Notebookcheck Logo

Tesla heeft mogelijk de Model Y Juniper refresh release uitgesteld

Model Y Juniper herontwerp render (afbeelding: AutoYa/YT)
Model Y Juniper herontwerp render (afbeelding: AutoYa/YT)
De Model Y Juniper die volgens geruchten halverwege de cyclus wordt vernieuwd, zal naar verwachting worden geleverd met nieuwe mangaanfosfaatbatterijen en designelementen die zijn overgenomen van de Model 3 Highland facelift. Tesla heeft de lancering echter mogelijk uitgesteld.

De langverwachte Model Y Juniper die volgens geruchten deze zomer al zou worden uitgebracht, is mogelijk uitgesteld door Tesla. Nadat Tesla zijn vertegenwoordigers had verteld om toekomstige Model Y kopers te informeren in de VS dat een Juniper-facelift niet in 2024 naar hen komt, was er enige hoop dat de vernieuwde versie dit jaar nog in China zou worden gelanceerd.

Per slot van rekening begon de Model 3 Highland zijn wereldwijde reis eerst in China, ging toen naar Europa en is nu aangekomen in de VS, vele maanden later dan de officiële release van de eerste partijen uit de Shanghai Gigafactory.

Tesla China heeft echter naar verluidt voor de lokale Financial Associated Press bevestigd dat er ook geen Model Y Juniper refresh in de pijplijn van het verkoopkanaal voor dit jaar zit, waardoor alle hoop verschuift naar 2025. Tenzij er een verrassing uit Giga Berlijn komt, dat wil zeggen, maar aangezien de Model Y's van Europese makelij nog steeds met Hardware 3.0 kits uit de fabriek komen, is dat onwaarschijnlijk.

Sinds het begin van het jaar is Tesla begonnen met een nieuwe Model Y prijsverlagingscampagne campagne die zich in verschillende vormen van kortingen en incentives van China naar Europa en de VS verspreidde. Dit leidde tot speculaties dat Tesla misschien besloten heeft om de voorraad voor de Model Y Juniper op te ruimen.

Elon Muskheeft dit gerucht echter ontkracht door te zeggen dat de huidige Model Y prijsaanpassingen gebaseerd zijn op de seizoensgebonden vraag, terwijl Tesla naar verluidt een interne memo heeft verstuurd waarin het zijn vertegenwoordigers adviseert om de huidige Model Y aanbiedingen aangezien er dit jaar geen Juniper-vernieuwing naar Noord-Amerika komt.

Bovendien heeft Tesla in China het interieur al bijgewerkt met verschillende nieuwe elementen, zoals LED-verlichting op het dashboard en een nieuwe set wielen, om nog maar te zwijgen over het feit dat het geleidelijk alle nieuwe Model Y batches heeft geleverd met Hardware 4.0 componenten op veel markten.

De hoop op een lancering van een nieuwe Model Y Juniper facelift deze zomer vervaagt dus, omdat Tesla misschien besloten heeft dat er genoeg vraag is naar de s werelds best verkochte auto op dit moment. Het kan ook zijn dat Tesla zijn marges wil behouden in de "slowdown" van 2024, die voorbestemd lijkt te zijn om een overgangsperiode te worden waarin Tesla probeert om op agressieve wijze opvoeren het productietempo van de Cybertruck op te voeren en de Giga Texas transportbanden klaar te maken voor zijn eerste massamarkt Model 2 EV.

Koop de 80A Tesla Gen 2 Muurconnector met 24' kabel op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 02 > Tesla heeft mogelijk de Model Y Juniper refresh release uitgesteld
Daniel Zlatev, 2024-02-22 (Update: 2024-02-22)