Notebookcheck Logo

Gerucht | Sony introduceert 66-MP A7C R naast videocamera A7C II compacte full-frame camera

Sony's A7C is een uiterst capabele compactcamera, maar hij gaat al meer dan drie jaar mee en lijkt dit jaar twee updates te krijgen. (Afbeelding bron: Sony)
Sony's A7C is een uiterst capabele compactcamera, maar hij gaat al meer dan drie jaar mee en lijkt dit jaar twee updates te krijgen. (Afbeelding bron: Sony)
Er gaan geruchten dat Sony in de komende twee maanden twee nieuwe spiegelloze camera's zal uitbrengen. Naast een bijgewerkte A7C II, die naar verwachting zal worden uitgerust met de 33-MP BSI CMOS-sensor van de A7 IV, zal Sony naar verluidt ook de A7C V uitbrengen, een versie met een hoge resolutie van de compacte full-frame videocamera A7C.

Met de enigszins teleurstellende lancering van Sony's APS-C A6700 uit de weg, beginnen de geruchten over Sonyde geruchten over Sony's aankomende camera onthullingen beginnen vorm te krijgen. De geruchten in kwestie wijzen in de richting van twee belangrijke toevoegingen aan Sony's A7C compacte, full-frame, spiegelloze camera familie, volgens Sony Alpha geruchten.

Misschien wel het meest opwindende deel van deze nieuwe geruchten is de komst van een nieuwe A7C R, die een fotografiegerichte tegenhanger zou zijn van de A7C II dankzij de 61-MP sensor van de A7R V. De nieuwe sensor van de A7C R in combinatie met de waarschijnlijke Bionz XR beeldprocessor-upgrade zou de A7C R neerzetten als een indrukwekkend compacte optie voor fotografen die ook video's met een hoge resolutie willen kunnen maken.

De A7C R zal naar verluidt http://thenewcamera.com/sony-a7c-ii-and-sony-a7cr-rumored-specifications/ functies bieden zoals 8K 60p en 4K 16-bit video-opties, met de gebruikelijke opname van S-Log3 en S-Cinetone voor een groot dynamisch bereik en die typische filmische look. Hoewel de hoge-resolutiesensor in de A7C R waarschijnlijk de videoprestaties zal belemmeren, zou deze sensor in noodgevallen nog steeds moeten voldoen, vooral voor situaties waarin kwaliteit belangrijker is dan het vastleggen van snelle bewegingen.

De andere update voor de A7C line-up komt in de vorm van een A7C II, een opfrissing van Sony's compacte, full-frame videocamera. We hebben al bericht over een voorlopig spec sheet van de A7C II, maar de meest opwindende upgrade van de nieuwe camera is vrijwel zeker de sensor. De nieuwe A7C II erft naar verluidt de 33-MP sensor van de Sony A7 IV - een flinke stap vooruit ten opzichte van de huidige 24,2-MP sensor.

Beide camera's zouden ondanks hun kleine formaat over IBIS met vijf assen beschikken en worden naar verwachting voor eind september gelanceerd. Deze voorgestelde lanceerdatum klopt, want de oorspronkelijke A7C was aangekondigd midden september 2020 midden september 2020 werd aangekondigd.

Hoewel de 33-MP sensor in de Sony A7C II meer dan waarschijnlijk voldoende zal zijn voor de meeste fotografen, zal de A7C R met zijn hoge resolutie hem waarschijnlijk ruimschoots overtreffen als het gaat om onbewerkte details, wat vooral handig is voor grote afdrukken, 8K video of situaties waarin je moet bijsnijden in een foto. Natuurlijk zijn beide camera's ook voorzien van Sony's legendarische AI-gestuurde autofocus.

Koop de Sony A7 IV met 28-70 mm zoomlenskit op Amazon.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 07 > Sony introduceert 66-MP A7C R naast videocamera A7C II compacte full-frame camera
Julian van der Merwe, 2023-07-26 (Update: 2023-07-26)