Notebookcheck Logo

OnePlus Buds Pro 2 review: Draadloze ANC-koptelefoon met geweldige bas en lange batterijduur

TWS voor lage tonen. De Buds Pro 2, die in samenwerking met Dynaudio zijn gemaakt, zullen zeker indruk maken met hun mooie toon en intelligente software-oplossingen, en beloven uw dagelijks leven ten goede te komen. Lees deze review om erachter te komen of deze OnePlus koptelefoon de premium prijs waard blijkt te zijn.
Test OnePlus Buds 2 Pro

OnePlus heeft zijn premium draadloze hoofdtelefoon vernieuwd met de Buds Pro 2. De opvolger van de Buds Pro is terug met adaptieve Active Noise Cancellation (ANC) en Audio ID. Volgens de Chinese fabrikant kan omgevingsgeluid tot 48 dB worden verminderd dankzij de 4.000 Hz ultra wide-band cancellation van de koptelefoon.

In tegenstelling tot de Buds Pro wordt de audioweergave van de tweede generatie OnePlus TWS verzorgd door dubbele drivers, namelijk 11 mm dynamische en 6 mm vlakke membraandrivers. De Buds Pro 2, die zijn gemaakt in samenwerking met de Deense luidsprekerfabrikant Dynaudio, hebben een adviesprijs van 179,99 dollar (zie hier op Amazon).

Hoofdtelefoontype In-ear
Connectiviteit Bluetooth 5.3, Google Fast Pair
Luidsprekers 11 mm driver, dynamisch, 6 mm driver
Audio codecs SBC, AAC, LHDC, LC3
Waterbestendigheid IPX5 (oordopjes), IPX4 (laadetui)
Ruisonderdrukking Smart Adaptive Noise Cancellation tot 48 dB
Geluidsfuncties Spatial audio, transparantiemodus, Zero Zen-modus
Oplaadverbinding USB Type-C
Draadloos opladen ja
Batterijcapaciteit 60 mAh (oordopjes), 520 mAh (oplaadetui)
Gewicht (oordopjes/etui) 4,9 g / 47,3 g
Microfoons 3 microfoons per oordopje
Prijs (MSRP) $179,99

Behuizing en ergonomie - een goed uitziende hoofdtelefoon

OnePlus Buds 2 Pro in Obsidiaan Zwart
OnePlus Buds 2 Pro in Obsidiaan Zwart

Net als bij hun voorganger zijn de kleuropties van de Buds Pro 2 beperkt tot twee kleuren, namelijk Obsidian Black en Arbor Green. Er is niet veel veranderd aan de matte NCL-coating en de hoogglanzende, aanraakgevoelige tips. De behuizing van de oordopjes is volledig van kunststof met een hoogwaardige afwerking en heeft een waterbestendigheidscertificering van IPX5. De oplaadcase is IPX4 gecertificeerd.

De OnePlus koptelefoon zit comfortabel in je gehoorgang en wordt geleverd met drie verschillende maten antibacteriële oordopjes, zodat je de perfecte pasvorm voor jou kunt vinden. Dankzij het lichte gewicht van 4,9 g per oordopje vallen de Buds Pro 2 zelfs bij langdurig dragen nauwelijks op.

Het oplaaddoosje is ook van mat plastic en weegt samen met de oordopjes in totaal ongeveer 57 gram. De kwaliteit van het oplaaddoosje is ook zeer acceptabel - dankzij de magnetische sluiting wiebelt het deksel nauwelijks en zit het goed dicht.

OnePlus Buds 2 Pro in Arbor Green
OnePlus Buds 2 Pro in Arbor Green
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro

Connectiviteit en bediening - OnePlus-hoofdtelefoon met Audio ID

De OnePlus Buds Pro 2 zijn gemakkelijk te bedienen
De OnePlus Buds Pro 2 zijn gemakkelijk te bedienen

De OnePlus Buds Pro 2 worden bediend via de aanraakgevoelige tips op de behuizing van de oordopjes. De herkende gebaren omvatten zowel korte tikken als een lange aanraking optie. De aanraakinvoer wordt over het algemeen goed herkend en foutieve invoer is zeldzaam. De aanraakgebaren kunnen worden aangepast door naar de instellingen van de officiële app HeyMelody te gaan. De app kan worden gedownload in de Google Play Store of de Apple App Store.

