Notebookcheck Logo

Vroege OnePlus 12 details duiken op met Snapdragon 8 Gen 3 en camera-upgrades

De OnePlus 11 blijft het enige vlaggenschip van het bedrijf tot de OnePlus 12, voorheen afgebeeld. (Beeldbron: NotebookCheck)
De OnePlus 11 blijft het enige vlaggenschip van het bedrijf tot de OnePlus 12, voorheen afgebeeld. (Beeldbron: NotebookCheck)
Details over een OnePlus 12 engineering prototype zijn online opgedoken, met dank aan een bekende leaker. Naar verluidt richt OnePlus zich op camera-upgrades voor zijn volgende-generatie vlaggenschip, evenals de toepassing van Qualcomm's toekomstige Snapdragon 8 Gen 3 chipset.

Leaker Yogesh Brar heeft de eerste eerste details over de OnePlus 12, waarschijnlijk het volgende vlaggenschip van het bedrijf smartphone. Ter referentie, terwijl OnePlus in het verleden gewone en Pro-modellen heeft uitgebracht, het heeft geen plannen om een OnePlus 11 Pro aan te bieden. Hetzelfde geldt voor de OnePlus 11T in de tweede helft van 2023 vanwege een 'stroomlijning' van het vlaggenschipportfolio.

Als zodanig wordt de OnePlus 12 waarschijnlijk het eerste toestel van het bedrijf met de Snapdragon 8 Gen 3, een chipset die Qualcomm de codenaam SM8650 heeft gegeven. Overigens heeft Qualcomm de Snapdragon 8 Gen 3 nog niet aangekondigd, zijn vroege Genshin Impact benchmarks online gelekt naast equivalenten voor de MediaTek Dimensity 9300. Brar voegt eraan toe dat OnePlus de Snapdragon 8 Gen 3 zal aanvullen met een 5.000 mAh batterij die 100 W bedraad opladen ondersteunt, een afspiegeling van de niet-Amerikaanse versie van de huidige OnePlus 11.

Schijnbaar zal OnePlus ook onderscheid maken tussen deOnePlus 11en OnePlus 12 met verbeterde camera's. Volgens de leaker ontwikkelt het bedrijf de OnePlus 12 met 50 MP primaire, 50 MP ultra-groothoek (UWA) en 64 MP periscoop camera's, met de laatste twee upgrades ten opzichte van de 48 MP UWA en 32 MP telefoto camera's in deOnePlus 11. Bovendien zou de OnePlus 12 een 6,7-inch OLED-scherm hebben dat op QHD en 120 Hz werkt. Met andere woorden, de OnePlus 12 zal waarschijnlijk zijn voorganger in dit opzicht evenaren, in plaats van over te stappen op een hogere vernieuwingsfrequentie zoals 144 Hz of 165 Hz.

Brar benadrukt dat alle specificaties afkomstig zijn van een technische configuratie. Vandaar dat sommige details kunnen veranderen tussen nu en wanneer OnePlus begint met massaproductie. Momenteel beweert de leaker dat OnePlus mikt op een december 2023 lancering voor de OnePlus 12; details van een wereldwijde lancering zijn in dit stadium onbekend, hoewel we niet verbaasd zouden zijn als OnePlus in januari nieuwe vlaggenschepen wereldwijd blijft aanbieden.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Vroege OnePlus 12 details duiken op met Snapdragon 8 Gen 3 en camera-upgrades
Alex Alderson, 2023-05-26 (Update: 2023-05-26)