Notebookcheck Logo

OnePlus 10T is officieel uit de doeken gedaan als de allereerste 150W-opladende, Alert Slider-loze vlaggenschip Android -smartphone van het merk

OnePlus teaset meer 10T specs. (Bron: OnePlus)
OnePlus teaset meer 10T specs. (Bron: OnePlus)
OnePlus houdt zijn hype-trein voor de 10T, een nieuw vlaggenschip dat binnenkort wordt gelanceerd, gaande met een aantal potentieel verleidelijke nieuwe oplaadspecificaties. Het merk heeft onthuld dat het de eerste-gen SUPERVOOC Endurance Editions van zijn vlaggenschiplijn zal introduceren die opladen tot 150W. Echter, de nieuwe upgrade is gekomen ten koste van een van OnePlus's meest verouderde smartphone functies in deze smartphone.

OnePlus heeft aangekondigd dat zijn 10T zal worden gelanceerd tijdens het eerste persoonlijke live-event van het bedrijf sinds enkele jaren: het zal plaatsvinden in een New Yorkse locatie waar fans kaartjes voor kunnen kopen en naartoe kunnen reizen in augustus 2022. Hoe leuk dat ook kan zijn voor sommigen, het lijkt erop dat het aankomende vlaggenschip-toestel niet om een andere traditie verbonden aan zijn merk in stand te houden.

Gezien het feit dat 10T renders zijn nu officieel uit, kan OnePlus niets meer doen om te verbergen dat het een Waarschuwings schuifregelaar (evenals Hasselblad-branding) ontbreekt die men zou verwachten geïntegreerd te vinden in zijn anders 10 Pro-als camera bult

Het is aan het personeelslid Hope L. om uit te leggen dat, terwijl "we de waarde en het erfgoed begrijpen", de handtekening fysieke schakelaar is weggelaten in de 10T om plaats te maken voor nieuwe batterijtechnologie - die, toegegeven, hem een voorsprong kan geven op de 10 Pro voor sommige consumenten.

OnePlus heeft aangekondigd dat de 10T beschikbaar zal zijn als SUPERVOOC Endurance Edition SKU's, die kunnen opladen met maximaal 150W, of van 0-100% in slechts 19 minuten. Toegegeven, deze snelheid moest worden beperkt in de Noord-Amerikaanse markt - opnieuw - zij het dit keer tot 125W (of ~20 minuten per volledige lading).

Als een Amerikaanse of Canadese gebruiker zijn 10T SUPERVOOC Endurance Edition echter meeneemt naar het buitenland, kan deze, afhankelijk van de netwerkomstandigheden, terugschieten tot 150 W. Dit is mogelijk dankzij de power brick die in de doosdie eigenlijk gaat tot 160W maar waarschijnlijk de meeste andere apparaten op hun normale snelheid kan opladen dankzij de ondersteuning voor de USB-PD standaard.

OnePlus noemt de aanvullende hoge-wattage accessoire en de bijbehorende 4.800mAh 10T batterij als in staat van voorbeeldige stabiliteit, betrouwbaarheid en thermische controle, dankzij een volledig gamma van nieuwe OPPO oplaadtechnologie

Deze toeters en bellen zijn de introductie van dubbele 75W laadpompen; een nieuw "VFC druppellading optimalisatie algoritme" om het laden van 90 tot 100% (indien absoluut noodzakelijk) gemakkelijker te maken; een 13-sensor temperatuur-controlerende array en een "aangepaste slimme oplaadchip". OnePlus beweert dat ze de batterij van de 10T op 80% capaciteit moeten houden, zelfs na 4 jaar normaal gebruik (of 1.600 laadcycli).

De OnePlus 10T wordt dus een van de snelst oplaadbare premium Android -toestellen bij zijn lancering. Hopelijk maakt deze doorbraak het gemis van de klassieke Alert Slider in de aankomende 8T opvolger.

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > OnePlus 10T is officieel uit de doeken gedaan als de allereerste 150W-opladende, Alert Slider-loze vlaggenschip Android -smartphone van het merk
Deirdre O'Donnell, 2022-07-30 (Update: 2022-07-30)