Notebookcheck Logo

Video toont elektrische BMW 3 Serie die vlam vat tijdens testrit in China

De achterkant van een elektrische BMW 3-serie vloog in brand tijdens een testrit in de buurt van de Chinese stad Zhengzhou (Afbeelding: CnEVPost)
De achterkant van een elektrische BMW 3-serie vloog in brand tijdens een testrit in de buurt van de Chinese stad Zhengzhou (Afbeelding: CnEVPost)
De geschrokken bestuurder van de exclusieve BMW i3 uit China moest aan de kant en de auto verlaten toen er rook in de cabine begon te komen. Gelukkig breidde de kleine brand zich niet al te snel uit, want de accu was niet de oorzaak van dit onfortuinlijke incident met de luxueuze elektrische sedan.

Ondanks de ongelooflijke hoeveelheid energie die is opgeslagen in hun accu's met hoge dichtheid, is het potentiële brandgevaar bij ongevallen waarbij elektrische auto's betrokken zijn, tegenwoordig geen grote zorg voor de meeste EV-bestuurders. Maar ook al zijn moderne elektrische auto's uitgerust met een aantal geavanceerde veiligheidsmechanismen, een recente video met een BMW i3 illustreert dat er in sommige geïsoleerde gevallen toch nog kleine brandjes kunnen ontstaan.

De achterkant van de elektrische BMW 3 Serie, die momenteel alleen in China verkrijgbaar is, vloog in brand toen een klant en een medewerker van een BMW dealer een proefrit maakten in de buurt van de Chinese stad Zhengzhou. De locatie en de relatief kleine omvang van de brand doen vermoeden dat een defecte elektrische motor in de BMW i3 de oorzaak van de brand kan zijn geweest. De 11 minuten durende YouTube video laat ook zien dat de vlammen zich slechts zeer langzaam verspreidden en dat de inzittenden van de elektrische BMW 3 Serie ruimschoots de tijd hadden om weg te komen van de rookontwikkeling.

De eerste exemplaren van de nieuwe BMW i3 werden in juni van dit jaar geleverd en naar schatting hebben sindsdien zo'n 1.600 klanten de nieuwe elektrische auto in bezit genomen. Met zijn 70 kWh batterij en een piekvermogen van 282 paardenkrachten heeft de elektrische BMW 3 Serie niet veel gemeen met de uit productie genomen subcompact EV hatchback die ook de naam "BMW i3" droeg. Vermoedelijk zal de Duitse autofabrikant dit enge brandincident grondig onderzoeken om de betrouwbaarheid van de elektrische BMW 3 Serie verder te verbeteren, die naar verwachting marktaandeel zal afsnoepen van de populaire Tesla Model 3.

Bestel de Pulsar Plus Level 2 40 Amp elektrische autolader op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Video toont elektrische BMW 3 Serie die vlam vat tijdens testrit in China
Enrico Frahn, 2022-07-30 (Update: 2022-07-30)