Notebookcheck

Testrapport Dell Latitude E6400 Notebook

Mobiel Kantoor

Veiligheid, mobiliteit en betrouwbaarheid. Dit zijn de drie pilaren waar de Dell Latitude E6400 op is gebouwd. Zelfs al is er een goede grafische oplossing mogelijk met de Quadro NVS 160M grafische kaart, concentreert deze notebook zich op de Dell Latitude E6400 hierin is geslaagd lees je in het volgende rapport
.

Dell Latitude E6400

Net als zijn 15.4" collega, de Dell Latitude E6500, is het nu de beurt aan de meer compacte Latitude E6400 om door ons getest te worden. Door de vorm van de notebook is deze al erg populair onder mobiele gebruikers en reizende zakenmensen. De E6400 loopt nauwelijks achter op de E6500, alleen op grafisch gebied zijn de prestaties wat minder.
De Latitude series bied echter meer modellen die gespecialiseerd zijn op mobiliteit. De Latitude E6300 bijvoorbeeld, die een 13.3" scherm heeft, of de E6200 met een 12.1" scherm. Beide modellen zijn gebouwd op mobiliteit door hun afmetingen en gewicht. De negatieve punten worden echter duidelijk als je naar de prestaties kijkt.

Behuizing

Recentelijk hebben we gekeken naar de Dell Precision M2400. Dit is de efficiëntere broer van de E6400 die, ondanks dezelfde behuizing, meer is uitgerust met prestatie in het oog.
Een groot verschil tussen de twee families is het ontwerp van de achterkant van het scherm. De Precision heeft een zilver gekleurde golf structuur, terwijl de Latitude een solide, gestructureerde zwarte metalen achterkant heeft.

Over het algemeen heeft de achterkant van de Latitude net zo'n goede stabiliteit als de Precision modellen. Als we de openingshoek veranderen zien we echter duidelijke beeldveranderingen in het gebied van de rechterkant en in de linkeronderhoek van het scherm. Desondanks kan de metalen achterkant meer druk aan zonder enig probleem.

De laptop zelf beidt goede stabiliteit maar als je selectief druk uitoefent zal de laptop mee geven, dit is echter geen groot probleem voor het gebruik van de notebook. We waren verrast toen we merkten dat een klepje onder aan de notebook los zat omdat het aanhangsel af was gebroken. Dit is waarschijnlijk gebeurt tijdens vorige tests met dit pers-model en was niet merkbaar bij andere door ons geteste Latitude en Precision notebooks.

Verbindingsmogelijkheden

De Dell E6400 biedt dezelfde mogelijkheden als de Precision M2400. Naast 3 USB 2.0 poorten, is er een digitale display poort en een analoge monitor poort, Firewire en een eSATA poort voor verbindingen met een externe harde schijf. De plaatsen waar de poorten zitten in de Dell E6400 is erg gebruikersvriendelijk, de enkele poorten zitten aan de zijkanten van de achterkant en storen daardoor niet de gebruiksruimte links en rechts van de laptop als de laptop in gebruik is.

De Latitude E6500 beschikt ook over een ingebouwde SmartCard Reader, die de PC Card slot moet vervangen. Voor andere uitbreidingen is alleen de aangeboden ExpressCard opening over, in de E6400.

Voorkant: SD Cardreader
Voorkant: SD Cardreader
Linkerkant: Kensington slot, VGA-out, 2x USB 2.0/eSATA, SmartCard
Linkerkant: Kensington slot, VGA-out, 2x USB 2.0/eSATA, SmartCard
Achterkant: (Modem), LAN, scherm poorten, stroomaansluiting
Achterkant: (Modem), LAN, scherm poorten, stroomaansluiting
Rechterkant: ExpressCard, Firewire, DVD Drive, audio poorten, 2x USB 2.0
Rechterkant: ExpressCard, Firewire, DVD Drive, audio poorten, 2x USB 2.0

Er zit geen verschil tussen de communicatie hardware van de Latitude E6400 en de Precision M2400. Er is een Gigabit LAN verbinding van Intel en ook een WLAN Standard-n, van Intel (Intel 5100 of 5300) of van Dell.
Het aanbod wordt aangevuld door optioneel beschikbaar Bluetooth 2.1 mobiel breedband in de vorm van een HSDPA/HSUPA module evenals een optioneel standaard 56K modem (V.924).

