Notebookcheck Logo

TSMC start volgende week met de proefproductie van Apple's next-gen 2nm chipset

TMSC begint volgende week met de proefproductie van Apple's 2nm-chipsets (Bron: Bangyu Wang, Unsplash)
TMSC begint volgende week met de proefproductie van Apple's 2nm-chipsets (Bron: Bangyu Wang, Unsplash)
Applechipmaker TSMC is van plan om volgende week te beginnen met de testproductie van 2nm-chips. Er zal een testrun plaatsvinden in TSMC's Baoshan-fabriek in het noorden van Taiwan. Apple zal dan vanaf 2025 volledig overschakelen op het 2nm-proces voor zijn aangepaste silicium.

Applechipmaker TSMC maakt zich naar verluidt op op om volgende week te beginnen met de proefproductie van 2nm-chips om volgende week te beginnen met de proefproductie van 2nm-chips, wat de mijlpaal zal zijn voordat deze extreme technologie vele jaren later wordt opgenomen in het silicium van Apple. Dit zou wel eens een grote overwinning kunnen zijn op het gebied van betere systeemprestaties en efficiëntie voor Apple.

De proefproductie van de 2 nm-chips zal plaatsvinden in de Baoshan-fabriek van TSMC in het noorden van Taiwan. De fabriek installeerde eerder dit jaar al apparatuur die op maat gemaakt is voor de productie van 2 nm-chips, maar dat bewijst dat het bedrijf nooit stopt met innoveren op het gebied van halfgeleidertechnologie.

Tegen 2025 zal Apple voor zijn op maat gemaakte silicium volledig overstappen op het 2nm-proces en de prestaties en functionaliteit van zijn apparaten verbeteren. Dit getuigt van Apple's toewijding aan innovatie en de grootst mogelijke rek aan de grens van chiptechnologie.

De massaproductie van de 2nm-chips voor TSMC staat gepland voor volgend jaar. Hiervoor zou eerst de opbrengst gestabiliseerd moeten worden, gevolgd door een hogere productiesnelheid. Het versnelde tijdschema bewijst dat een bedrijf in deze industrie snel moet handelen als het vooraan in de rij wil staan.

Hoewel TSMC nog steeds het enige bedrijf is dat 2nm en 3nm chips volgens Apple's standaard in massa kan produceren, is de integrale rol van het bedrijf in de toekomstige ontwikkeling van chiptechnologie niet veranderd. De beschikbare productiecapaciteit bij TSMC voor zijn 3nm-chips is al volgeboekt door Apple. Er wordt gezegd dat de chipfabrikant zijn productiecapaciteit voor dit knooppunt tegen het einde van dit jaar zal verdrievoudigen om aan de stijgende vraag van Apple te kunnen voldoen.

De resulterende 2nm-chips van deze proefproductie zouden hun voor het eerst verschijnen in de Apple iPhone 17-serie in 2025. Als de berichten kloppen, zou dit een nieuwe dimensie geven aan de prestaties en efficiëntie van Apple's paradepaardjes. Dit geeft eens te meer aan hoe serieus Apple het neemt om voorop te blijven lopen op het gebied van chiptechnologie.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > TSMC start volgende week met de proefproductie van Apple's next-gen 2nm chipset
Aditya Rasik, 2024-07-10 (Update: 2024-07-10)