Notebookcheck Logo

ViewSonic 2K 27-inch OLED gaming-monitor vrijgegeven voor pre-order via Amazon

De XG272-2K-OLED. (Bron: ViewSonic)
De XG272-2K-OLED. (Bron: ViewSonic)
ViewSonic prijst het XG272-2K-OLED-scherm aan als ideaal voor snelle inhoud in rijke kleuren dankzij de classificaties voor ultralage latentie en een verversingssnelheid van 240 Hz. De 27-inch monitor is compatibel met NVIDIA G-Sync en AMD FreeSync Premium, en is ook Blur Busters Geverifieerd. De monitor is nu eindelijk verkrijgbaar via een ander kanaal dan de eigen OEM.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de XG272-2K-OLED een monitor van ViewSonic waarvan gezegd wordt dat het "uitzonderlijk levendige kleuren en scherpe contrasten" brengt op 1440p gaming. Het overtreft ook andere AMD FreeSync Premium en NVIDIA G-Sync compatibel 27-inch panelen met het extra opkomende Blur Busters Verified buzz-word, dat garant staat voor een scherpe, gedetailleerde beeldweergave die problemen zoals ghosting en tearing te allen tijde minimaliseert.

Vanuit een meer praktisch oogpunt heeft de XG272-2K-OLED een "pixelresponsie tijd" van slechts 0,01 milliseconden (ms) en een vernieuwingsfrequentie van wel 240 Hz. Wat dat betreft toont de nieuwe gamingmonitor zich als een ViewSonic niettemin met levenskwaliteitfuncties zoals een gevoede (15W) USB-C poort (en "diverse USB-A- en USB-B-poorten") naast HDMI 2.1 en DisplayPort 1.4 ondersteuning.

De XG272 ziet er ook bijna net zo uit als elke andere ViewSonic-merkmonitor in het zwart aan de voorkant - ook al is het achterpaneel voorzien van gebogen plastic dat is afgewerkt in "stralend wit" en dat omgevings-LED-verlichting herbergt.

De werkelijk heimelijke gamingmonitor is vrijgegeven op viewsonic.com/us bij de lancering - hoewel hij daar nu niet meer op voorraad is. Wees niet bang, hij is zojuist ook op Amazon verschenen met een releasedatum van 8 april 2024. Het apparaat kan echter vanaf nu voorbesteld worden voor de oorspronkelijke RRP van $899,99.

De XG272-2K-OLED van de voorkant...
De XG272-2K-OLED van de voorkant...
...en de achterkant. (Bron: ViewSonic)
...en de achterkant. (Bron: ViewSonic)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > ViewSonic 2K 27-inch OLED gaming-monitor vrijgegeven voor pre-order via Amazon
Deirdre O'Donnell, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)