Notebookcheck Logo

Oasa onthult R1 robot grasmaaier met ongewone functie

De Oasa R1 is een robotgrasmaaier met haspel. (Afbeeldingsbron: Oasa)
De Oasa R1 is een robotgrasmaaier met haspel. (Afbeeldingsbron: Oasa)
Oasa heeft de R1 robotmaaier onthuld, een opkomend model dat geen grensdraad nodig heeft. Volgens Oasa maakt de maaimethode van het apparaat het ook de eerste robotmaaier in zijn soort. Het nieuwe bedrijf heeft nog geen officiële productreleasedatum bevestigd, maar er zijn aanwijzingen dat dit in de komende maanden zou kunnen gebeuren.

De Oasa R1 robot grasmaaier is onthuld. Net als andere meer geavanceerde modellen, maakt de aankomende maaier gebruik van LiDAR om door uw gazon te navigeren zonder dat u een grensdraad of RTK-station nodig hebt. Oasa suggereert dat dit betekent dat u het product in slechts 15 minuten kunt installeren, zodat de robot obstakels in uw tuin kan vermijden.

Er is één groot verschil tussen de R1 en andere modellen. In plaats van het roterende maaimes dat u bij veel andere robotmaaiers ziet, maait de R1 met een kooi zoals een gewone cilindermaaier. Oasa beweert dat dit zijn robotmaaier tot een wereldprimeur maakt, met een gelijkmatiger afwerking dan kan worden bereikt met het roterende mes. Het bedrijf suggereert ook dat deze maaimethode gezonder is voor uw gras dankzij het gladdere maairesultaat. Het maaimes is zelfvernieuwend voor minder onderhoud, en u kunt een maaihoogte instellen tussen 0,8 en 4,0 inch (~20 en 100 mm). De maaier heeft een kooibreedte van 13 inch (~335 mm) en laat een opening van ~51 mm wanneer u tegen een opstaande rand van uw gazon maait, of wanneer u direct over de rand maait als het aangrenzende oppervlak vlak is.

De maaier gebruikt twee 6-inch wielen en een voorwielaandrijving met vering, waardoor hij hellingen van 45% aankan. Andere kenmerken zijn IPX7 stof- en waterbestendigheid voor eenvoudige reiniging met een slang, automatisch opladen en app-gebaseerde bediening. De releasedatum en prijs van de Oasa R1 robotmaaier zijn nog niet officieel bekendgemaakt. Een vergrendelde YouTube-video van het bedrijf suggereert echter dat het apparaat rond 31 mei in de verkoop zou kunnen gaan. Klanten kunnen zich met hun e-mailadres aanmelden op de website van het bedrijf om meldingen over de release van het product te ontvangen.

Koop de iRobot Roomba 694 robotstofzuiger bij Amazon

(Afbeeldingsbron: Oasa)
(Afbeeldingsbron: Oasa)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 03 > Oasa onthult R1 robot grasmaaier met ongewone functie
Polly Allcock, 2024-03-28 (Update: 2024-03-28)