Notebookcheck Logo

CES 2024 | Shiftall kondigt MeganeX superlichte VR-headset, HaritoraX Wireless R body tracker en mutalk 2 geluiddicht communicatiemasker aan

Shiftall kondigt de MeganeX superlichte VR-headset met dubbele 2560x2560 120 Hz OLED-schermen aan. (Bron: Shiftall)
Shiftall kondigt de MeganeX superlichte VR-headset met dubbele 2560x2560 120 Hz OLED-schermen aan. (Bron: Shiftall)
Shiftall heeft drie virtual reality-producten aangekondigd op CES 2024 - de MeganeX superlight, een 5,2K OLED VR-headset, de HaritoraX Wireless R 6-punts body tracker, en het mutalk 2 geluiddicht communicatiemasker dat spraaklekken voorkomt.

Shiftall heeft drie producten aangekondigd om beter van virtual reality te kunnen genieten - de MeganeX superlichte VR-headset, de HaritoraX Wireless R body tracker en het mutalk 2 communicatiemasker.

De MeganeX is een dual 120 Hz OLED VR-headset met 2560x2560 resolutie per oog. De 200 gram zware headset is lichter dan andere headsets door het gebruik van plastic lenzen en het weglaten van luidsprekers en camera's aan de binnenkant. Hoofdtracking wordt verzorgd door een SteamVR basisstation, en de SteamVR-compatibele headset wordt via DisplayPort en USB 2.0 op een computer aangesloten.

De HaritoraX Wireless R is een lichtgewicht body tracker die versnellingsmeter-, gyroscoop- en magnetometersensoren gebruikt om de beweging te meten van het lichaamsdeel waarop hij bevestigd is. Met 6 trackers op de borst, heup, knieën en enkels kunnen gebruikers virtuele avatars besturen door hun eigen lichaam te bewegen. Het systeem is compatibel met SteamVR-headsets. Een speciale USB-camera die de scène in de gaten houdt, kan automatisch corrigeren voor sensorafwijkingen die door het gebruik ontstaan. De trackers maken verbinding met een speciale Bluetooth communicatiedongle. De trackers gaan tot 20 uur mee.

De mutalk 2 is een draadloze microfoon in een geluiddicht masker. Dit communicatiemasker vermindert de stem van de gebruiker met maximaal 20 dB om te voorkomen dat anderen in de buurt last hebben van virtuele gesprekken en gezang. Het apparaat wordt automatisch geactiveerd wanneer het gedragen wordt en kan met smartphones gebruikt worden om gesprekken te dempen. Het nieuwe model verbetert de vochtafvoer en de geluidskwaliteit van de vorige mutalk. De mutalk 2 werkt via Bluetooth en USB-C dongle met een hogere geluidskwaliteit en bekabelde 3,5mm aansluitingen. Een oplaadbare batterij voorziet het apparaat tot 10 uur van stroom.

De verkrijgbaarheid van de tracker en headset moet nog worden bepaald, terwijl de mutalk 2 naar verwachting in mei 2024 wordt geleverd. In de tussentijd kunnen VIVE-gebruikers hun lichaam volgen met een set trackers(zoals deze bij Amazon).

De MeganeX maakt gebruik van een voorhoofdkussen voor comfort tijdens lange sessies, terwijl de Business Edition een neuskussen en een verstelbare diaopter heeft. (Bron: Shiftall)
De MeganeX maakt gebruik van een voorhoofdkussen voor comfort tijdens lange sessies, terwijl de Business Edition een neuskussen en een verstelbare diaopter heeft. (Bron: Shiftall)
De HaritoraX Wireless R is een 6-punts, lichaamsvolgsysteem waarmee gebruikers virtuele avatars kunnen besturen. (Bron: Shiftall)
De HaritoraX Wireless R is een 6-punts, lichaamsvolgsysteem waarmee gebruikers virtuele avatars kunnen besturen. (Bron: Shiftall)
Met de mutalk 2 kunnen VR-gebruikers praten en schreeuwen zonder dat ze gehoord worden door anderen in de buurt. (Bron: Shiftall)
Met de mutalk 2 kunnen VR-gebruikers praten en schreeuwen zonder dat ze gehoord worden door anderen in de buurt. (Bron: Shiftall)

Kondigt 3 nieuwe producten aan voor de Metaverse, waaronder de 'MeganeX superlight', een ultralichte VR-headset van 200 gram

2024-01-08

Nieuws

Shiftall Inc. kondigt met trots 3 nieuwe producten aan: de 'MeganeX superlight', een ultralichte VR-headset; de 'HaritoraX Wireless R', een apparaat voor het volledig volgen van het lichaam voor de Metaverse; en de 'mutalk 2', een draadloze geluidsdichte microfoon die compatibel is met zowel pc's als smartphones.

Productnaam: MeganeX superlight

Prijs: TBD

Verschijningsdatum: 2024

Productnaam: HaritoraX Wireless R

Prijs: TBD

Verschijningsdatum: 2024

Productnaam: mutalk 2

Prijs: $199

Verschijningsdatum: Pre-order: 7 januari 2024

Leveringsdatum: Mei 2024

MeganeX superlight

Een ultralichte VR-headset met een 5.2K/10bit/HDR-scherm en 6DoF.

