Notebookcheck Logo

Xiaomi POCO F6 en POCO X6 Neo internationale debuten gedetailleerd in nieuw pre-launch lek

De Redmi Note 13R Pro kan als bed dienen voor de meeste hardware van de POCO X6 Neo. (Afbeeldingsbron: Xiaomi)
De Redmi Note 13R Pro kan als bed dienen voor de meeste hardware van de POCO X6 Neo. (Afbeeldingsbron: Xiaomi)
Een nieuw rapport heeft de internationale lanceringsdata van zowel de POCO F6 als de POCO X6 Neo geschetst. De POCO F6 zou volgende maand al op de markt kunnen komen, maar volgens de geruchten een maand later dan eerdere lekken suggereerden.

Volgens een nieuw rapport heeft Xiaomi een releasevenster ingesteld voor twee nieuwe smartphones van het merk POCO, nadat het al de POCO X6 5G en POCO X6 Pro 5G wereldwijd uitgebracht. Verwacht wordt dat het bedrijf zich deze keer zal richten op de POCO F6 en POCO X6 Neo, een paar apparaten die mogelijk als eerste in India zullen debuteren. Terwijl berichten over de POCO F6 begin november opdoken begin novemberhadden deze eigenlijk betrekking op de uiteindelijke POCO X6 Pro 5G (momenteel $465 op Amazon).

Meer recentelijk is beweerd dat de POCO F6 eigenlijk zal dienen als de wereldwijde tegenhanger van de Redmi Note 13 Turbo, een ander voorlopig nog niet uitgebracht toestel. Vermoedelijk zal Xiaomi beide modellen uitrusten met 'SM8635', een aankomende Qualcomm-chipset die vermoedelijk tussen de Snapdragon 8 Plus Gen 1 en de Snapdragon 8 Gen 2 qua prestaties. Naar verluidt is de POCO F6 op weg naar een release in juli 2024, een maand later dan eerdere lekken suggereerden.

Het is ook vermeldenswaard dat dit releasevenster alleen voor India geldt. Helaas is het onduidelijk of Xiaomi de POCO F6 tegelijkertijd in India en op andere markten zal uitbrengen, hoewel dat niet per se het geval hoeft te zijn. De POCO X6 Neo zou daarentegen volgende maand al op de markt komen, ook weer in India. Als eerdere lekken kloppen, dan zal de POCO X6 Neo op de markt komen met een MediaTek Dimensity 6080 chipset, een 5.000 mAh batterij en een 120 Hz AMOLED scherm, mogelijk als een herwerkte Redmi Note 13 5G of Redmi Note 13R Pro.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Xiaomi POCO F6 en POCO X6 Neo internationale debuten gedetailleerd in nieuw pre-launch lek
Alex Alderson, 2024-02- 9 (Update: 2024-02- 9)