Direct uit de doos kan de OnePlus in-ear hoofdtelefoon gemakkelijk worden aangesloten op onze test smartphone, deSamsung Galaxy S23 Ultra- dankzij Google Fast Pair. Koppelen gaat via Bluetooth 5.3 en gebruikers hebben de mogelijkheid om tot twee Bluetooth-apparaten tegelijk te verbinden (multipoint compatibel). Een oorscan en een gehoortest worden uitgevoerd bij het eerste gebruik van de hoofdtelefoon, zoals mogelijk gemaakt door OnePlus Audio ID 2.0. Dit moet de kwaliteit van je persoonlijke audioprofiel verbeteren - hiervoor is echter de HeyMelody-app vereist. En inderdaad, we horen een aanzienlijke verbetering van de toon na het voltooien van de Audio ID 2-test.

Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro

De OnePlus Buds Pro 2 bieden drie niveaus van ruisonderdrukking (mild tot max), die zogenaamd omgevingsgeluid tussen 25 dB en maximaal 48 dB wegfilteren. In de slimme modus wordt dynamische ruisonderdrukking geactiveerd. Wie de buitenwereld wil versterken in plaats van onderdrukken, kan dat doen met de transparantiemodus. In onze test werkte dit goed tijdens gesprekken of bij het luisteren naar aankondigingen in het openbaar vervoer.

OnePlus heeft zelfs een modus ontwikkeld voor degenen die meer ontspanning willen in hun dagelijks leven. Met de Zen Mode Air kun je schakelen tussen verschillende modi die ontspanning bevorderen door geluiden van buitenaf te onderdrukken en rustgevende muziek en geluiden te bieden.

De Chinese fabrikant belooft in de toekomst een groot aantal apparaten die compatibel zijn met ruimtelijke audio - momenteel kunnen echter alleen degenen met de OnePlus 11 deze functie ervaren. Hetzelfde geldt voor een functie genaamd Neck Health, die blijkbaar beschikbaar komt via een OTA. Neck Health heeft als doel te helpen bij het verbeteren van de houding. De OnePlus Buds Pro 2 gebruiken ingebouwde IMU-sensoren om gebruikers eraan te herinneren wanneer ze hun houding moeten corrigeren.

De OnePlus Buds Pro 2 case is klein en praktisch als altijd
De OnePlus Buds Pro 2 case is klein en praktisch als altijd

Gesprekskwaliteit en toon - OnePlus Buds Pro 2 met zware bas

De OnePlus Buds Pro 2 hebben een geweldige bas
De OnePlus Buds Pro 2 hebben een geweldige bas

De OnePlus TWS-hoofdtelefoon vertrouwt op 11 mm dynamische en 6 mm vlakke membraandrivers met een coaxiale dubbele driveropstelling om zijn geluid te leveren. Volgens de aantekeningen van de fabrikant bestrijkt de hoofdtelefoon een bereik van 10 Hz tot ongeveer 40 kHz. Naast Dolby Atmos ondersteunen de Buds Pro 2 de volgende Bluetooth-codecs: AAC, SBC, LC3 en LHDC 5.0 via Bluetooth 5.3. Op het moment van testen ondersteunde de OnePlus-hoofdtelefoon alleen LHDC 4.0 - dit zou in een toekomstige update moeten worden opgelost.

Nu komen we bij het belangrijkste kenmerk van de hoofdtelefoon - de geluidskwaliteit. De OnePlus-hoofdtelefoon biedt een prachtige geluidservaring met intense bas. Het intern ontwikkelde BassWave-algoritme kan individueel worden aangepast en geeft de Buds Pro 2 consistente en precieze basniveaus, wat zorgt voor een leuke ervaring bij het luisteren naar nummers met lage frequenties. Bij het luisteren naar muziek met uitgesproken hoge tonen en minder bas vinden we andere TWS-hoofdtelefoons in deze prijsklasse echter beter presteren, zoals deXiaomi FlipBuds Pro. Een ding waarin de Buds Pro 2 zeker uitblinken is stemmen - deze zijn zeer duidelijk en uitgesproken. Naast een equalizer, kunnen gebruikers schakelen tussen vijf verschillende geluidsprofielen - hoewel we vinden dat er minimaal verschil in toon tussen hen.