De SmartCard Reader zorgt evenals de in ons testexemplaar geïntegreerde Vingerafdruk lezer zorgen voor de veiligheid van je data in de laptop. Dankzij de ingebouwde TPM chip kan de veiligheid nog verhoogd worden, door de Dell E6400 te voorzien van alle belangrijke beveiligingsmogelijkheden.

 

 

Dit gezegt te hebben is het ook belangrijk de garantie te vermelden. Dell biedt standaard een 3-jarige garantie met hulp op locatie een dag na aanvraag. Dit pakket kan uitgebreidt worden naar 4 jarige ProSupport, wat een jaar minder is dan mogelijk is bij de Precision Serie.

Docking Station
Docking Station
Docking Station
Dell Latitude E6400 Docking Station

Input Apparatuur

In vergelijking met de Precision M2400 en de Dell Latitude E6400, laat het toetsenbord qua uiterlijk en techniek geen verschil zien. In ons testmodel van de E6400 was een toetsenbord met een geïntegreerd licht ingebouwd. Dit kan handig zijn als er geen optimaal licht is in de omgeving, bijvoorbeeld in een vliegtuig of in een verduisterde kamer tijdens lezingen.

De plaatsing van de toetsen voelt vertrouwd aan en je hoeft er niet aan te wennen om snel lange teksten te typen zonder fouten te maken.
De typervaring wordt omschreven als ietwat schokkerig door het gecentreerde drukpunt. Een kleine buiging van het hele toetsenbord was ook merkbaar. Negatieve effecten hierdoor waren echter niet merkbaar.

De touchad/Trackpoint combinatie was ook erg handig in gebruik. Terwijl het touchpad en de Trackpoint absoluut overtuigden met de manier waarop ze reageerden zijn kleine verbeteringen zijn nog steeds mogelijk. In onze test vonden wij de toetsen nogal plakkerig overkomen maar dit ligt aan persoonlijke voorkeur.

 

 

Dell Latitude E6400 Touchpad
Touchpad/Trackpoint
Dell Latitude E6400 Toetsenbord
Toetsenbord

Scherm

Evenals de Precision M2400 zijn er twee verschillende schermen om uit te kiezen met de Dell Latitude E6400. Aan de ene kant heb je een WXGA scherm met een resolutie van 1280x800 pixels met de standaard CCFL - cold cathode technologie en aan de andere kant een WXGA+ scherm met een hogere resolutie van 1440x900 pixels voor 85 euro extra. Naast het betere overzicht en het grotere werkvlak door de fijnere resolutie, heb je ook een voordeel door het LED achtergrond licht, dat een erg hoge helderheid met zich meebrengt.

Ons testmodel was uitgerust met het (qua prijs/prestatie) waarschijnljk interessantere WXGA+ scherm met LED verlichting. We dachten dat de schermen uit de Precion modellen ook waren ingebouwd in de Latitude modellen, dit werd bevestigt door onze metingen.
De Latitude E 6400 met een WXGA+ LED scherm had een maximale helderheid van 297 cd/m in het middelste gebied. De verlichting van ongeveer 85.9% was nagenoeg hetzelfde als die van de Dell Precision M2400.

263
cd/m²
270
cd/m²
255
cd/m²
269
cd/m²
297
cd/m²
266
cd/m²
282
cd/m²
294
cd/m²
263
cd/m²
Helderheidsverdeling
Maximum: 297 cd/m² Gemiddelde: 273.2 cd/m²
Helderheidsverdeling: 86 %
Contrast: 136:1 (Zwart: 2.18 cd/m²)

Het was daarom geen verassing dat het maximale contrast vrij gemiddeld was. Het ingebouwde scherm behaalde een minimale helderheid van 2.18 cd/m2. Dit, samen met een maximale helderheid van bijna 300 cd/m2 zorgt voor een maximaal contrast van slechts 136:1.

Dell Latitude E6400 Outdoor
Dell Latitude E6400 Outdoor

Voor gebruik buitenshuis is dit niet echt relevant. Schermhelderheid en een niet-glanzend scherm tellen hier veel zwaarder. De Dell Latitude E6400 heeft allebei de vereisten en is dus geschikt voor gebruik buiten het huis.

