Notebookcheck Logo

UPS ontslaat 12.000 managers omdat AI banen vervangt

UPS ontslaat 12.000 van 85.000 managers - AI maakt het mogelijk (symbolische afbeelding: DALL-E / AI)
UPS ontslaat 12.000 van 85.000 managers - AI maakt het mogelijk (symbolische afbeelding: DALL-E / AI)
Dankzij kunstmatige intelligentie kan UPS 12.000 managers ontslaan zonder ze ooit weer aan te nemen. Het bedrijf voert ook andere radicale veranderingen door, zoals werknemers verplichten om vijf dagen per week op kantoor te zijn.

Dankzij kunstmatige intelligentie kan UPS 12.000 managers ontslaan zonder ze ooit weer aan te nemen. Het bedrijf voert ook andere radicale veranderingen door, zoals werknemers verplichten om vijf dagen per week op kantoor te zijn. Om efficiënter te worden, ontslaat UPS een groot aantal werknemers en vervangt hen door kunstmatige intelligentie.

Vorig jaar waren er gesprekken tussen UPS en de vakbonden, waarbij Carol Tomé zei dat het motto van het bedrijf zou veranderen van "beter niet groter" naar "beter en gedurfder". Het bedrijf schrapt 12.000 van zijn 85.000 managementbanen omdat de arbeidskosten sterk zijn gestegen en de inflatie de koopkracht van klanten heeft aangetast. Het doel is om ongeveer $1 miljard te besparen.

Carol Tomé legt uit dat het schrappen van de banen mogelijk is gemaakt door nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, en ervoor zal zorgen dat degenen die ontslagen worden in de toekomst niet opnieuw aangenomen hoeven te worden. Thuiswerken zal ook beperkt worden en werknemers zullen gevraagd worden om vijf dagen per week terug te keren naar het bedrijf, naast andere veranderingen die op 26 maart aangekondigd zullen worden. Een andere klap in het gezicht is het feit dat veel van de managers die ontslagen worden, hun carrière begonnen zijn als pakketbezorger:

Dit zal het moreel niet ten goede komen. Ze ontslaan steevast veel echte medewerkers en veel kennis.

- Glenn Gooding, industrie consultant bij iDrive Logistics en voormalig UPS manager

De aandelen van de pakketgigant daalden met meer dan 8% en de inkomsten daalden met 7,8% naar $24,9 miljard, van $27 miljard een jaar eerder. Het bedrijf zei ook dat het de verkoop van Coyote overwoog, een vrachtmakelaar die verzenders met vervoerders verbindt.

2023 was een uniek en eerlijk gezegd moeilijk en teleurstellend jaar. We hadden te maken met dalingen in volume, inkomsten en bedrijfswinsten in alle drie onze bedrijfssegmenten.

- Carol Tomé

Bronnen

Bloomberg | Symbolische magiër: DALL-E / AI

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > UPS ontslaat 12.000 managers omdat AI banen vervangt
Nicole Dominikowski, 2024-02-11 (Update: 2024-02-11)