-state batterijmonsters (foto: Sakuu)
3D-geprinte solid-state batterijmonsters (foto: Sakuu)
Porsche Consulting, met zijn ruime ervaring in het ontwerpen van duurzame autofaciliteiten, zal het bouwproces van Gigafactories voor 3D-geprinte solid-state batterijcellen begeleiden. De innovatieve Swift Print-technologie van Sakuu maakt het mogelijk om de vaste elektrolyt tussen de anode en de kathode nauwkeurig in lagen aan te brengen.

Een van de meer innovatieve bedrijven op het gebied van 3D-printing - Sakuu (het vroegere KeraCel) - is erin geslaagd een dochteronderneming van Porsche te contracteren om zijn toekomstige Gigafactories voor lithium-metaal en solid-state batterijen voor elektrische voertuigen te ontwerpen. Porsche Consulting heeft ervaring met het ontwerpen van productiefaciliteiten voor auto's en richtte zich onlangs op Gigafactories voor batterijen die cellen in het GWh-gebied kunnen produceren. De inspanning "richt zich op moderne batterijtechnologieën, efficiënte productieprocessen en de juiste locaties en schaalgrootte voor duurzame productie", tipt Porsche.

Sakuu heeft een strategie ontwikkeld om tegen 2030 een productiecapaciteit van 200 GWh aan EV-batterijen te bereiken, het jaar dat door de meeste autofabrikanten wordt beschouwd als een willekeurige deadline voor een volledige overschakeling op de productie van elektrische voertuigen. Het bedrijf wil beginnen met een fabrieksontwerp voor het maken van lithium-metaal batterijen met verhoogde energiedichtheid op een meer traditionele rol-naar-rol manier en vervolgens uitbreiden naar een massaproductieproces voor het 3D-printen van solid-state batterijen met zijn innovatieve Swift Print-methode.

Het intern ontwikkelde Kavian-platform maakt gebruik van "geavanceerde multi-materiaal additieve fabricage" om de grootste uitdaging voor commerciële productie van solid-state batterijen te omzeilen, de precieze gelaagdheid van de elektrode- en elektrolytplaten op nanoschaal met strak gecontroleerde interferentie. Het gebruikte elektrolytconcept in vaste toestand is ontwikkeld op aan de John A. Paulson School of Engineering and Applied Science van Harvardterwijl het Kavian 3D-printing platform gebaseerd is op MIT onderzoek naar de binder-jet toepassing methodologie.

Sakuu is van plan om met zijn veiligere en duurzamere solid-state celontwerpen de energiedichtheid van de huidige EV-batterijen - ongeveer 800 Wh/l - te verdubbelen in hetzelfde formaat. Tegelijkertijd zullen ze ultrasnel laden mogelijk maken en uiteindelijk "drastische besparingen op materiaalgebruik, productie, toeleveringsketen en arbeid" realiseren via Sakuu's Swift Print-methode.

Koop de Anycubic Kobra Go 3D Printer op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > 3D-geprinte batterijproducent Sakuu tekent Porsche voor de bouw van zijn Gigafactories
Daniel Zlatev, 2023-01-25 (Update: 2023-01-25)