Notebookcheck Logo

Tesla flipt met Supercharger-team als werknemers opnieuw worden aangenomen op oude posities, luttele weken na het schrappen ervan

Het Supercharger-netwerk van Tesla is van vitaal belang voor een groot deel van de EV-markt sinds veel automerken vorig jaar overstapten op de NACS-connector. (Afbeeldingsbron: Kia)
Het Supercharger-netwerk van Tesla is van vitaal belang voor een groot deel van de EV-markt sinds veel automerken vorig jaar overstapten op de NACS-connector. (Afbeeldingsbron: Kia)
Elon Musks recente bezuinigingsactie om bijna het hele Supercharger-team van Tesla te ontslaan, werd met verwarring en meer dan een beetje paniek ontvangen. Nu lijkt hij begonnen te zijn met het opnieuw aannemen van hetzelfde team, hoewel het onduidelijk is hoeveel er zijn teruggekeerd. Het Supercharger-netwerk is de sleutel tot het succes van Tesla geweest, en zal dat waarschijnlijk blijven naarmate de concurrentie in de EV-markt toeneemt.

Het is nog geen maand geleden sinds Elon Musk bijna het hele bijna 500-koppige Tesla-team dat aan het Noord-Amerikaanse Supercharger-netwerk werkt, heeft ontslagen bijna het hele bijna 500-koppige Tesla-team dat aan het Noord-Amerikaanse Supercharger-netwerk werkt. Nu beweert een bron bij Bloomberg dat Tesla begonnen is met het opnieuw aannemen van enkele van dezelfde werknemers van het Supercharger-team die ontslagen zijn.

Het is onduidelijk hoeveel voormalige teamleden Tesla opnieuw in dienst zal nemen, maar de insider heeft bevestigd dat Max de Zegher is teruggekeerd op zijn post als directeur voor het opladen in Noord-Amerika.

Vrijwel onmiddellijk na Musks ontslag van het Supercharger-team en zijn directeuren, trokken zelfs de meest loyale Tesla-fans Musks logica achter het ontslag in twijfel. Hoewel er momenteel kostenbesparende maatregelen en een herstructurering aan de gang waren en zijn bij Tesla, leek het voor velen alsof het ontslaan van het Supercharger-team een laatste redmiddel zou moeten zijn, en niet het eerste.

Per slot van rekening is het Supercharger-netwerk van Tesla een van de grootste succesverhalen van het bedrijf, vooral als het gaat om het stimuleren van het gebruik van EV's, en Musk zegt dat Tesla van plan is om "meer dan $500M" uit te geven om het alleen al dit jaar uit te breiden. Het bedrijf heeft onlangs ook zijn strategie rond het Supercharger-netwerk veranderd toen het van de NACS-connector een open standaard maakte en erin slaagde om bijna elke andere EV-fabrikant aan boord te krijgen om de connector en zijn oplaadnetwerk te gebruiken.

Bron(nen)

Bloomberg (1, 2), BBC, Elon Musk op X

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 05 > Tesla flipt met Supercharger-team als werknemers opnieuw worden aangenomen op oude posities, luttele weken na het schrappen ervan
Julian van der Merwe, 2024-05-14 (Update: 2024-05-14)