Kijkhoek stabiliteit Latitude E6400
Kijkhoek stabiliteit Latitude E6400

De aangeboden kijkhoekstabiliteit van het WGXA+ LED scherm is voldoende. Hoewel het scherm horizontaal bijna altijd zichtbaar blijft is de ideale kijkhoek ver te zoeken als je het scherm verticaal draait. Dit blijkt vooral onderweg erg onhandig te zijn.

Prestaties

 

De Latitude E6400 kan indien nodig uit worden opgepept door verscheidene upgrade mogelijkheden alhoewel de kracht van de notebook ergens anders ligt. Omdat de E6400 zijn gemiddelde uitrusting wat betreft CPU en GPU interessant blijft qua prijs blijkt de configuratie van ons testmodel voldoende te zijn om de interesse te wekken van de vele Office-gebruikers.

Ons testmodel was uitgerust met een Intel Core 2 Duo P8400 CPU met 2.26 GHz. Het is de kleinst mogelijke processor voor de Dell E6400. Er kunnen echter ook andere processoren uit de huidige Intel Centrino 2 lijn besteld worden zoals de T9600 CPU met 2.8 GHz en 6MB L2 cache die op dit moment de beste prestaties biedt. Hier zul je echter wel 330 euro voor moeten bijbetalen. Meer informatie over de Centrino 2 reeks van Intel kun je in dit rapport vinden.

Wat betreft de grafische prestatie zijn er twee mogelijkheden voor de Dell Latitude E6400. Je hebt de keuze uit een geïntegreerde Intel GMA 4500 HD grafische kaart óf de standalone Quadro NVS 160M grafische kaart van nVIDIA
Hoewel de geïntegreerde chip van Intel voornamelijk de basis applicaties zoals Office, Internet en het afspelen van DVD's ondersteunt zonder al te veel moeilijkheden, is de Quadro NVS 160M goed voor verbeteringen op het gebied van visualisaties en 3D graphics. Je moet bij deze keuze ook niet te veel gaan verwachten qua prestaties. De Quadro NVS grafische kaart is voor de sporadische 3D applicatie echter wel superieur aan de geïntegreerde chip.

Na een paar van onze eigen benchmark tests werden er slechts gemiddelde resultaten bereikt tijdens het belasten van de CPU. Verantwoordelijk hiervoor was waarschijnlijk een proces in de grafische driver, die de CPU constant voor 50% belastte. Het handmatig uitschakelen van dit proces leverde beduidend betere resultaten op. In volgende tests was dit fenomeen niet meer merkbaar.

De Dell Latitude E6400 behaalde 5125 punten in de PC Mark 2005 Benchmark test, wat ruim voldoende is. In vergelijking met andere, deels beter uitgeruste zakelijke notebooks behoort de Latitude E6400 ergens in de middenklasse.

PC Mark 2005
PC Mark 2005

In de 3D Mark 2006 benchmark vergelijking liet de Latitude E6400 notebook met de geïntegreerde videokaart zichzelf zien als een op kantoor georiënteerd notebook. Zelfs notebooks met vergelijkbare grafische oplossingen presteren stukken beter. Met de alternatieve Quadro NVS 160M grafische kaart kan de Latitude zichzelf prestatiewijs meten met notebooks als de Precision M2400

3D Mark 2006
3D Mark 2006

In de Cinebench R10 Benchmark test, behaalde de Dell Latitude E6400 een bovengemiddeld resultaat. De Dell E6400 behaalde ruwweg dezelfde resultaten als de Dell Presision M2400 met de efficiëntere T9400 CPU. Alleen bij de OpenGL Shading test liep de E6400 met geïntegreerde videokaart achter op de rest, wat geen verassing was.

Cinebench R10
Cinebench R10

 

Dit bevestigt opnieuw dat de E6400 een notebook is die je kunt gebruiken voor kantoor en standaard applicaties. De business notebook heeft genoeg prestatie reserves zodat de gebruiker ook het voordeel heeft van lage uitstoot en goede batterijduur.

