Notebookcheck Logo

Twee Battlemage GPU's komen online met specificaties zoals het aantal uitvoeringseenheden, geheugencapaciteit en meer

Discrete Intel Arc Battlemage GPU's vertrouwen op de Xe2-HPG architectuur. (Bron: SisSoftware Sandra/Intel/bewerkt)
Discrete Intel Arc Battlemage GPU's vertrouwen op de Xe2-HPG architectuur. (Bron: SisSoftware Sandra/Intel/bewerkt)
Naarmate er meer en meer Arc Battlemage lekken verschijnen, wordt de mogelijke line-up van Intels volgende GPU's steeds duidelijker. Nu hebben twee vermeende Battlemage SKU's een pitstop gemaakt in de SiSoftware Sandra database met, onder andere, 12 GB geheugen en 8 MB L2 cache.

Intels aankomende Battlemage GPU's worden later dit jaar verwacht. Het bedrijf heeft bevestigd dat een aanzienlijk deel van zijn softwareteam actief werkt aan Battlemage, waardoor we denken dat de hardware al ver in het proces is. De Battlemage GPU's zullen dus misschien niet hetzelfde lot van meerdere vertragingen ondergaan als de Arc Alchemist-kaarten.

Nu we het toch over hardware hebben, er zijn twee vermeende Battlemage GPU's gespot in de SiSoftware Sandra-database met interessante specificaties (via @miktdt op X).

24-Xe core Battlemage-variant

Beginnend met het duurdere product, toont de databasevermelding een 192 Execution Unit (EU) GPU met 11,6 GB geheugen, 8 MB L2-cache en een kloksnelheid van 1,8 GHz. Gebaseerd op RedGamingTech (RGT)'s rapport van eind vorige maandlijkt Battlemage 8 EU's per Xe core te hebben, wat resulteert in 24 Xe cores voor de SKU in kwestie.

Interessant genoeg is de aanwezigheid van 12 GB VRAM en 8 MB L2-cache in lijn met RGT's lek van januari waarin dezelfde hoeveelheden VRAM en cache en een 192-bits brede bus voor de BMG G10 werden genoemd. De gelekte beweerde echter later dat de BMG G10 werd ingeblikt ten gunste van het vlaggenschip BMG G31.

20-Xe Core Battlemage variant

De SiSoftware Sandra database vermeldt ook een 160 EU Intel GPU die dezelfde 8 MB L2-cache, 11,6 GB geheugen en 1,8 GHz frequentie heeft. Het aantal EU cores duidt op 20 Xe cores, een getal dat we ook van RGT hebben gehoord met betrekking tot de BMG 21 matrijs voor het middensegment. Andere details, zoals de geheugencapaciteit die door de leaker is onthuld, komen ook overeen.

RGT noemde echter 16 MB L2 voor de BMG G21, wat het dubbele is van de hoeveelheid van de besproken GPU. Dit zou kunnen betekenen dat RGT de cache-capaciteit verkeerd heeft of dat we naar een andere SKU dan de BMG G21 kijken. Helaas kunnen we de exacte details niet achterhalen.

De SiSoftware Sandra-vermeldingen tonen ook enkele prestatiecijfers. Maar gezien de lage kloksnelheid van 1,8 GHz en de onindrukwekkende prestaties, is het redelijk om aan te nemen dat we kijken naar pre-release samples met vroege software. We zullen dus moeten wachten op de retail Battlemage borden om te zien wat voor grunt de Xe2-HPG aangedreven chips daadwerkelijk leveren.

(Bron: SisSoftware Sandra)
(Bron: SisSoftware Sandra)
(Bron: SisSoftware Sandra)
(Bron: SisSoftware Sandra)

Bron(nen)

@miktdt op X, Wccftech, SisSoftware Sandra (1,2)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 03 > Twee Battlemage GPU's komen online met specificaties zoals het aantal uitvoeringseenheden, geheugencapaciteit en meer
Fawad Murtaza, 2024-03-27 (Update: 2024-03-27)