Notebookcheck Logo

Realme GT5 Pro met Snapdragon 8 Gen 3 en tot 24 GB RAM gespot in rotsachtig Geekbench-debuut

Een ontwerp van de Realme GT5 Pro gelekt. (Bron: Xiaoyu Review via Weibo)
Een ontwerp van de Realme GT5 Pro gelekt. (Bron: Xiaoyu Review via Weibo)
Realme presenteert zijn volgende topsmartphone Android als vlaggenschip onder de vlaggenschepen dankzij het nieuwe Qualcomm-platform en Miracle Cooling-systeem. Het lijkt er echter op dat de Snapdragon 8 Gen 3 hype is mislukt bij de eerste test in een populaire benchmark voor mobiele apparaten. Maar misschien geven latere tests een beter beeld voor de aankomende GT5 Pro.

Realme vergelijkt zijn aankomende GT5 Pro met een superauto in zijn nieuwste teasersvooral gebaseerd op zijn nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 SoC. Volgens de eerste resultaten op Geekbench is dat nieuwe top-end platform echter geen garantie voor succes in de Android smartphone race van zichzelf.

Het vermeende modelnummer is opgedoken in de Geekbench 6 voor Android database, 8 Gen 3 specificaties en codenaam op sleeptouw. Het toestel zette de benchmark echter niet bepaald in vuur en vlam toen het voor het eerst op werd gedetecteerdmet onooglijke single-core scores van onder de 1500 en multi-core scores die vaak niet eens de 5000 haalden.

De GT5-vlaggenschip uit de GT5-reeks ondermaats gepresteerd in vergelijking met vermeende pre-launch maatstaven vastgelegd door andere apparaten van dezelfde SoC, ook al lijkt deze vaak 16GB RAM en een nieuwe Android 14-gebaseerde UI.

Geekbench heeft echter zelf toegegeven dat die eerste "GT5 Pro"-resultaten ongeldig zouden kunnen zijn "vanwege een probleem met de timers op dit systeem". Hetzelfde apparaat (of eerder apparaat-ID) blijft sindsdien in de benchmark sindsdien, met scores die steeds meer overeenkomen met wat we zijn gaan verwachten van de 8 Gen 3.

Onlangs heeft het een veel respectabeler 2.225/6.663 single-/multi-core resultaat behaald... hoewel dat iets te maken kan hebben met een upgrade naar 24 GB rAM in deze SKU.

Daarom is Realme's nieuwe Wonderkoeling misschien toch de moeite waard zijn. Als de OEM nu maar een concrete lanceerdatum bekend zou maken voor de Xiaomi 14 Pro's volgende potentiële rivaal.

Koop een Realme 11 Pro op Amazon

De "Realme GT5 Pro": dan...
De "Realme GT5 Pro": dan...
...en nu. (Bron: Geekbench)
...en nu. (Bron: Geekbench)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Realme GT5 Pro met Snapdragon 8 Gen 3 en tot 24 GB RAM gespot in rotsachtig Geekbench-debuut
Deirdre O'Donnell, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)