Ons testexemplaar had in het totaal 2GB RAM geheugen. Dit is onderverdeeld in twee modules van 1024MB van het type DDR2 PC2-6400 met 800MHz. Op dit moment laat Dell weten dat het geheugen maximaal naar 4096MB kan worden uitgebreid, hoewel het Montevina platform van intel kan worden uitgerust met maximaal 8GB RAM (ook DDR3).

In het testmodel werd een harde schijf van Hitachi gebruikt. De harde schijf behaalde een gemiddeld resultaat met een draaisnelheid van 7200 rpm en een maximale capaciteit van 160GB in de HDTune test. Naast de ingebouwde 160GB harde schijf zijn er, uiteraard, ook andere modellen mogelijk.

Systeminfo CPU
Systeminfo CPU
Systeminfo Chipset
Systeminfo Ram
Systeminfo Ram
Systeminfo GPU
Systeminfo GPU
Systeminfo HDD
Systeminformationen Dell Latitude E6400
3DMark 2001SE Standard
6100 punten
3DMark 03 Standard
2630 punten
3DMark 05 Standard
1427 punten
3DMark 06 Standard 1280x768
945 punten
Help
PCMark 05 Standard
5125 punten
PCMark Vantage Result
3420 punten
Help
Cinebench R10
 InstellingenWaarde
 Rendering Single 32Bit2791 Points
 Rendering Multiple CPUs 32Bit5259 Points
 Shading 32Bit1185 Points
160 GB - 7200 rpm
Overdrachtssnelheid Minimum: 28.4 MB/s
Overdrachtssnelheid Maximum: 58.2 MB/s
Overdrachtssnelheid Gemiddeld: 46.8 MB/s
Toegangstijd: 15 ms
Pieksnelheid: 76.4 MB/s
CPU-gebruik: 7 %

Emissies

Geluid

Als de notebook niets doet draait er altijd een ventilator die ongeveer 33.5 dB(A) aan geluid produceert. Daardoor blijft de notebook erg stil. Onder belasting versnelt de ventilator al snel naar zijn maximale snelheid en produceert dan ongeveer 44/6 dB(A). Op zo'n moment zou je de Dell Latitude kunnen omschrijven als erg luid. Als je de notebook normaal gebruikt produceert hij bijna nooit zoveel geluid.

Geluidsniveau

Onbelast
33.5 / 33.5 / 0 dB (A)
HDD
34.1 dB (A)
DVD
37.3 / dB (A)
Belasting
44.6 / 44.6 dB (A)
  red to green bar
 
 
30 dB
stil
40 dB(A)
hoorbaar
50 dB(A)
luid
 
min: dark, med: mid, max: light    (15 cm afstand)

Temperatuur

Zelfs na een lange periode van gebruik onder selectieve belasting van het systeem blijft de oppervlaktetemperatuur op een plezierig niveau. De maximale temperatuur aan de bovenkant van de notebook kwam niet boven de 32.2°Cen de onderkant bleef binnen een maximum van 34.9°.

Max. Belasting
 30.1 °C31.4 °C29.6 °C 
 30.6 °C32.1 °C30.9 °C 
 31.7 °C32.2 °C30.7 °C 
Maximum: 32.2 °C
Gemiddelde: 31 °C
33.5 °C34.9 °C34.4 °C
33.8 °C34.5 °C32.7 °C
33.9 °C34.4 °C32.9 °C
Maximum: 34.9 °C
Gemiddelde: 33.9 °C
Kamertemperatuur 21.5 °C
(+) The average temperature for the upper side under maximal load is 31 °C / 88 F, compared to the average of 29.4 °C / 85 F for the devices in the class Office.
(+) The maximum temperature on the upper side is 32.2 °C / 90 F, compared to the average of 33.9 °C / 93 F, ranging from 21.2 to 62.5 °C for the class Office.
(+) The bottom heats up to a maximum of 34.9 °C / 95 F, compared to the average of 36.4 °C / 98 F
(+) The palmrests and touchpad are reaching skin temperature as a maximum (32.2 °C / 90 F) and are therefore not hot.
(-) The average temperature of the palmrest area of similar devices was 28.1 °C / 82.6 F (-4.1 °C / -7.4 F).

