Notebookcheck Logo

ZPG A1 Unicorn prijzen en volledige specificaties onthuld voor GameCube en PS2 retro gaming handheld

De ZPG A1 Unicorn zou krachtig genoeg moeten zijn om GameCube- en PS2-games te emuleren. (Afbeeldingsbron: ZPG)
De ZPG A1 Unicorn zou krachtig genoeg moeten zijn om GameCube- en PS2-games te emuleren. (Afbeeldingsbron: ZPG)
De ZPG A1 Unicorn is nu wereldwijd te bestellen na zijn debuut eind vorig jaar. De ZPG A1 Unicorn is uitgerust met een 4-inch scherm met een beeldverhouding van 1:1 en zou dankzij een 6 nm octa-core chipset ongeveer net zo krachtig moeten zijn als recente smartphones zoals de Tecno Spark 20 Pro Plus of de Xiaomi POCO M6 Pro.

Er zijn een paar maanden verstreken sinds Z-Pocket (ZPG) de A1 Eenhoorn. Sindsdien onthulde het bedrijf de Game Bubble zonder te bevestigen hoeveel het apparaat zou gaan kosten. De prijzen in de voorverkoop voor de A1 Unicorn duiden er echter op dat de Game Bubble een prijzige aangelegenheid zal zijn als hij uitkomt.

De A1 Unicorn is namelijk geland op op AliExpress voor $ 216,71 in drie kleuropties. Hoewel aan de dure kant voor een gaming handheld, lijkt de A1 Unicorn veel van zijn hardware te delen met recente smartphones zoals de Tecno Spark 20 Pro Plus en de Xiaomi POCO M6 Pro. Volgens de AliExpress productlijst beschikt de A1 Unicorn over een MediaTek Helio G99 chipset, evenals 6 GB RAM en een 4.500 mAh batterij die 18 W bedraad opladen ondersteunt.

De gaming-handheld heeft dus twee ARM Cortex-A76 CPU-kernen geklokt op 2,2 GHz, zes Cortex-A55 CPU-kernen op 2 GHz en een Mali-G57 MC2 GPU. Daarnaast heeft ZPG een gyroscoop met zes assen, een kleine ventilator voor maximale prestaties en een 4-inch scherm met 720 x 720 pixels in een 1:1 beeldverhouding toegevoegd. Let op: hoewel de A1 Unicorn nu te bestellen is, zullen de leveringen op zijn vroegst medio mei 2024 beginnen.

(Afbeeldingsbron: ZPG)
(Afbeeldingsbron: ZPG)
(Afbeeldingsbron: ZPG)
(Afbeeldingsbron: ZPG)
(Afbeeldingsbron: ZPG)
(Afbeeldingsbron: ZPG)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > ZPG A1 Unicorn prijzen en volledige specificaties onthuld voor GameCube en PS2 retro gaming handheld
Alex Alderson, 2024-04- 3 (Update: 2024-04- 3)