Notebookcheck Logo

Tesla zegt lagere Model Y en Model 3 productiekosten achter zijn drastische 14% prijsverlaging

De Model Y is nu 40% goedkoper in China (afbeelding: Tesla)
De Model Y is nu 40% goedkoper in China (afbeelding: Tesla)
Onder verwijzing naar een grotere productie-efficiëntie en lagere kosten voor onderdelen heeft Tesla een nieuwe ronde van drastische Model Y- en Model 3-prijsaanpassingen doorgevoerd. Met name de Model Y begint nu in China vanaf slechts 37.875 dollar, een prijs die 43% lager ligt dan het prijskaartje van de SUV in de VS.

Het basismodel RWD Model 3 begint nu bij het equivalent van 33.427 dollar, terwijl het instapmodel Model Y in China slechts 37.875 dollar kost nadat Tesla daar een nieuwe ronde van prijsverlagingen heeft doorgevoerd. De prijs van de Model 3 daalt met 14% - de meest drastische prijsdaling ooit - terwijl het prijskaartje van de Model Y opnieuw met 10% wordt verlaagd, zoals Tesla een paar maanden geleden deed. Dat maakt de Model Y 43% goedkoper dan in de VS, terwijl de Model 3-prijs nu 30% lager ligt dan voor Amerikanen.

De leiding van Tesla in China ging naar de sociale netwerken om uit te leggen dat de toegenomen productie-efficiëntie die volgde op de herinrichting van Tesla's meest productieve Gigafactory in Shanghai ten grondslag lag aan de Model 3- en Model Y-prijsverlaging van vandaag. Volgens Tesla China's PR VP Grace Tao Lin:

Achter de prijsaanpassingen van Tesla zitten talloze technische innovaties, die in wezen uniek zijn, en uitstekende wetten voor kostenbeheersing, waaronder niet beperkt tot het ontwerp van voertuigintegratie, productielijnontwerp, beheer van de toeleveringsketen en zelfs optimalisatie op millisecondenniveau van robotarmen Synergetische route.

Terug in oktober, verlaagde Tesla de Model Y en Model 3 prijzen in China met nog eens 10%en voegde andere kopersstimulansen toe, zoals gratis verflagen of preferentiële verzekeringstarieven. In de VS houdt Tesla het voorlopig bij directe prijsverlagingen, omdat de invoering op 1 januari van de Inflation Reduction Act EV-subsidies de prijs van zijn voertuigen met 7.500 dollar zou hebben verlaagd ( ) dus bood het precies dezelfde deal aan kopers met leveringen in december, plus gratis Supercharger-mijlen.

Het valt nog te bezien of de aankomst van Giga Shanghai's reviserende chef Tom Zhu in de VS en zijn promotie tot Tesla's tweede man na Elon Musk.. zal resulteren in dezelfde synergieën die ook aan deze kant van de vijvers directe prijsverlagingen voor voertuigen mogelijk maken.

Hoewel het PR-hoofd van Tesla China poëtisch kan doen over productie-efficiëntie, zijn industrieanalisten van mening dat de inzakkende vraag en de toegenomen concurrentie van lokale merken zoals 's werelds grootste EV-maker BYD hebben bijgedragen aan de laatste Model 3 en Model Y prijsverlaging daar. De nieuwe Model 3 prijs maakt hem nu veel competitiever ten opzichte van de BYD Seal sedanbijvoorbeeld, die begint bij het equivalent van US$31.130 in zijn RWD versie met standaard 340-mijl bereik.

Krijg de Tesla Motors 24' Cable Wall Connector op Amazon

Bron(nen)

Tesla (Weibo)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Tesla zegt lagere Model Y en Model 3 productiekosten achter zijn drastische 14% prijsverlaging
Daniel Zlatev, 2023-01- 7 (Update: 2023-01- 7)