Notebookcheck Logo

YouTuber illustreert de levensduur van een Tesla Model X met meer dan 200.000 mijl

Zelfs frequente bestuurders van elektrische auto's zoals de Tesla Model X kunnen een lange levensduur verwachten van 200.000 mijl of meer (Afbeelding: Jorgen Hendriksen)
Zelfs frequente bestuurders van elektrische auto's zoals de Tesla Model X kunnen een lange levensduur verwachten van 200.000 mijl of meer (Afbeelding: Jorgen Hendriksen)
Ondanks het relatief hoge aantal afgelegde kilometers en het frequente gebruik van Superchargers door de eigenaar, verloor de 2017 Tesla Model X 100D slechts ongeveer 10% van zijn oorspronkelijke batterijcapaciteit, wat eens te meer bewijst dat elektrische auto's en hun energieopslagplaatsen vrij duurzaam zijn en een lange levensduur kunnen hebben.

De duurzaamheid en levensduur van elektrische auto's zijn nog steeds een punt van zorg voor veel potentiële EV-kopers. Potentiële klanten vrezen vaak dat deze door batterijen aangedreven voertuigen, net als gewone mobiele apparaten zoals smartphones of laptops, binnen een paar jaar een aanzienlijke hoeveelheid batterijcapaciteit en actieradius zullen verliezen, wat gepaard zou gaan met een aanzienlijke waardevermindering. Dit is echter niet noodzakelijk het geval, want een langdurige eigenaar van een 2017 Tesla Model X heeft nu de levensduur van een van de populairdere elektrische auto's onder de loep genomen.

Deze specifieke 2017 Tesla Model X 100D, die grondig wordt onderzocht en besproken in een uitgebreide YouTube-video, is al meer dan 200.000 mijl gereden. De eigenaar, Christian genaamd, die oorspronkelijk uit Slowakije komt, reist veel voor zijn werk en zegt dat 65 tot 80 procent van zijn oplaadbeurten is gedaan bij Tesla's Superchargers en andere snellaadstations. Toch is de resterende batterijcapaciteit van zijn Tesla Model X niet minder dan indrukwekkend. Na vijf jaar intensief gebruik kan de batterij van de elektrische auto, die oorspronkelijk 93,7 kWh bevatte, nu nog ongeveer 84 kWh opslaan. Dat komt overeen met een batterijdegradatie van slechts 10 procent, wat zeker minder is dan de degradatie van een gemiddeld 5 jaar oud mobiel toestel en dus de ongepaste smartphonebatterij-analogie zou moeten doen vergeten.

Bovendien haalt de Tesla Model X met zijn hoge kilometerstand probleemloos zijn maximale topsnelheid van ongeveer 155 km/u op de Duitse autobahn. Helaas heeft de eigenaar de voorbumper moeten vervangen als gevolg van een kleine aanrijding en heeft de elektrische SUV ook een paar kleine roestplekjes die voor kritiek vatbaar zijn. Het interieur is echter over het algemeen in zeer goede staat, maar zoals verwacht ziet het lederen stuurwiel er niet meer zo mooi uit als toen de EV nieuw was. Tot besluit lijkt het erop dat moderne elektrische auto's en hun batterijen vrij lang kunnen meegaan, aangezien hun levensduur meer dan 200.000 mijl kan bedragen. Raadpleeg de eerder genoemde YouTube video voor meer details en een korte testrit met de Tesla Model X met 200.000 mijl op de teller.

Bestel de Tesla Motors 24' kabelmuurconnector op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > YouTuber illustreert de levensduur van een Tesla Model X met meer dan 200.000 mijl
Enrico Frahn, 2022-07-19 (Update: 2022-07-19)