Notebookcheck Logo

Sony neemt een pagina uit Apple's playbook voor A6700, sloot het opladen hardware en laat gebruikers met geen standaard manier om het apparaat op te laden

De Sony A6700 is een opwindende camera voor enthousiaste camera's, maar sommige gebruikers zullen bezwaar maken tegen het ontbreken van oplaadhardware. (Afbeelding bron: Sony)
De Sony A6700 is een opwindende camera voor enthousiaste camera's, maar sommige gebruikers zullen bezwaar maken tegen het ontbreken van oplaadhardware. (Afbeelding bron: Sony)
Misschien was de toevoeging van een USB Type-C poort gewoon een excuus voor Sony om zijn middenklasse A6700 APS-C spiegelloze camera zonder oplaadhardware te leveren, want dat is precies wat de camerafabrikant heeft gedaan. Bezitters van een A6700 zullen niet alleen een extra batterij moeten kopen, maar ook een hele andere oplader als ze hun camera willen opladen en tegelijkertijd gebruiken.

Terwijl de Sony A6700 over het algemeen goed werd ontvangenondanks het feit dat het een nogal ingetogen upgrade was van Sony's compacte APS-C spiegelloze camera line-up, zouden nieuwe berichten over Sony's uitsluiting van enige oplaadhardware wel eens wat controverse rond de camera kunnen oproepen (via Sony Alpha Rumors).

Het is niet echt verrassend dat Sony zowel de oplader als de USB Type-C kabel uit de A6700 cameradoos heeft gehaald, aangezien het meest recente vlaggenschip van Sony, de Xperia 1 V smartphone ook werd geleverd met alleen de telefoon in de doos.

Gelukkig ondersteunt de Sony A6700 USB Type-C stroomvoorziening, hoewel Sony niet precies aangeeft hoeveel stroom het kan opslurpen. Het is wel verrassend dat Sony niet op het nieuws vooruitloopt door aan te kondigen dat de A6700 niet wordt geleverd met enige oplaadhardware.

De afgelopen drie jaar heeft de smartphone-industrie de trend gevolgd om opladers, en in sommige gevallen kabels, uit de productverpakking te verwijderen. Deze stap is met meer dan een beetje tegenzin ontvangen, maar fabrikanten zijn die de stap rechtvaardigen door te verwijzen naar minder verpakkingsmateriaal en plasticverbruik met het argument dat er minder verpakkingsmateriaal en plastic wordt gebruikt vanwege het milieu.

Als het om smartphones gaat, is de motivatie eigenlijk wel logisch, aangezien de meesten van ons al een USB Type-C oplader hebben voor een vorige telefoon wanneer we upgraden. Enkele van de meer scherpzinnige observaties over het gebrek aan opladers in veel moderne apparaten is dat het uiteindelijk kan leiden tot meer vervuiling omdat consumenten aparte opladers kopen als ze upgraden.

Aan de andere kant zullen veel fotografen waarschijnlijk toch een extra batterij en lader kopen - dit geldt vooral voor reisfotografen en professionele fotografen die niet altijd weten of ze op hun opnamelocatie kunnen bijladen.

Koop een SmallRig NP-FZ100 Double Slot Batterijlader Set voor Sony NP-FZ100 Batterij op Amazon.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 07 > Sony neemt een pagina uit Apple's playbook voor A6700, sloot het opladen hardware en laat gebruikers met geen standaard manier om het apparaat op te laden
Julian van der Merwe, 2023-07-27 (Update: 2023-07-27)