MeganeX superlight is een nieuw model van een SteamVR-compatibele VR-headset, ontworpen om ongeveer 50% lichter te zijn dan MeganeX. Dankzij uitgebreide lichtgewicht tuning is het comfort aanzienlijk verbeterd, terwijl de hoogwaardige beeldkwaliteit met 5.2K HDR OLED-panelen behouden is gebleven. In het nieuwe ontwerp zijn de Inside-Out camera's, luidsprekers en slapen weggelaten en is een volledig plastic lens gebruikt. De hoofdtracking ondersteunt SteamVR Base Station.

Beeldscherm: 1.3inch Micro OLED 5.2K (2.560 x 2.560 x2), 10bit HDR/120Hz

Gewicht: Ca. 200g (exclusief gezichtskussentje en hoofdband)

Hoofd volgen: 6DoF met SteamVR-basisstation

Aansluiting: DisplayPort+USB2.0

HaritoraX Draadloze R

Apparaat voor het volledig volgen van het lichaam in de Metaverse

De HaritoraX Wireless R is een nieuwe, volledig draadloze full body tracking die een hybride benadering gebruikt met sensoren van de volgende generatie, waarbij fouten (drift) automatisch worden gecorrigeerd door optische herkenning met speciale camera's. Het behoudt de voordelen van de IMU-methode (lichtgewicht, lange levensduur van de batterij en niet gevoelig voor obstructies), terwijl het ook de driftvrije nauwkeurigheid bereikt die kenmerkend is voor optische systemen. Net als de conventionele HaritoraX-serie kan dit apparaat op dezelfde manier worden gebruikt. Als u echter de optionele speciale camera op een PC aansluit, corrigeert deze automatisch eventuele geaccumuleerde drift of vervorming op het moment dat de sensoren in het zicht van de camera komen. Dit betekent dat voor gebruik waarbij u af en toe met uw gezicht naar de camera staat, de regelmatige kalibratiebewerkingen die voor IMU-systemen essentieel zijn, overbodig worden.

Batterijlevensduur: IMU-methode: Ca. 20 uur, IMU+Optische methode: TBD

Traceerpunten: 6-punts tracking (borst, heup, beide knieën, beide enkels)
*Uitbreidbaar met extra eenheden

Sensor (IMU): Versnellingsmeter/Gyroscoop/Magnetometersensor (9-assige IMU)

Speciale camera: Via USB op pc aansluiten

Draadloze communicatie: Bluetooth, Speciale communicatiedongle

Ondersteunde VR-headsets: Verschillende headsets die compatibel zijn met SteamVR
*Geen garantie dat ze met alle headsets werken.

mutalk 2

Draadloze geluidsdichte microfoon

mutalk 2 is een nieuw model van de draadloze geluidsdichte microfoon die stemlekkage en omgevingsgeluid voorkomt. Dit is een optimaal apparaat voor gebruik in vergaderingen op afstand, de Metaverse en online gaming.

Naast draadloze connectiviteit van hoge kwaliteit met lage latentie via een speciale communicatiedongle, ondersteunt het ook Bluetooth en bekabelde verbindingen (USB Audio). Hoewel het uiterlijk behouden is gebleven, zijn zowel de microfoon als de communicatiechips volledig vernieuwd. Er zijn wijzigingen aangebracht aan het microfoonmechanisme om de geluidskwaliteit tijdens langdurig gebruik zo min mogelijk aan te tasten. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een nieuwe structuur van het mondstuk dat nasaal klinkende stemmen voorkomt, naast het standaard mondstuk.

Batterijlevensduur: Ca. 10 uur

Oplaadmethode: USB Type-C

Oplaadtijd: Ca. 2 uur

Verbinding:

draadloos

bluetooth® versie 5.3

speciale communicatiedongle (USB Type-A)

・Draadloze verbinding

uSB (USB Audio)

Bemonsteringsfrequentie audio:

Bedraad of speciale communicatiedongle:

audio-ingang (microfoon): max. 48KHz, 24bit

audio-uitgang: max. 96KHz, 24bit

Bluetooth:

audio-ingang (microfoon): max. 16KHz, 16bit

audio-uitgang: max. 16KHz, 16bit*

*A2DP: max. 44.1KHz, 16bit

Ondersteunde Bluetooth-profielen: HSP/HFP/A2DP

Aantal multipoint verbindingen: Max. 2 apparaten

Beursinformatie

CES 2024

Tentoonstellingsperiode: 9 tot 12 januari 2024 (PST)

Stand: LVCC Central Hall, Stand #17609 (Panasonic stand)

CES Onthuld Las Vegas 2024

Tentoonstellingsperiode: 7 januari 2024 (zon) PM 5:00 tot 8:30 (PST)

Stand: Mandalay Bay, Level 2, Shoreline Exhibit Hall #402

URL

CES - Het wereldwijde podium voor innovatie - CES 2024 https://www.ces.tech/

CES onthuld Las Vegas - CES 2024 https://www.ces.tech/events-programs/ces-events/las-vegas.aspx

CES 2024 Panasonic Wereldwijde Site https://www.panasonic.com/ces

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 01 > Shiftall kondigt MeganeX superlichte VR-headset, HaritoraX Wireless R body tracker en mutalk 2 geluiddicht communicatiemasker aan
David Chien, 2024-01-11 (Update: 2024-01-11)