Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy A54: Camera-upgrade gedetailleerd voor 2023-gebonden mid-range smartphone

Het gerucht gaat dat de Galaxy A54 een paar upgrades heeft ten opzichte van de huidige Galaxy A53. (Beeldbron: Technizo Concept)
Het gerucht gaat dat de Galaxy A54 een paar upgrades heeft ten opzichte van de huidige Galaxy A53. (Beeldbron: Technizo Concept)
De eerste cameradetails voor de Galaxy A54 zijn uitgelekt en wijzen op een verandering ten opzichte van zijn voorgangers. Terwijl Samsung al drie generaties lang dezelfde 64 MP-sensor gebruikt, zou de Galaxy A54 volgens de geruchten nieuwe wegen inslaan, naast andere veranderingen.

Volgens nieuwe berichten wil Samsung de boel opschudden met de Galaxy A54, na de verschillende versies van de Galaxy A52, Galaxy A52s en de Galaxy A53 met dezelfde camera's. Ter referentie, het trio beschikt over 64 MP primair, 12 MP ultra-groothoek, 32 MP front-facing en dubbele 5 MP camera's voor het vastleggen van macro en scherptediepte informatie.

GalaxyClubbeweert dat Samsung een 50 MP sensor zal opnemen in de Galaxy A54. Hoewel dat op het eerste gezicht klinkt als een downgrade, verwachten we dat Samsung heeft gekozen voor een sensor met een groter optisch formaat, bredere pixels en superieure prestaties bij weinig licht dan de Sony IMX682 in recente Galaxy A5x smartphones. Helaas is het nog maar de vraag welke sensor Samsung heeft gekozen, en of deze wel uit de ISOCELL-familie van het bedrijf komt.

Als dat het geval is, dan zijn er momenteel vijf opties, de ISOCELL JN1, ISOCELL GN1, ISOCELL GN2, ISOCELL GN3 en de ISOCELL GN5. Gezien het feit dat alle ISOCELL GN sensoren worden gebruikt in de huidige vlaggenschip smartphones, stellen wij ons voor dat Samsung zal kiezen voor de ISOCELL JN1, die Motorola uitgebreid gebruikt in de Moto G serie van dit jaar. Naar verluidt wacht Samsung tot het voorjaar van 2023 met de introductie van de Galaxy A54. Vooralsnog verwacht de website dat Samsung het toestel zal uitrusten met One UI 5.1 op basis van Android 13 en de Exynos 1380, de opvolger van de Exynos 1280 in deGalaxy A53.

Koop de Samsung Galaxy Buds2 Pro op Amazon

Bron(nen)

GalaxyClub via GSMArena Technizo Concept - Afbeelding krediet

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > Samsung Galaxy A54: Camera-upgrade gedetailleerd voor 2023-gebonden mid-range smartphone
Alex Alderson, 2022-10- 5 (Update: 2022-10- 5)