Notebookcheck Logo

Samsung points toward future Galaxy Z Fold upgrades like superior cameras and an S Pen slot

De volgende Galaxy Z Fold heeft mogelijk betere camera's dan die in de Galaxy Z Fold4, afgebeeld. (Beeldbron: NotebookCheck)
De volgende Galaxy Z Fold heeft mogelijk betere camera's dan die in de Galaxy Z Fold4, afgebeeld. (Beeldbron: NotebookCheck)
Samsung verkoopt de Galaxy Z Fold4 pas sinds augustus. Het bedrijf heeft echter al inzichten gedeeld in mogelijke upgrades die de volgende generatie Galaxy Z Fold-modellen zou kunnen krijgen, waarbij een kleinere footprint naar verluidt prioriteit heeft.

Volgens een nieuw rapport van The Elecheeft Samsung gehint op innovaties die hun weg zullen vinden naar toekomstige Galaxy Z Fold smartphones. Vermoedelijk genoemd tijdens een bijeenkomst met leveranciers van componenten, The Elecbeweert dat Samsung beweerde dat er nog enkele 'uitdagingen' te overwinnen waren met de huidige Galaxy Z Fold4.

Enerzijds is S Pen-compatibiliteit maar geen bijbehorende stylussleuf een gebied waarop Samsung hoopt te verbeteren. Momenteel is deGalaxy Z Fold4te dun om zijn S Pen, of zelfs de veel slankere variant die wordt geleverd met de Galaxy S22 Ultra. Ter referentie, deGalaxy Z Fold4is uitgevouwen 6,3 mm dik. Daarentegen is deGalaxy S22 Ultraheeft daarentegen een chassisdikte van 8,9 mm, net breed genoeg voor de S Pen.

Aan de andere kant blijft Samsung de structurele stevigheid verbeteren en tegelijkertijd het gewicht minimaliseren. DeGalaxy Z Fold4in dit opzicht weinig verbeterd, met minder dan 10 g bespaard op de Galaxy Z Fold3. DeGalaxy Z Fold4is ook een haartje dunner dan zijn voorganger en 0,6 mm dunner dan de originele Galaxy Fold. Onverwachts zijn andere doelen van Samsung onder meer het uitrusten van opvouwbare smartphones met betere camera's en het verminderen van de zichtbaarheid van vouwen in zijn opvouwbare beeldschermen. Helaas blijft het afwachten welke veranderingen, indien van toepassing, Samsung zal opnemen in de Galaxy Z Fold5 van volgend jaar.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Samsung wijst op toekomstige Galaxy Z Fold upgrades zoals superieure camera's en een S Pen slot
Alex Alderson, 2022-11- 4 (Update: 2022-11- 4)