Notebookcheck Logo

OnePlus Pad 2 komt als premium tablet voor de wereldwijde markt

De OnePlus Pad. (Bron: AndroidGuys)
De OnePlus Pad. (Bron: AndroidGuys)
Volgens een nieuw lek wordt de OnePlus Pad 2 over een paar maanden gelanceerd met een Snapdragon 8 Gen 3 aan boord. Dat is een enorme upgrade ten opzichte van de Dimensity 9000 op de OnePlus Pad van vorig jaar, en zou de Pad 2 moeten zien debuteren als een van de weinige Android vlaggenschip tablets die dit jaar wereldwijd verkrijgbaar zullen zijn.

OnePlus onthulde zijn allereerste tablet in februari vorig jaar. Het lijkt erop dat het bedrijf een directe opvolger in de maak heeft, nu er online melding wordt gemaakt van de OnePlus Pad 2.

Zoals onthuld door leaker Max Jambor, wordt de OnePlus Pad 2 aangedreven door Qualcomm's vlaggenschip chipset, de Snapdragon 8 Gen 3. Dat is een opmerkelijke verandering ten opzichte van het model van de eerste generatie, dat de MediaTek Dimensity 9000. Ten tijde van de lancering van de OnePlus Pad liep de Dimensity 9000 al twee generaties achter. Deze keer kiest OnePlus echter voor een vlaggenschip van het huidige generatie.

Naar verluidt zal de OnePlus Pad 2 in de tweede helft van het jaar op de markt komen. We verwachten dat dat ergens in het derde kwartaal zal zijn en dat de OnePlus Pad 2 dan een van de weinige premium Android tablets op de markt zal zijn - met Samsung's Galaxy Tab S10 waarschijnlijk pas begin volgend jaar zal lanceren, naast de Galaxy S25-serie. Aangezien de OnePlus Pad(te koop op Amazon) een rebadged OPPO Pad 2 was, kan verwacht worden dat de OnePlus Pad 2 onderhuids een OPPO Pad 3 zal zijn.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > OnePlus Pad 2 komt als premium tablet voor de wereldwijde markt
Ricci Rox, 2024-04-17 (Update: 2024-04-17)