Notebookcheck

Samsung Galaxy Buds2 review - Krachtige in-ear hoofdtelefoon met ANC

Sterk verbeterd. Samsung heeft de tweede generatie van zijn Galaxy Buds gelanceerd en heeft de TWS-hoofdtelefoon niet alleen een nieuw uiterlijk en nieuwe kleuren gegeven, maar ook Active Noise Canceling. De prijs van 149 euro (~$169) is behoorlijk aantrekkelijk. Lees onze review om te ontdekken wat de Galaxy Buds2 nog meer te bieden hebben.
Daniel Schmidt, 👁 Daniel Schmidt (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Samsung's Galaxy Buds2 (SM-R177) zijn rondom verbeterd ten opzichte van hun voorgangers, die we in detail hebben beoordeeld in eenVergelijkende test. Het ontwerp is nu meer gericht op dat van de Galaxy Buds Pro in plaats van de Galaxy Buds Plus

Ondanks een ongewijzigde MSRP van 149 euro (~$169) hoeven er geen compromissen te worden gesloten in de functies van de True Wireless Headphones (TWS). De batterijen zijn zelfs vergroot en Active Noise Canceling (ANC) wordt ondersteund. Samsung vertrouwt nu op een tweewegsysteem voor de geluidsweergave, een relatief grote 11-millimeter (~0,4 in) driver en verhoogde het aantal microfoons tot zes.

Specificaties

Dragende stijl In-ear
Connectiviteit Bluetooth 5.2
Luidspreker dynamisch, tweeweg luidspreker, 11 mm
Audio codecs SBC, AAC
Batterij vermogen (oortelefoons) 61 mAh
Batterij vermogen (opladen geval)472 mAh
Oplaadpoort USB-C
Draadloos opladen ondersteund (Qi)
Gewicht (per oortelefoon) 5.0 g
Gewicht (laadkoffer)41.2 g
Sensoren: versnellingsmeter, positie sensor, galm sensor, nabijheidssensor en aanraaksensor
Microfoons 6 microfoon
Bij de levering inbegrepen: hoofdtelefoon, oplaadetui, siliconen oorkussens (S, M, L), USB-kabel, snelstartgids
Prijs (RRP) 149,- EUR

Etui en ergonomie - Galaxy Buds2 met comfortabele pasvorm

De Samsung Galaxy Buds2 zijn gemaakt van kunststof, licht van gewicht en hebben geen scherpe randen. Tijdens de installatie controleert een akoestische test al of de oortelefoons goed passen of dat een ander hulpstuk moet worden gekozen om de best mogelijke audio-ervaring te garanderen.

Het oplaadetui is vrij compact en vergrendelt de oortelefoons magnetisch in de gewenste positie. De flip-lock van het etui sluit bovendien veilig af en kan toch gemakkelijk worden geopend.

De opzetstukjes worden in drie maten meegeleverd, waarvan de middelste al is voorgeïnstalleerd. De in-ears overtuigen door een aangenaam draaggevoel, vallen nauwelijks op en bieden toch een stevige houvast in het oor.

Kenmerken en werking - ANC en omgevingsgeluid voor de Galaxy Buds 2

Het koppelproces start automatisch wanneer de oplaadcase voor de eerste keer wordt geopend. Samsung-smartphones herkennen de nieuwe Galaxy Buds2 dan direct en stellen voor om ze te koppelen. Als alternatief kan het koppelproces handmatig worden gestart door beide sensoroppervlakken vast te houden.

Gebruikers van andere smartphones moeten van tevoren de Samsung Wearable-app downloaden (Android). Na het koppelen beveelt de app aan om de juiste plug-in te installeren ( alleenAndroid ), en dan bent u klaar om te gaan. Voor Apple apparaten is de Samsung Galaxy Buds app beschikbaar, maar deze bood op het moment van testen nog geen ondersteuning voor Galaxy Buds2. Dit is echter wel het geval in de app voor Windows. Deze is vergelijkbaar met de Android app, maar een beetje anders ingedeeld.

