Notebookcheck Logo

Samsung veroorzaakt nieuwe problemen voor Galaxy Watch4-serie smartwatches met nieuwste software-update ontworpen om kritisch probleem op te lossen

Samsung probeert met de nieuwe GVK4-update zijn recente softwarerommel op te ruimen. (Beeldbron: Samsung)
Samsung probeert met de nieuwe GVK4-update zijn recente softwarerommel op te ruimen. (Beeldbron: Samsung)
Samsung heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic om een belangrijk probleem op te lossen dat vorige maand werd geïntroduceerd met de software-update voor het paar. De nieuwe update, die wordt uitgerold als GVK4, bevat een 'stabilisatiecode voor de stroomvoorziening' om te voorkomen dat de toestellen vastlopen wanneer ze worden uitgeschakeld. Helaas lijkt het erop dat de nieuwe update andere problemen veroorzaakt voor de Galaxy Watch4-generatie.

Vandaag is Samsung begonnen met de distributie van een nieuwe update voor de Galaxy Watch4-serie in een poging om een einde te maken aan te stoppen met GVI3. Hoewel het bedrijf mensen niet langer toestond GVI3 te downloaden, duurde het ongeveer een maand voordat dit gebeurde. In de tussentijd, elke bijgewerkte Galaxy Watch4 of Galaxy Watch4 Classic die om wat voor reden dan ook werd uitgeschakeld, een baksteen.

De update, die wordt uitgerold als GVK4, bevat de beveiligingspatches van november 2022 Android en past een 'stabilisatiecode voor de stroomvoorziening' toe. Helaas heeft Samsung geen andere details verstrekt over deze stabilisatiecode, noch wat het verandert op de Galaxy Watch4 of Galaxy Watch4 Classic. De changelog bevat echter de volgende opmerking:

Omdat er tijdens de update fouten kunnen optreden, moet u een back-up maken van belangrijke gegevens voordat u verder gaat.

Hoewel Samsung niet heeft beschreven welke fouten kunnen optreden, lijken sommige Redditors deze fouten te hebben ervaren. Met name sommige Galaxy Watch4-toestellen starten meerdere keren op bij het toepassen van de update, waarna ze tot twee minuten achter elkaar op verschillende opstartschermen blijven staan. Vermoedelijk blijven de betrokken modellen werken nadat de update is voltooid, hoewel dit niet voor alle modellen geldt. In plaats daarvan heeft GVK4 ook ten minste één Galaxy Watch4-model van een baksteen voorzien. Het is onduidelijk of deze problemen wijdverspreid zijn, maar het lijkt erop dat Samsung snel is om het probleem te verhelpen, mocht u ook kritieke problemen ondervinden na het updaten naar GVK4.

Bron(nen)

Samsung & r/GalaxyWatch (1) (2) via 9to5Google

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Samsung veroorzaakt nieuwe problemen voor Galaxy Watch4-serie smartwatches met nieuwste software-update ontworpen om kritisch probleem op te lossen
Alex Alderson, 2022-11-12 (Update: 2022-11-12)