Notebookcheck Logo

Raspberry Pi Router Board: Carrier Board met Ethernet, een display en een GPIO arriveert voor US$54.90

Seeed Studio's Raspberry Pi Router Board bevat talrijke poorten, waaronder dubbele Ethernet-connectiviteit. (Afbeelding bron: Seeed Studio)
Seeed Studio's Raspberry Pi Router Board bevat talrijke poorten, waaronder dubbele Ethernet-connectiviteit. (Afbeelding bron: Seeed Studio)
Seeed Studio is begonnen met het aanbieden van een nieuw carrier board voor de Raspberry Pi Compute Module 4 (CM4). Het carrierboard verandert de CM4 in een router, ondersteunt de standaard Raspberry Pi HAT interface en biedt 40-pins GPIO compatibiliteit, naast andere functies.

Seeed Studio heeft een Raspberry Pi Router Board gemaakt speciaal voor de Compute Module 4 (CM4). Officieel heet het Raspberry Pi Router Board voor CM4 module, het apparaat bevat twee Gigabit Ethernet poorten en ondersteunt PoE via een geschikte HAT. Dienovereenkomstig ondersteunt het carrier board de standaard Raspberry Pi HAT interface en bevat het een PCIe poort voor de tweede Ethernet aansluiting.

Daarnaast is het bord ook voorzien van een 0,91-inch IIC OLED-scherm dat de bedrijfsstatus weergeeft. Ondertussen heeft Seeed Studio een HDMI poort, USB poorten en een microSD kaartslot opgenomen, een vereiste functie voor CM4 units zonder ingebouwde eMMC flash opslag. Bovendien heeft Seeed Studio gezorgd voor 40-pins GPIO-compatibiliteit via een header die zich naast de montagepunten van de CM4 bevindt. Evenzo heeft het bedrijf het bord uitgerust met een 5V DC ventilatorinterface die PWM regeling ondersteunt.

Volgens Seeed Studio moet de draagkaart worden ingesteld met OpenWrt, een op Linux gebaseerd aanpasbaar besturingssysteem voor embedded apparaten. Seeed Studio belooft echter ook compatibiliteit met Raspberry OS, Ubuntu Server en andere Raspberry Pi-systemen. Momenteel is het bord te bestellen bij Mouservoor £53.40, hoewel er op dit moment een fabriekslevertijd van elf weken is. Over het algemeen zou het apparaat te bestellen moeten zijn bij Seeed Studiovoor US$54.90, of US$51.90 als u meer dan tien eenheden bestelt.

(Foto bron: Seeed Studio)
(Foto bron: Seeed Studio)
(Foto bron: Seeed Studio)
(Foto bron: Seeed Studio)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > Raspberry Pi Router Board: Carrier Board met Ethernet, een display en een GPIO arriveert voor US$54.90
Alex Alderson, 2022-08- 5 (Update: 2022-08- 5)