Notebookcheck Logo

Polar Ignite 3: vernieuwde smartwatch lanceert in meerdere kleuren voor US$329.95

De Polar Ignite 3 is al in meerdere markten te bestellen. (Beeldbron: Polar)
De Polar Ignite 3 is al in meerdere markten te bestellen. (Beeldbron: Polar)
Polar heeft de Ignite 3 aangekondigd, een opvolger van de Ignite 2 die de uitgaande smartwatch op veel gebieden verbetert. Niet alleen heeft de Ignite 3 een moderner design, maar Polar heeft onder andere ook een AMOLED display en een grotere batterij opgenomen.

Polar heeft de Ignite 3 uitgebracht, slechts een dag nadat Garmin de Instinct Crossover serie heeft aangekondigd. Hoewel de Ignite 3 in de meeste opzichten op zijn voorganger lijkt, heeft Polar tussen de generaties veel aanpassingen gedaan. Dat gezegd zijnde, weegt de Ignite 3 21 g zonder polsband en 35 g in totaal, een afspiegeling van de Ignite 2.

Ook is de Ignite 3 een 43 mm smartwatch, zij het een die 9,5 mm dik is, 1 mm dikker dan de Ignite 2. De Ignite 3 heeft echter een groter 1,28-inch display, wat onderstreept dat hij dunnere schermranden heeft dan zijn voorganger. Bovendien heeft Polar de nieuwe smartwatch uitgerust met een AMOLED-scherm, wat een aanzienlijke visuele upgrade zou moeten zijn ten opzichte van het TFT-scherm in de Ignite 2.

(Beeldbron: Polar)
(Beeldbron: Polar)
(Beeldbron: Polar)
(Beeldbron: Polar)
(Beeldbron: Polar)
(Beeldbron: Polar)
(Beeldbron: Polar)
(Beeldbron: Polar)

Bovendien werkt het scherm van de Ignite 3 met 416 x 416 pixels, bijna het dubbele van de resolutie van zijn voorganger. Ook is de Ignite 3 uitgerust met een omgevingslichtsensor, een andere functie die de Ignite 2 mist. Polar heeft de nieuwe Ignite blijkbaar ook uitgerust met een krachtigere chipset en bijna 8x zoveel RAM als de Ignite 2.

Verder heeft de Ignite 3 een grotere batterij van 215 mAh. Theoretisch zou de grotere batterijcapaciteit nog eens 10 uur gebruik in de trainingsmodus moeten opleveren, maar dit resulteert niet in langere looptijden in de horloge- of energiebesparende trainingsmodi. Elders heeft Polar SleepWise en slaap-waakritme analyse toegevoegd, waarvan je de details kunt vinden op de website van het bedrijf. De Ignite 3 is al te bestellen in de kleurstellingen Purple Dusk, Greige Sand, Night Black en Brown Copper, alle voor US$329,95.

Koop de Polar H9 hartslagsensor op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Polar Ignite 3: vernieuwde smartwatch lanceert in meerdere kleuren voor US$329.95
Alex Alderson, 2022-11-10 (Update: 2022-11-10)