Luidsprekers

De ingebouwde Luidsprekers zijn hetzelfde als die in de Precision M2400, tenminste, wat het geluid betreft. Dit kan omschreven worden als helder, maar dunnetjes en zonder bas. Voor ongecompliceerde muziek zijn de boxen in ieder geval voldoende. De aansluiting voor een koptelefoon kan beter geluid bieden als je er een goede hoge-kwaliteits koptelefoon op aansluit.

Batterijduur

Maximale batterijduur(BatteryEater Readers Test)
Readers Test
Minimale batterijduur(BatteryEater Classic Test)
Classic Test

De Latitude E6400 kan uitgerust worden met een 4-, 6- of een 9-cel Lithium-ion batterij. Ons testmodel had een 6-cel batterij met een capaciteit van 56Wh. Voor de wat meer eisende gebruiker kan de Latitude E6400 ook  worden uitgerust met een externe hoge kwaliteits batterij die verbonden is met het notebook door een poort aan de onderkant. De batterij verhoogt de laptop met 1,5 cm, wat een negatief effect heeft op de ergonomie van de E6400

Met de 6-cel batterij, beschikbaar in de meeste configuraties zonder bij te betalen, is de E6400 nog steeds vrij mobiel. En in de BatteryEater Readers test (minimale helderheid, energie besparende modus, WLAN uit) behaalde we een goede maximale batterijduur van 362 minuten.
Onder belasting (BatteryEater Classic test, maximale helderheid, hoogste prestaties, WLAN aan) verminderde dit naar het minimaal aantal minuten dat je kunt verwachten, namelijk 100 minuten.

In de praktijktest tijdens het afspelen van een DVD (gebalanceerde modus, maximale helderheid, WLAN uit) haalde de Latitude E6400 met de getestte uitrusting ongeveer 170 minuten.

 

 

 

In WLAN modus met aangepaste helderheid (niveau 13/15) en met de besparingsoptie aan behaalde de notebook een respectabele batterijduur van ongeveer 265 minuten.

Externe hoge kwaliteits batterij
Externe hoge kwaliteits batterij
Externe hoge kwaliteits batterij
Externer Hochleistungsakku

Uitgerust met de beste batterij, de 9-cel batterij dus, en de externe hoge kwaliteits batterij met een capaciteit van 84Wh zou je een hele dag moeten kunnen werken met gemiddelde prestaties.

Stroomgebruik
Uit / Standbydarklight 0 / 0 Watt
Inactiefdarkmidlight 10.5 / 15.6 / 20.1 Watt
Belasting midlight 38.1 / 41.1 Watt
 color bar
Key: min: dark, med: mid, max: light        
Batterijduur
Inactief (zonder WLAN, minimale helderheid)
6h 02min
Surfen met WLAN
4h 25min
DVD
2h 50min
Belast (maximale helderheid)
1h 40min

De Dell Latitude E6400 presenteert zichzelf als een compacte en mobiele notebook voor het kantoor, die vooral kan scoren door zijn geschiktheid voor gebruik buitenshuis. Het stabiele magnesium chassis laat zijn sterke punten zien qua mobiliteit.
In dit aspect zijn de aangeboden communicatie modules ook erg handig. Met WLAN en UMTS breedband internet kun je altijd online zijn en werken waar je ook bent.

Je moet echter niet teveel vragen van dit kantoor-notebook omdat de hardware met een ingebouwde grafische kaart en een Intel Centrino 2 starters CPU specifiek is ontworpen voor kantoor bezigheden zoals mail, internet, Office etc. Je zou de notebook indien nodig kunnen uitrusten met een efficiëntere CPU en een nVIDIA NVS 160M grafische kaart, waardoor de notebook ook visuele applicaties aan zou kunnen. Desondanks blijft voor de profesionele CAD de Precision M2400, die getest een aangeraden wordt door verschillende CAD software makers, de voorkeurskeuze.

In de getestte configuratie is de Latitude E6400 vooral handig voor zeer mobiele kantoor gebruikers die afhankelijk zijn van goede communicatie apparatuur en geen problemen verwachten met gebruik buitenshuis - dankzij de optionele batterij zelfs voor een hele dag.

Dankzij de rechtvaardige prijs en de garantie van minimaal 3 jaar kan de notebook ook handig zijn voor persoonlijke en zakelijke klanten.