De app kan onder meer worden gebruikt om de akoestische test te starten en updates te installeren. De ANC kan via de app worden in- of uitgeschakeld, maar er zijn geen instellingen. Wel is de omgevingsmodus verdeeld in drie niveaus. Bij de sterkere variant worden deze zelfs versterkt. Als de lage omgevingsgeluidsinstelling wordt gekozen, worden omgevingsgeluiden licht gedempt. Deze laatste instelling is praktischer buiten op winderige dagen.

De app kan ook worden gebruikt om de twee aanraaksensoren afzonderlijk van elkaar te configureren, experimentele functies te activeren of de oortelefoon te zoeken. De zoekfunctie is een akoestische functie waarbij de oortelefoon begint te tjirpen en na verloop van tijd wat luider wordt.

Geluid - Goed geluid, maar zwakke punten in telefonie

De Samsung Galaxy Buds2 laten een sterke verbetering zien in het afspelen van media in vergelijking met de voorgangers en bieden een nauwkeurig en gebalanceerd geluid, wat we niet hadden verwacht in deze prijsklasse. Een lichte ruis sluipt echter binnen tijdens rustige passages en lage tonen missen kracht, hoewel het lage frequentiebereik behoorlijk goed wordt bediend. De geluidsweergave kan ook worden aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker via de equalizer

De actieve ruisonderdrukking toont zich zeer effectief en dempt duidelijk lage omgevingsgeluiden, maar elimineert ze niet volledig wanneer ze luider zijn, zoals in een vliegtuig. Koelkasten, ventilatoren en airconditioners worden echter volledig weggefilterd. Als gevolg van de passieve afscherming worden stemmen ook als gedempt ervaren

Als het aankomt op spraakkwaliteit bij telefonie, presteren de Galaxy Buds2 nogal zwak. In stille omgevingen klinkt de drager al enigszins hol en blikkerig. Stemmen uit de omgeving zijn ook duidelijk hoorbaar via de microfoons. Als er meer dan één zijn, proberen de algoritmes van de TWS headset tegen te werken, maar dit komt de stem van de gebruiker niet ten goede omdat deze dan erg krampachtig en hakkerig wordt weergegeven. In het verkeer gaat het iets beter, maar er zijn ook af en toe dropouts in de transmissie.

Verdict - Goede hoofdtelefoon, maar niet onberispelijk

In review: Samsung Galaxy Buds2 (SM-R177). Het testtoestel werd geleverd door Samsung Duitsland.
In review: Samsung Galaxy Buds2 (SM-R177). Het testtoestel werd geleverd door Samsung Duitsland.

De Samsung Galaxy Buds2 zijn op bijna alle gebieden sterk verbeterd. Het geluid is meer gebalanceerd, de runtimes zijn goed en halen gemakkelijk de beloofde vijf uur in de test, en de geïntegreerde ANC doet zijn werk goed.

Ook de app-ondersteuning voor Android en Windows is praktisch; alleen Apple -gebruikers blijven nog in de kou staan.

Samsung biedt met de Galaxy Buds2 een goed totaalpakket, alleen de telefonie-functies overtuigen niet

Op het gebied van telefonie krijgen de Galaxy Buds2 de meeste kritiek te verduren. De spraakkwaliteit is nog behoorlijk in stille omgevingen, maar de prestaties van de TWS hoofdtelefoon zakken aanzienlijk zodra het wat luider wordt.

De prijs van de Buds2 lijkt redelijk, maar de Galaxy Buds Pro (RRP: 229 euro, ~$259) zijn intussen goedkoper, bieden een beter geluid en zijn gecertificeerd volgens IPX7. Ook de Huawei FreeBuds Pro zijn nu ook goedkoper. Voor sportjunkies zijn er de Amazfit PowerBuds Pro een spannend alternatief.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Buds2 kunnen rechtstreeks in de online winkel van Samsung, , worden gekochten zijn verkrijgbaar bij Amazon, MediaMark of Saturn maar aanzienlijk goedkoper.

Ninh Duy
Editor of the original article: Ninh Duy - Editorial Assistant - 214745 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Samsung Galaxy Buds2 review - Krachtige in-ear hoofdtelefoon met ANC
Daniel Schmidt, 2021-11-27 (Update: 2021-11-27)