Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Z Fold4: YouTuber laat zien hoe je dual-display functionaliteit gebruikt om Windows 11 en Windows Phone na te bootsen

De Galaxy Z Fold4 wordt gebruikt als een Windows-tablet en een soort Windows-telefoon. (Afbeelding bron: Mark Spurrell)
De Galaxy Z Fold4 wordt gebruikt als een Windows-tablet en een soort Windows-telefoon. (Afbeelding bron: Mark Spurrell)
Een YouTuber heeft gedemonstreerd hoe je een stukje Windows 11 en Windows Phone naar de Galaxy Z Fold4 kunt brengen, een van Samsung's nieuwste opvouwbare smartphones. Verrassend genoeg maakt Samsung het gemakkelijk om twee launchers tegelijk te draaien, waarbij de ene het coverdisplay bedient en de andere draait wanneer het opvouwbare display actief is.

De dromen van Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile zijn al lang voorbij, nu Microsoft de voorkeur geeft aan Android voor zijn terugkeer naar smartphones. Ongetwijfeld zijn opvouwbare smartphones zoals de Surface Duo 2 goede kandidaten zijn om Windows 11 te draaien, zoals Gustave Monce en Simone Franco hebben laten zien met de originele Surface Duo. Tangentieel, YouTuber Mark Spurrellheeft deGalaxy Z Fold4aangepast om het op een Windows-gebaseerd toestel te laten lijken.

Zoals de video hieronder laat zien, heeft Spurrell twee launchers gebruikt, een die de tegelgebaseerde UI van Windows Phone nabootst op het coverdisplay, en een tweede die lijkt op Windows 11 voor het grotere opvouwbare display. Specifiek heeft Spurrell Square Home gebruikt voor de eerste en Win-X Launcher voor de tweede, samen met een Bixby Routine om te schakelen tussen launchers bij het in- en uitvouwen van het apparaat. In principe is de Galaxy Z Fold4 draait echter nog steeds Android, in tegenstelling tot gaming handhelds die Android, Linux of Windows kunnen draaien.

De dual-launcher setup werkt naar verluidt goed, zij het met enkele kanttekeningen. Spurrell merkt bijvoorbeeld op dat het even kan duren voordat de Bixby Routine wordt uitgevoerd, waardoor Square Homekort op het opvouwbare display draait in plaats van Win-X Launchervoordat de routine in werking treedt. Bovendien keert het naar huis vegen op het klapscherm terug naar de Win-X Launcheren niet Square Home. Deze twee launchers zijn niet de enige opties om een Windows-ervaring naar Android smartphones te brengen, let wel.

Launcher 10 is een bekend alternatief, hoewel het niet zo hoog scoort in de Google Play Store. Meer details over het zelf uitproberen van deze setup vind je in de video hieronder. Voor zover we kunnen zien, zou elke opvouwbare smartphone met twee schermen deze oplossing moeten kunnen gebruiken, maar Samsung Routines is misschien gebruiksvriendelijker dan Tasker, een equivalent voor niet-Samsung-apparaten.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Samsung Galaxy Z Fold4: YouTuber laat zien hoe je dual-display functionaliteit gebruikt om Windows 11 en Windows Phone na te bootsen
Alex Alderson, 2022-08-31 (Update: 2022-08-31)