Notebookcheck Logo

OnePlus 11 debuteert als een Snapdragon 8 Gen 2-aangedreven vlaggenschip met plat scherm, Hasselblad-camera's en "duurzaam" 100W flitsladen

De 11 is er. (Bron: OnePlus)
De 11 is er. (Bron: OnePlus)
OnePlus heeft de 11 officieel gemaakt in China, met een internationaal debuut op komst begin 2023. Zijn potentiële wereldwijde fans kunnen een "elegant" vlaggenschip verwachten Android smartphone met een OIS-geoptimaliseerde 50MP hoofdcamera aan de achterzijde en een 6,7-inch OLED-scherm met bijgewerkte LTPO-technologie. Het begint bij minder dan US$600 voor een 12GB LPDDR5X RAM basismodel.

OnePlus heeft eindelijk de 11 volledig onthuld, zij het alleen aan het Chinese marktpubliek aan het begin van het jaar zoals bij zijn voorganger, de 10 Pro. Op die nota, het merk heeft nu onthuld dat de 2 premium smartphones hebben zeer vergelijkbaar display specs, tot aan de grootte en resolutie.

Dan weer, OnePlus beweert dat de 11's Samsung AMOLED paneel wordt geleverd met zijn nieuwste 1-120Hz adaptieve refresh rate technologie, met een piek helderheid van 1300 nits (hoewel dit zou kunnen dalen tot ongeveer 500 nits bij dagelijks gebruik). Hoewel hij niet als volledig platlijkt het minder gebogen dan dat van de 10 Proen vertoont minimale bezels aan alle kanten als gevolg.

OnePlus is ervan overtuigd dat zijn nieuwe softwarematige verbeteringen en haptische motor - die met 602 mm3 de grootste is die het ooit in een smartphone - gecombineerd met "dubbele ring magnetische luidsprekers " met 10% meer volume en Super Linear Speaker Technology zal verder stimuleren gaming en entertainment op de 11.

Aan de andere kant heeft OnePlus zijn achterpaneel formeel geïntroduceerd als zijn meest "elegante" tot nu toe, met zijn "op een zwart gat geïnspireerde" camera bult die vaag K-vormige hoeken vormt met het deel van het frame dat ook de Alert Slider van de smartphone herbergt. Er is geen sprake van keramiek hier, hoewel er Gorilla Glass Victus betrokken, met dezelfde afwerking opties als de 10 Pro.

Intern is het echter een ander verhaal, met een "volbloed" combinatie van de Snapdragon 8 Gen 2 SoC, UFS 4.0 flash geheugen en even up-to-date LPDDR5X RAM

Verder is OnePlus de 11 begonnen met 12GB van dit RAM, gekoppeld aan 256GB interne opslag, met een 16GB/512GB topmodel dat naar verluidt 44 apps op de achtergrond aanhoudt met 16x "datadoorvoer" en de helft minder stotteren onder veeleisende taken in vergelijking met de vorige generatie.

OnePlus heeft al toegegeven dat de 11 dezelfde basiscameraspecificaties heeft als de OPPO Zoek N2; het beweert echter dat zijn (waarschijnlijk ultieme) Hasselblad Mobile Imaging System dat goedmaakt, met een nieuwe 13-kanaals multispectrale sensor die zorgt voor kleurnauwkeurigheid.

De 11 ondersteunt ook Spot Blur, een bokeh-techniek die het effect van de XCD 30mm of 65mm van het klassieke cameramerk nabootst lenzenevenals andere 'OnePlus x Hasselbladtweaks zoals XPAN Mode.

OnePlus heeft de 11 opgewaardeerd naar een nieuwe en "levensduur"-gerichte versie van SuperVOOC opladen. Zijn 5.000mAh batterij is gewaardeerd om volledig bij te vullen van een 100W lading in slechts 25 minuten, wat het blijkbaar twee keer zo lang kan doen als het industriegemiddelde.

Het merk beweert ook dat de batterij zijn gezondheid tot 4 jaar behoudt. De OnePlus 11 (Chinese editie) wordt geleverd met ColorOS 13 uit de doos (compleet met 1Hz AOD-modi, geavanceerde OCR voor tekst in afbeeldingen en web-pagina's en "uitgebreide" privacy maatregelen), hoewel het moet overschakelen naar OxygenOS 13 zodra de smartphone op de internationale markt komt in februari 2023.

Voor nu begint het echter bij 3.999 yuan (~US$579), oplopend tot 4.399 yuan (~US$636) voor een middelste 16GB RAM/256GB interne opslag SKU, of 4.899 yuan (~US$709) voor de top-end configuratie.

De OnePlus 11 kan vanaf nu in China worden gereserveerd, met open verkoop die op 9 januari 2023 begint.

Is de prijs van de OnePlus 10 Pro al gedaald op Amazon? Ontdek het nu!

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > OnePlus 11 debuteert als een Snapdragon 8 Gen 2-aangedreven vlaggenschip met plat scherm, Hasselblad-camera's en "duurzaam" 100W flitsladen
Deirdre O'Donnell, 2023-01- 5 (Update: 2023-01- 5)