Notebookcheck Logo

Tesla beschouwt Australië als sleutel tot het oplossen van het tekort aan batterijen voor elektrische auto's

Tesla wil de Australische lithiumproductie stimuleren (foto: eigen)
Tesla wil de Australische lithiumproductie stimuleren (foto: eigen)
In een toespraak op de Australische topconferentie over schone energie heeft de huidige voorzitter van Tesla Inc. Robyn Denholm, voorzitter van Tesla Inc., dat er geen technologie is waarvan de ontwikkeling belangrijker is dan die van batterijen. Om "de uitdaging van de klimaatverandering aan te gaan, moet deze hele industrie in snel tempo opschalen", voegde ze eraan toe, en blijkbaar hebben de mijnbouwbedrijven van Australië de sleutel tot de massaproductie van EV-batterijen in handen.

Volgens de voorzitter van Tesla Inc. Robyn Denholm, heeft het Australische continent de sleutel in handen om het huidige knelpunt in de productie van EV-batterijen op te lossen. Tijdens de Australische Clean Energy Summit prees de voorzitter van Tesla de deugden van de lokale mijnindustrie en zei hij dat ondanks de enorme omvang van de Australische lithiumwinning, die bijna de helft van de wereldexport vertegenwoordigt, het land de capaciteit heeft om nog veel meer uit te breiden, vooral op het gebied van raffinage.

Australië is 's werelds grootste producent van ruw lithium, maar zijn raffinagecapaciteit bedraagt slechts 7% van het wereldtotaal, aangezien het grootste deel van het geraffineerde lithium afkomstig is uit China: "Australië heeft de mineralen - niet alleen lithium - en ook de knowhow en veel van de vaardigheden om de kansen van dit nieuwe energietijdperk te grijpen", aldus mevrouw Denholm, die eraan toevoegde dat er geen technologie is die vandaag belangrijker is om te ontwikkelen dan de batterijproductie zo snel mogelijk op te voeren.

"Om de uitdaging van de klimaatverandering aan te gaan, moet deze hele industrie in een hoog tempo opschalen," vervolgde ze, aangezien Tesla zelf de capaciteit heeft om tegen 2030 3 terabyte uur aan batterijcapaciteit op te slokken, terwijl de huidige wereldwijde jaarlijkse productie drie keer zo laag ligt. Volgens BloombergNEF zou de wereld in de komende drie jaar alleen al in de lithiumproductie 14 miljard dollar aan investeringen nodig hebben als het alle geplande doelstellingen voor de capaciteit van EV's en energieopslagbatterijen wil halen

Blijkbaar zal een groot deel van deze investeringen in Australië moeten worden gestort, volgens Tesla's voorzitter die de Australische regering ook adviseerde om strengere transport-ecologienormen in te stellen, omdat "Australië momenteel voertuigen aanvaardt die de rest van de wereld niet aanvaardt - ze zijn ofwel te vuil of te duur om te gebruiken". Onnodig te zeggen dat het aannemen van dergelijk advies Tesla in de kaart zal spelen, aangezien het de verkoop van elektrische voertuigen Down Under aanzienlijk zal stimuleren.

Koop de Tesla Motors 24' kabelmuurconnector op Amazon

Bron(nen)

Bloomberg (paywall)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Tesla beschouwt Australië als sleutel tot het oplossen van het tekort aan batterijen voor elektrische auto's
Daniel Zlatev, 2022-07-19 (Update: 2022-07-19)