 

 

 

Dell Latitude E6400
Dell Latitude E6400
Dell Latitude E6400
Dell Latitude E6400
Dell Latitude E6400
Dell Latitude E6400 Office Notebook
Dell Latitude E6400
Onder de loep: Dell Latitude E6400

Specificaties

Dell Latitude E6400 (Latitude E6400 Serie)
Geheugen
2048 MB 
, PC2-6400
Beeldscherm
14.1 inch 16:10, 1440 x 900 pixel, WXGA+ LED TFT, glimmend: nee
Moederbord
Intel GM45
Opslag
160 GB - 7200 rpm, 160 GB 
, 7200 rpm, Hitachi HTS722016K9A300
Geluidskaart
Intel IDT 92HD71B7 HD Audio (ICH9)
Verbindingen
1 Express Kaart 54mm, 3 USB 2.0, 1 VGA, 1 DisplayPort, optional Modem, 1 Kensington Lock, 1 eSata, 1 Docking Station Port, Audio Verbindingen: Koptelefoon, Microfoon, Card Reader: 5in1
Netwerkmogelijkheden
Intel(R) 82567LM Gigabit Network Connection (10/100/1000/2500/5000MBit/s), Dell Wireless 1510 Wireless-N WLAN (g/n = Wi-Fi 4), Bluetooth 2.1
Optische drive
PLDS DVD+-RW DU-8A2S
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 31 x 238 x 335
Batterij
56 Wh Lithium-Ion, 11.1V 6-cell
Besturingssysteem
Microsoft Windows Vista Business 64 Bit
Bijkomende functionaliteiten
36 Maanden Garantie
Gewicht
2.32 kg, Voeding: 380 g
Prijs
1000 Euro

 

Qua uiterlijk kan de Dell Latitude E6400 niet onderscheden worden van zijn broer, de Precision M2400.
Qua uiterlijk kan de Dell Latitude E6400 niet onderscheden worden van zijn broer, de Precision M2400.
De typervaring kan omschreven worden als nogal haperend, en er kan een kleine buiging van het toetsenbord onder druk waar worden genomen.
De typervaring kan omschreven worden als nogal haperend, en er kan een kleine buiging van het toetsenbord onder druk waar worden genomen.
Twee scherm mogelijkheden worden aangeboden voor de Dell Latitude E6400.
Twee scherm mogelijkheden worden aangeboden voor de Dell Latitude E6400.
Het WXGA+ scherm met 1440x900 pixels en LED verlichting komt overtuigend over,
Het WXGA+ scherm met 1440x900 pixels en LED verlichting komt overtuigend over,
door zijn goede prestaties buitenshuis.
door zijn goede prestaties buitenshuis.
In de Latitude E6400 komen de CPU's van Intel, evenals de optioneel geïntegreerde grafische kaart, of de Quadro NVS 160M van nVIDIA van pas.
In de Latitude E6400 komen de CPU's van Intel, evenals de optioneel geïntegreerde grafische kaart, of de Quadro NVS 160M van nVIDIA van pas.
Hiermee kan de notebook tot aan kantoor notebook worden geconfigureerd...
Hiermee kan de notebook tot aan kantoor notebook worden geconfigureerd...
... of indien uitgerust met een beter presterende CPU en een nVIDIA grafische kaart, voor gebruik met CAD of visuele applicaties.
... of indien uitgerust met een beter presterende CPU en een nVIDIA grafische kaart, voor gebruik met CAD of visuele applicaties.
Net als de Precision blijft de Latitude plezierig stil in kantoor modus.
Net als de Precision blijft de Latitude plezierig stil in kantoor modus.
De oppervlakte temperaturen blijven redelijkm zelfs onder belasting.
De oppervlakte temperaturen blijven redelijkm zelfs onder belasting.
De positionering is gebruikersvriendelijk en heeft geen gewenning nodig.
De positionering is gebruikersvriendelijk en heeft geen gewenning nodig.
Het ingebouwde toetsenbord is hetzelfde als die in de Precision M2400.
Het ingebouwde toetsenbord is hetzelfde als die in de Precision M2400.
Geen wonder, aangezien beide notebooks dezelfde behuizing hebben.
Geen wonder, aangezien beide notebooks dezelfde behuizing hebben.
Alleen de bovenkant, die in Latitude Serie van gald metaal is, kun je de beide 14 inch notebooks uit elkaar houden.
Alleen de bovenkant, die in Latitude Serie van gald metaal is, kun je de beide 14 inch notebooks uit elkaar houden.
Dat er ook geen verschil is op het gebied van aangeboden poorten is daarom geen verassing.
Dat er ook geen verschil is op het gebied van aangeboden poorten is daarom geen verassing.
Met een digitale schermpoort, een eSATA verbinding en 3 USB poorten, biedt het apparaat bijna dezelfde uitrusting als zijn 15.4 inch collega.
Met een digitale schermpoort, een eSATA verbinding en 3 USB poorten, biedt het apparaat bijna dezelfde uitrusting als zijn 15.4 inch collega.
Onminsbaar in een mobiel kantoor notebook is natuurlijk een docking poort.
Onminsbaar in een mobiel kantoor notebook is natuurlijk een docking poort.
Dankzij een modulaire Mutibay slot kan de E6400 aangepast worden op persoonljke voorkeur.
Dankzij een modulaire Mutibay slot kan de E6400 aangepast worden op persoonljke voorkeur.
het geïntegreerde UMTS breedband modem biedt een speciale verbetering.
het geïntegreerde UMTS breedband modem biedt een speciale verbetering.
In combinatie met een geschikt contract is een bijna ongelimiteerde verbinding met het internet mogelijk.
In combinatie met een geschikt contract is een bijna ongelimiteerde verbinding met het internet mogelijk.
De Latitude E6400 heeft ook uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, zoals een vingerafdruk scanner, SmartCard Reader en een TPM chip.
De Latitude E6400 heeft ook uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, zoals een vingerafdruk scanner, SmartCard Reader en een TPM chip.
De geïntegreerde luidsprekers leveren een ietwat dun geluid, genoeg voor simpel muziek plezier.
De geïntegreerde luidsprekers leveren een ietwat dun geluid, genoeg voor simpel muziek plezier.