Bovendien beschikken de Buds Pro 2 over slijtagedetectie, waardoor het afspelen van muziek of films wordt gepauzeerd wanneer de oordopjes worden verwijderd. In het dagelijks gebruik werkt dit uitzonderlijk goed. Een belangrijk aspect voor veel gebruikers van de hoofdtelefoon is de ANC-functie. De Buds Pro 2 filtert ongewenste achtergrondgeluiden effectief weg, maar sommige geluiden weten toch door te dringen. De oortjes zijn niet zo goed in het wegfilteren van schrille geluiden zoals sirenes van ambulances of autotoeters. Monotone, laagfrequente geluiden zoals het geluid van voorbijrijdende auto's lijken daarentegen wel goed te worden uitgefilterd. Al met al is het verschil tussen de verschillende ANC-modi nauwelijks merkbaar. Gedempt achtergrondgeluid wordt zeer effectief gedempt wanneer de hoogste instelling van ANC is geactiveerd - dit is een goed gedaan werk door OnePlus. Uiteindelijk zien we de actieve ruisonderdrukking echter niet als een bijzonder hoogtepunt van de hoofdtelefoon.

In combinatie met een OnePlus-telefoon vertonen de Buds Pro 2 een minimale latentie van 54 ms, waardoor ze geschikt zijn voor gaming. Zelfs bij gebruik van deGalaxy S23 Ultramerkten we geen vertraging tussen video en geluid.

Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro
Test OnePlus Buds 2 Pro

Naast het afspelen van muziek en het bekijken van video's hebben we de true-wireless hoofdtelefoon ook getest als headset. Tijdens onze gesprekken zorgden de drie microfoons op elke oortelefoon voor een behoorlijke spraakuitvoer - onze gesprekspartner merkte een zeer duidelijke geluidskwaliteit op bij tests in een rustige omgeving. Wanneer de wind opsteekt, is er echter een merkbaar gezoem op de achtergrond van het gesprek. Naast een heldere stemoverdracht zorgen de microfoons er ook voor dat ongewenste achtergrondgeluiden worden weggefilterd.

Levensduur van de batterij

In combinatie met de oplaadcase, die een 520 mAh batterij heeft, kan de batterijduur van de premium hoofdtelefoon naar verluidt oplopen tot 39 uur bij het luisteren naar muziek. De in-ear hoofdtelefoon zelf heeft een batterij van 60 mAh en ging tijdens onze test ruim 8,5 uur mee bij een volume van ongeveer 60 procent en gebruik van de AAC-codec. Dit komt overeen met de opmerkingen van de fabrikant, die beweert dat de batterij 9 uur meegaat zonder ingeschakelde ANC. Met ingeschakelde actieve ruisonderdrukking ging ons testexemplaar ongeveer 5 uur mee - iets minder dan de geadverteerde 6 uur.

De behuizing van de Buds Pro 2 ondersteunt draadloos opladen en is voorzien van een gekleurde status-LED. In onze test verbruikte de hoofdtelefoon ongeveer 30% van de batterij van de oplaadcase om volledig opgeladen te worden. Dit betekent dat je ongeveer drie laadcycli in een dag gebruik kunt krijgen - waardoor de geadverteerde batterijduur van OnePlus zonder ANC ruim binnen bereik komt.

Verdict - OnePlus Buds Pro 2

Review: OnePlus Buds Pro 2. Testmonster verstrekt door OnePlus Duitsland.
Review: OnePlus Buds Pro 2. Testmonster verstrekt door OnePlus Duitsland.

De OnePlus Buds Pro 2 zijn goed uitziende audiomaatjes met een lange batterijduur en een aantal uitstekende functies. Helaas blijven verschillende van die functies voorbehouden aan degenen met een compatibele OnePlus-telefoon. Het dubbele driversysteem is niet uniek als het gaat om TWS-hoofdtelefoons, andere premium hoofdtelefoons zoals de Huawei FreeBuds Pro 2 hebben ook twee drivers per oordop. Toch is het een stap in de goede richting op het gebied van audiokwaliteit in vergelijking met de voorganger van de Buds Pro 2.

Als je van veel bas houdt en bereid bent de premium MRSP te betalen, kijk dan eens naar de OnePlus Buds Pro 2.

Toegegeven, de MRSP van de Buds Pro 2 is iets hoger dan de Buds Pro (149,99 dollar), wat de eerste binnen de premium hoofdtelefoonmarkt bevestigt. Vanwege de tekortkomingen in toon en ANC, komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur op andere gebieden bij de beslissing of de Buds Pro 2 de ideale hoofdtelefoon voor u zijn. Vooral omdat sommige aspecten niet helemaal goed doordacht zijn, zoals de ontbrekende optie om het volume via de oordopjes te regelen.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > OnePlus Buds Pro 2 review: Draadloze ANC-koptelefoon met geweldige bas en lange batterijduur
Marcus Herbrich, 2023-02-28 (Update: 2023-02-28)