Notebookcheck Logo

Gerucht | Smartphones met oprolbaar scherm hebben geen hoop om vouwbare smartphones snel in te halen

OPPO's X 2021 hands-on. (Bron: CREATOR STUDIO via YouTube)
OPPO's X 2021 hands-on. (Bron: CREATOR STUDIO via YouTube)
Van smartphones die zich zonder scharnier kunnen omvormen tot phablets of zelfs tablets werd ooit gedacht dat ze de trend zouden zijn die toestellen als de Samsung Galaxy Z Fold4 snel achter zich zou laten. Maar volgens de laatste industriële lekken zullen rollables de foldables in de nabije toekomst toch niet inhalen, omdat OEM's worstelen om enkele van de grotere productie- en duurzaamheidsproblemen op te lossen die de nieuwere form-factor met zich meebrengt.

OPPO's X 2021 prototype onthulling kan de hoop hebben aangewakkerd dat de OEM binnenkort een levensvatbaar alternatief zou kunnen bieden voor toestellen zoals die van de Samsung Galaxy Z Fold serie die weliswaar het voordeel bieden van uitbreidbaar schermoppervlakte, maar nog steeds het nadeel van het dragen van het equivalent van een dubbele dikte smartphone in gesloten toestand.

Maar zoals we allemaal weten, OPPO en bracht een Find N en zelfs een tweede generatie N2 daarna. Nu, de eminente leaker Digital Chat Station heeft blijkbaar enkele goede punten naar voren gebracht waarom dit gebeurde, en waarom.. rollables tot op heden nog niet de overhand hebben gekregen als de nieuwste premium persoonlijke toestelvorm-factor.

OEM's zoals LG hebben naar verluidt ontdekt dat de belangrijkste achilleshiel van de gemiddelde oprolbare in zijn unieke mechanische alternatief voor het in- en uitklappen. Door een flexibel scherm uitschuifbaar te maken kan het veel minder.. veerkrachtig en een lange levensduur in het algemeen, wat logisch is, omdat het veel vaker in beweging is.

Bovendien maken hun frames en bewegende delen rollables nog steeds veel minder water- en stofbestendig in vergelijking met foldablesen niet te vergeten conventionele smartphones.

Ten slotte kunnen hun veel kwetsbaardere schermen gewoon een groter risico lopen op kromtrekken of zelfs scheuren bij meer rolcycli - het equivalent van de gevreesde vouw voor moderne foldables. Dit kan de reden zijn waarom sommige bedrijven voorstellen om vouwen en rollen te combineren gecombineerd in hetzelfde apparaat.

Koop een Galaxy Z Flip4 op Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Smartphones met oprolbaar scherm hebben geen hoop om vouwbare smartphones snel in te halen
Deirdre O'Donnell, 2023-01-24 (Update: 2023-01-24)