Soortgelijke Apparaten

Laptops van een andere fabrikant en met een andere CPU

Testrapport Acer TravelMate 8471 Timeline Notebook
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD, Core 2 Duo SU9400
Testrapport HP EliteBook 6930p Notebook
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD, Core 2 Duo T9400
Testrapport Acer Aspire 4810T Notebook
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD, Core 2 Solo SU3500
Testrapport Asus B80A Notebook
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD, Core 2 Duo T5800
Testrapport Lenovo ThinkPad T400 (6474-19G) Notebook
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD, Core 2 Duo P8600

Notebooks met dezelfde grafische kaart en schermgrootte

Testrapport Lenovo ThinkPad T400s Notebook
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD, Core 2 Duo SP9600, 1.75 kg

Laptops met dezelfde grafische kaart

Testrapport Dell Inspiron 1545 Notebook
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD, Pentium Dual Core T4200, 15", 2.67 kg

Prijs Vergelijking

Dell Latitude E6400 at Ciao

Pro

+Compact, solide behuizing
+Goede afwerking en hoge-kwaliteits Haptik
+Vele verbindings mogelijkheden
+Vele beveiligings- en communicatie mogelijkheden
+Helder scherm geschikt voor buiten.
+Verdraagbare hitte- en geluidsniveaus tijdens kantoor-modus
+Zeer goede batterijduur, met uitbredingsmogelijkheden
 

Contra

-Touchpad-toetsen wat ongewennig
-Het contrast en de kijkhoek stabiliteit van het scherm zijn gemiddeld.

Beoordeling

Dell Latitude E6400 - 01-09-2008
J. Simon Leitner

Behuizing
88%
Toetsenbord
88%
Aanwijsapparaat
86%
Aansluitmogelijkheden
88%
Gewicht
84%
Batterij
90%
Beeldscherm
86%
Gaming-performance
62%
Applicatie-performance
86%
Temperatuur
89%
Luidheid
82%
Extra punten
88%
Gemiddelde
85%
87%
Office - Gewogen Gemiddelde
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Archief van onze testrapporten > Testrapport Dell Latitude E6400 Notebook
J. Simon Leitner, 2008-11-29 (Update: 2009-09- 6)