Notebookcheck Logo

Sanko Cool Fan rugzak is er om hete zomerdagen een beetje minder heet te maken

Sanko Cool Fan rugzak met actieve koeling (Afbeelding bron: PR TIMES)
Sanko Cool Fan rugzak met actieve koeling (Afbeelding bron: PR TIMES)
Deze nieuwe rugzak, die sinds gisteren voor ongeveer $59 te koop is via de officiële online winkel van Sanko, rechtstreeks beheerde winkels en diverse derden, heeft een ingebouwde elektrische ventilator en een redelijke inhoud van 18 liter. De twee ventilatoren kunnen worden gevoed door een USB-stroomconvertor, die niet wordt meegeleverd.

Hoewel sommigen het idee misschien nog steeds belachelijk vinden, leidt de opwarming van de aarde tot de komst van veel koeloplossingen voor onderweg, zowel actieve als passieve. Het Japanse merk Sanko biedt een koeloplossing gebundeld in een rugzak die met behulp van een systeem met twee ventilatoren een laptop van maximaal 16 inch kan bevatten. Er wordt echter geen stroombron meegeleverd, maar elke draagbare batterij kan voor voldoende autonomie zorgen, zelfs als de ventilator op hoge snelheid staat.

De Sanko Cool Fan rugzak meet 29 x 58 x 17 cm (11,42 x 22,83 x 6,69 in) en weegt 1,3 kg (2,87 lb) zonder batterij. Gelukkig heeft hij geen enorme 20.000 mAh accu nodig om voor verkoeling te zorgen tijdens een lange, hete zomerdag. Volgens het officiële persbericht kan een batterij van 10.000 mAh de drager van deze rugzak 4 uur lang op hoge snelheid koelen, 10 uur autonomie geven op de middelste stand en maar liefst 25 uur als de ventilatoren op de laagste snelheid draaien. Gezien deze cijfers zou zelfs een kleine powerpack van 5.000 mAh voldoende moeten zijn voor de meeste gebruikers. Hoewel er geen batterij in de verpakking zit, is er wel een speciaal intern vakje voor.

Naast de bovenstaande details moeten geïnteresseerden weten dat deze rugzak een voorvak, een binnenvak en een flessenhouder aan de linkerkant heeft. De enige kleurkeuze is zwart, en de prijs is 9.480 Yen, wat op dit moment ongeveer $59 is. Hoewel er op dit moment nog geen informatie is over de beschikbaarheid van de Sanko Cool Fan rugzak buiten Japan, zijn er op Amazon al heel wat interessante, vergelijkbare opties beschikbaar. Zo'n optie, momenteel geprijsd op $59,99, komt van de HJDHS-winkel met een vrij algemene naam, Cooling Backpack Ventilation Frame with Fans - Sweat Proof Airflow Backpack Breathable Lightweight Daypack for Hiking Outdoor, en ziet er ongeveer hetzelfde uit en heeft dezelfde functies.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 07 > Sanko Cool Fan rugzak is er om hete zomerdagen een beetje minder heet te maken
Codrut Nistor, 2024-07-10 (Update: 2024-07-10)